Qui som?‎ > ‎

Accions Sindicals


El diàleg i la negociació política són la solució a la situació actual a Catalunya

12 d’oct. 2017, 3:11 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 12 d’oct. 2017, 3:16 ]

RESOLUCIÓ DEL CONSELL NACIONAL DE CCOO DE CATALUNYA


El Consell Nacional de CCOO de Catalunya, reunit l’11 d’octubre del 2017, acorda la següent resolució: CCOO de Catalunya recull en els seus Estatuts el compromís amb el dret d’autodeterminació del poble català, l’autogovern de Catalunya i la defensa dels drets nacionals.

Des que el Tribunal Constitucional va suprimir, a causa de la denúncia del PP, una part de l’Estatut d’autonomia de Catalunya del 2006, aprovat pels parlaments espanyol i català i referendat per la ciutadania de Catalunya, CCOO ha participat en totes les iniciatives que impulsaven aquests principis estatutaris: el Pacte pel dret a decidir, al començament; el Pacte pel referèndum, aquest any 2017, i tots els actes i mobilitzacions que s’han convocat aquests darrers anys

Hem aprovat dues resolucionsi en els dos darrers congressos, amb amplis suports i amb 4 anys de diferència, senyal de la coherència democràtica de la nostra organització.

Davant l’aprovació de les denominades lleis de desconnexió i les posteriors actuacions del Govern de l’