Qui som?‎ > ‎

Accions Sindicals

Accions Sindicals

S''estan mostrant les entrades 1 - 25 de 131. Mostra'n més »


Accions Sindicals


20 d'octubre: Passejada contra el canvi climàtic

29 de set. 2018, 1:16 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Descoberta dels valors culturals i naturals pel camí fluvial del riu Congost


El 20 d'octubre La Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona organitza una passejada amb bici i també a peu pel camí fluvial del Congost. Aquesta és una activitat de sensibilització que forma part del projecte europeu Life Clinomics, d'adaptació al canvi climàtic, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la bona pràctica de moure's a peu o amb bicicleta, per espais apropiats com el camí fluvial del Congost, i de fer un apropament als valors naturals del Montseny i del Vallès, tot fomentant el turisme sostenible.

Tindrem la bona oportunitat de conèixer la recuperació dels marges del Congost, del seu entorn natural, per al gaudi social així com altres aspectes d’interès com la visita a espais històrics situats a prop del riu: Camp d’aviació de la República, al pla de Llerona, i refugi antiaeri de Montornès.


La passejada tindrà dues modalitats:


· Amb bicicleta, a les 10h. del matí des del Centre de Visitants de la Garriga, (Carretera Nova 46) fins al bosc fluvial de Montornès, 20 km de camí, senyalitzat i separat del trànsit motoritzat, apte per a tothom que sàpiga anar amb bici.

· A peu, a les 12h. des de l’estació de tren de Montmeló fins al bosc fluvial de Montornès, de 5 km de distancia, apte per a tothom que vulgui participar de l’activitat caminant.Tant per qui vagi amb bici com a peu, la passejada finalitzarà sobre les 14h, al bosc fluvial de Montornès, espai recuperat per iniciativa de CCOO, amb un pica pica per a tothom. En acabar es podrà participar en les tasques de retirada de residus del bosc.L'activitat comptarà amb acompanyament i guiatge, així com amb assistència adient. Les persones participants s'han de comprometre a respectar les normes establertes i l'entorn natural. Els menors d'edat seran responsabilitat dels seus tutors


Per participar a aquesta activitat cal omplir el formulari d'inscripció indicant si la passejada es farà en bicicleta o a peu. El termini per inscriure's es tanca el 18 d'octubre.


FES CLIC PER ACCEDIR AL FORMULARI D'INSCRIPCIÓIndicacions per arribar als punts de sortida en transport públic


CENTRE DE VISITANTS DE LA GARRIGA (punt de sortida en bicicleta) veure a google maps


TREN: Línia R3 parada "La Garriga". Des de l'estació de la Garriga, per arribar al Centre de Visitants, només cal agafar el carrer del Figueral i seguir-lo fins al final, a la Carretera Nova. El Centre de Visitants ens quedarà 50 metres a la dreta.

BUS: Diverses línies d'autobusos uneixen Barcelona, Granollers, la Garriga i Vic. A la Garriga, els autobsos tenen parada, entre d'altres, a l'aparcaent de la Sínia, a 200 metres del Centre de Visitants. Podeu consultar línies i horaris de bus amb parada a la Garriga al web de Sagales fent clic aquí


ESTACIÓ RENFE MONTMELÓ (punt de sortida a peu) veure a google maps


A aquesta estació hi circulen les línies R2, R2 nord i R8. Podeu consultar horaris al web de rodalies de Catalunya fent clic aquí.RECORDA:

Passejada el contra el canvi climàtic: descoberta dels valors culturals i naturals pel camí fluvial del riu Congost

20 d'octubre, a partir de les 10h


Fes clic per veure:

el cartell de l'acció                                                                                      
      http://www.ccoo.cat/vormaros   
  http://ccoo.cat/vormaros/  https://www.facebook.com/ccoovormaros  https://twitter.com/ccoovormaros  https://sites.google.com/a/ccoo.cat/asambleas/_/rsrc/1513590224590/correus/felicitacio-2017/yout.png  https://www.instagram.com/ccoovormaros/ 
                

App de CCOO.Cat. Si encara no la tens instal·lada, pots descarregar-la prement sobre la icona que correspongui al teu mòbil.


+ igualtat, + ocupació, + salaris, + pensions

27 d’abr. 2018, 23:31 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

1 de Maig de 2018. Ara ens toca a nosaltres!

CCOO de Catalunya celebrarà aquest 1 de Maig amb el lema Ara ens toca a nosaltres! + igualtat, + ocupació, + salaris, + pensions

Les manifestacions previstes són:

Barcelona, 11.30 h. Ronda Sant Pere / Passeig de Gràcia.
Girona, 12.00 h. Plaça de la Independència
Lleida, 12.00 h. Plaça del Treball
Tarragona, 12.00 h. Plaça Imperial Tàrraco
Tortosa, 12.00 h. Plaça del Carrilet
Blanes, 18.30 h. Passeig de Dintre, 29 (davant de l'Ajuntament)
Igualada, 12.00 h. Passeig Verdaguer, cantonada amb Carrer Sant Magí

Feu clic per veure
- el cartell de CCOO de Catalunya per a l'1 de Maig
- el cartell conjunt de CCOO de Catalunya i UGT per a l'1 de Maig
- el manifest de l'1 de Maig: Ara ens toca a nosaltres: IGUALTAT, millor OCUPACIÓ, SALARIS més alts i PENSIONS dignes
- el programa d'actes del Maig de la Cultura i el Treball
- la notícia 'Roda de premsa conjunta de presentació de les mobilitzacions del Primer de Maig de 2018' (25-4-2018)


CCOO de Catalunya valora la manifestació del 15 d'abril de l'Espai Democràcia i convivència

15 d’abr. 2018, 11:19 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


La gran manifestació que hem viscut mostra que una part molt important de la societat catalana s’aglutina entorn d’aspiracions comunes de democràcia, drets i diàleg, que demana solucions polítiques als problemes polítics i que rebutja l’ús abusiu de la presó provisional dels líders socials i polítics.

CCOO manifesta la solidaritat davant la investigació o condemnes contra polítics, artistes, sindicalistes i activistes socials per accions o opinions que constitueixen un lliure exercici de la llibertat d’expressió i de manifestació. Cal preservar el dret a la llibertat d’expressió i opinió política, a la llibertat d’organització i els drets socials que considerem escapçats pels canvis legals que ha anat introduint el govern del PP.

Les organitzacions que s’han compromès en la convocatòria i organització d’aquesta manifestació han estat valentes i generoses, buscant un missatge unitari per damunt de la polarització de l’opinió publicada, missatge necessari per tendir ponts i formar govern efectiu i recuperar la vida institucional de Catalunya. És necessari que de forma urgent, sense ingerències polítiques o jurídiques més enllà de la responsabilitat pròpia de tot governant en un sistema democràtic, s’elegeixi president de la Generalitat de Catalunya com a expressió de la voluntat majoritària dels representants escollits a les eleccions; constituir un nou govern que pugui exercir de forma plena les seves competències i restablir el normal funcionament de totes les institucions de la Generalitat de Catalunya.

La societat catalana té reptes i problemes socials, especialment la creixent desigualtat, que han de ser abordats amb urgència perquè no perdurin en el temps. Les institucions són necessàries per garantir drets, per això emplacem a les institucions i organitzacions polítiques i socials a establir ponts d’entesa des del respecte a la diversitat i pluralitat de la societat catalana.

L'Espai Democràcia i Convivència convoca una mobilització amb el lema ‘Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa! coincidint amb els 6 mesos de l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

11 d’abr. 2018, 4:16 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Diumenge 15 d'abril de 2018 a la Plaça Espanya de Barcelona a les 12.30 hores

La manifestació del 15 d’abril a Barcelona sortirà a les 12.30 h de la plaça Espanya i avançarà per l’avinguda Paral·lel L’Espai Democràcia i Convivència convoca una mobilització amb el lema ‘Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!' coincidint amb els 6 mesos de l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

L’Espai Democràcia i Convivència convoca el proper diumenge 15 d’abril una gran manifestació coincidint amb els 6 mesos d’empresonament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el fins fa poc president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez. Sota el lema ‘Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!’, la marxa arrencarà a les 12.30 h de la plaça Espanya de Barcelona i avançarà per l’avinguda Paral·lel fins als jardins de les Tres Xemeneies, on hi haurà l’acte final. De moment, ja hi ha 527 autocars confirmats que arribaran d’arreu del territori.

Les entitats que conformen l’Espai Democràcia i Convivència, preocupades per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques, fan una crida a la ciutadania a participar de la manifestació davant la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, la cohesió social, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.

El grup impulsor de l’Espai Democràcia i Convivència el formen les següents entitats i organitzacions: Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Assemblea Nacional Catalana (ANC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), CCOO de Catalunya, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos i UGT de Catalunya.

Feu clic per veure:
- el comunicat de l’Espai Democràcia i Convivència sobre la manifestació del diumenge 15 d'abril de 2018.
- el cartell de la manifestació del diumenge 15 d'abril de 2018

Manifestacions en defensa del sistema públic de pensions

11 d’abr. 2018, 4:11 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


El 14 d'abril, a les 11 hores. Plaça Urquinaona (Barcelona)

Aquests últims mesos estem assistint al clam creixent i majoritari de les persones pensionistes al nostre país, que reclamen una revaloració de les pensions d’acord amb el cost de la vida, així com un sistema que garanteixi unes pensions dignes presents i futures.

És per aquest motiu que hem convocat una manifestació en defensa del sistema públic de pensions, el 14 d'abril, a les 11 hores, a la plaça Urquinaona de Barcelona.

A més, també es faran altres manifestacions a:
- Girona, 12.00 h, Plaça Independència.
- Tarragona, 12.00 h, Plaça de la Font.
- Lleida, 12.00 h, concentració a la Plaça de la Pau (davant de la Subdelegació del Govern)
- Manresa, 18.30 h, Oficines de l'Institut Nacional de Seguretat Social (c/ Bruc, 138-140).
- Vic, 18.00 h, Plaça de l'Estació.

- Vilanova i la Geltrú, 12.00 h, Plaça de la Vila.

Feu clic per veure:
- el manifest en defensa del sistema públic de pensions.
- el cartell de la manifestació del 14 d'abril en defensa del sistema públic de pensions.
- el díptic informatiu en defensa de les pensions públiques

Campanya en defensa de la llibertat d'expressió

11 d’abr. 2018, 4:09 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Signa el manifest de suport

CCOO ha iniciat una campanya en defensa de la llibertat d'expressió. Estem preocupats pel deteriorament de la democràcia com a conseqüència dels atacs reiterats a la llibertat d'expressió i ens sentim obligats a fer sentir la nostra veu per tal de contribuir a animar la reflexió i l'acció col·lectiva.

La llibertat d'expressió, la seva qualitat i la possibilitat d'exercir-la plenament, són uns dels indicadors més rellevants de la salut democràtica de qualsevol país. Quan s'ataca la llibertat d'expressió, s'ataca la democràcia i els drets socials i laborals.

La llarga i dura crisi econòmica, agreujada per les polítiques conservadores, ha influït directament en un retrocés intolerable en el dret a la llibertat d'expressió en els àmbits sociolaborals i sindicals, així com en els artístics i culturals. És per aquest motiu que el sindicat ha posat en marxa una campanya en defensa de la llibertat d'expressió, amb la difusió d'un manifest i l'elaboració de diversos materials gràfics.

A més, el 18 d'abril a les 19.00 hores tindrà lloc un acte al Centre Cultural Puerta de Toledo, de Madrid, que comptarà amb la presència de Jesús Maraña moderant un espai de debat en què participarà el secretari general de CCOO, Unai Sordo; una representant de jutgesses i Jutges per a la Democràcia, i tres persones més que han patit algun tipus de traves en el seu dret a la llibertat d'expressió. Després d'un primer torn d'intervencions, es donarà la paraula a l'auditori i després es procedirà a llegir, el Manifest.

Feu clic per veure
- el manifest per la llibertat d'expressió
- el cartell de l'acte de Madrid en defensa de la llibertat d'expressió
- el targetó de l'acte de Madrid en defensa de la llibertat d'expressió

- Signa el manifest en defensa de la llibertat d'expressió

#DefensaLibertadExpresion

CCOO fa una crida a construir una resposta de concertació, política i social

31 de març 2018, 1:51 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Valoració de la declaració institucional del President del Parlament de Catalunya 

FotoLa situació crítica que viu Catalunya després de les darreres decisions judicials, amb les detencions del President cessat Carles Puigdemont i la presó preventiva dels exconsellers i expresidenta del Parlament, ha agreujat la fractura institucional i social a Catalunya de manera molt greu.

CCOO ha denunciat reiteradament el desproporcionat procés judicial i l’aute que qualifica de rebel·lió i dicta presó preventiva contra els líders socials i polítics independentistes. Hem demanat i seguim demanant la llibertat immediata de totes les persones privades de llibertat per aquesta causa. Defensem el dret a la llibertat de pensament, d’expressió i de manifestació cívica i pacífica. Manifestem la preocupació i la solidaritat amb totes les persones que han resultat ferides en les manifestacions dels últims dies.

Són dies molt difícils que necessiten molta serenor i gran sentit de la responsabilitat en les accions que es porten a terme. En aquest sentit, ens sentim interpel·lats pel President del Parlament, màxim representant efectiu de les institucions democràtiques catalanes i que representa al conjunt de Catalunya, en bona part de la seva intervenció institucional d’ahir diumenge al vespre.

Volem contribuir a bastir espais amplis de la societat civil per treballar en una sortida de concertació que superi el caràcter d’excepcionalitat que viuen les institucions catalanes, construint de nou l’autogovern. Per això, demanem que les forces polítiques estiguin a l’altura de la responsabilitat que la ciutadania els ha encomanat i generin les condicions perquè el diàleg inclusiu i transversal sigui possible.

Així mateix, fem una crida a les forces polítiques per tal que recuperin amb urgència el control de les institucions catalanes mitjançant la investidura d’un candidat o candidata de consens i la formació d’un govern amb suport ampli que doni a la societat catalana la possibilitat d’abordar els problemes socials i polítics que patim. Fem una crida, al govern de l’Estat per un costat i a les institucions judicials per l’altre, a prendre les actuacions necessàries per obrir camí a l’espai del diàleg polític i a la solució institucional a la crisi democràtica que vivim al país.

CCOO seguirà mantenint les converses amb les forces polítiques i socials per treballar sense defallir en la ferma voluntat de construir consensos que trenquin la política de blocs i sumin la pluralitat i la diversitat de la societat catalana. No hi ha alternativa a no buscar alternatives.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

Deducció de la quota d'afiliació en la declaració de la renda

17 de març 2018, 1:07 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


La quota d'afiliació sindical a CCOO és una despesa que pots deduir quan realitzis la teva declaració anual de la renda, tal i com ens ho marca la llei de l'IRPF. La deducció pot comportar un estalvi en la quota d'entre el 20 i el 35% segons els casos.

Aquest import no apareix a l'esborrany d’Hisenda en compliment de la Llei de protecció de dades. Tot i això, pots deduir les quantitats que has pagat en concepte de quotes per la teva afiliació a CCOO. Els justificants són els mateixos rebuts bancaris o de nòmina que ja tens.

Recorda que no et cal un certificat, però en el cas que el necessitis, el pots sol·licitar directament des de l'app del sindicat per a mòbils o des de la web de la seu electrònica de CCOO de Catalunya.

Per a qualsevol consulta pots adreçar-te a: uat@ccoo.cat.

La quantitat que s'ha de deduir cal posar-la a l'espai reservat a "Quotes satisfetes a sindicats" [casella 013] de l'imprès oficial (digital o en paper) de l'IRPF.

Manifestacions en defensa de les pensions públiques

14 de març 2018, 5:23 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 17 de març 2018, 1:04 ]

El dissabte 17 de març 

CCOO de Catalunya, UGT i la Plataforma de la Gent Gran de Catalunya han convocat una 
manifestació en defensa de les pensions públiques per al dissabte 17 de març, a les 10.30 hores, a la Plaça Urquinaona de Barcelona. La manifestació a més, també servirà per reclamar l'augment de les pensions més enllà del 0,25% que ha establert el Govern del PP davant d’un creixement molt més elevat del cost de la vida.El sindicat defensa el sistema públic de pensions per a tots els treballadors i treballadores, tinguin l’edat que tinguin, ja que les pensions són un dret, i no un negoci. Cal lluitar contra la idea que el sistema està desbordat, que no cobrarem pensions públiques en el futur i que cal fer-se un pla de pensions privat. Aquest missatge és el que està difonent el Govern del PP per afavorir els bancs i les companyies asseguradores i és el mateix que es va escampar als anys noranta i que es va aturar amb el Pacte de Toledo, on es va acordar crear el fons de reserva de les pensions per als moments de baixada de les cotitzacions. 

Barcelona, 17 de març, a les 10.30 hores, a la Plaça Urquinaona


A banda de la convocatòria central, existeixen convocatòries de manifestacions en altres ciutats de Catalunya

Divendres 16 de març
Igualada, 11.00 hores, INSS (Passeig Jacint Verdaguer, 124)
Vilafranca del Penedès, 18.00 hores (Plaça del Penedès)

Dissabte 17 de març
Tarragona, 11.30 hores (Plaça Corsini)
Reus, 18.00 hores (Plaça Prim)
Tortosa 11.00 hores (Plaça Barcelona)
Lleida, 11.00 hores (Plaça Sant Joan)
Vilanova i la Geltrú, 12.00 hores (Plaça de la Vila)
Manresa, 11.00 hores (Carrer Bruc, 148)
Girona, 12.00 hores (Plaça de la Independència)
Granollers, 12.00 hores (Plaça Porxada)
Mataró, 18.30 hores (Ajuntament)
Vic, 18,00 hores  Plaça Major

Feu clic per veure el cartell de la manifestació del 17 de març 'En defensa de les pensions públiques' 

Per a la investigació del càncer infantil

2 de febr. 2018, 2:26 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

http://xocolatadasolidaria.org/

Xocolatada solidària el 15 de febrer

El Dia 15 de febrer és el Dia Internacional del Càncer Infantil, un grup d’associacions que treballen amb l’objectiu d’obtenir fons per a laboratori d’Investigació del Càncer Infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, de referència internacional, us demanen col·laboració en una campanya solidaria.

Cada any es diagnostiquen uns 1.200 nous casos de càncer infantil, aquest és diferent als dels adults ja que no es pot prevenir i la recerca és la única via per tal d’aconseguir la cura. Gràcies a la investigació actualment es curen un 80% de casos però per a moltes criatures la medicina encara no té cap solució, i malauradament el 20% dels casos no superen la malaltia.

La Unió Intercomarcal de CCOO del Vallès Oriental Maresme Osona ens hem adherit a aquesta campanya “Xocolatada Solidaria” “ Taca’t per al càncer infantil” que consisteix en fer un esmorzar/berenar a l’escola/instituts i a la teva empresa el 15 de febrer o bé durant el mes de febrer per aquesta causa solidària. Us animem a que intenteu organitzar en les vostres escoles, instituts i empreses una xocolatada solidaria

La donació es farà directament al compte de l'obra social de Sant Joan deDéu, que és qui gestiona directament aquestes donacions. En el cas que a més vulgueu organitzar la xocolatada solidària a la vostra escola,o un esmorzar a la teva empresa, o activitats que vulgueu realitzar per recaptar fons,

Ingressar els diners recaptats al compte de l'Obra Social del'Hospital Sant Joan de Déu. Caixabank :ES95 2100 3887 01 0200046321 Concepte: Xocolatada2018 + nom de la vostra escola / empresa / entitat

Enviar un mail confirmant aquest ingrés amb còpia del justificant al mailinfo@xocolatadasolidaria.com per fer el seguiment.

En aquest link us podreu inscriure i trobar tota la informació:http://xocolatadasolidaria.org/

Si feu servir les xarxes socials podeu utilitzar les següents etiquetes #xocolatadasolidaria #manchateporelcancerinfantil#manchate, i ens podeu mencionar a @ccoovormaros

Per més informació la persona de contacte és Lluïsa González responsable de la secretaria Salut Laboral, Dones,LGTBI i Igualtat CCOO VORMAROS tel 608569301 o bé al correu electònicllgonzalez@ccoo.cat

 http://ccoo.cat/vormaros/  https://www.facebook.com/ccoovormaros  https://twitter.com/ccoovormaros  https://www.youtube.com/user/ccoovormar  https://www.instagram.com/ccoovormaros/


App de CCOO.Cat. Si encara no la tens instal·lada, pots descarregar-la prement sobre la icona que correspongui al teu mòbil.


 
Haz

1-10 of 131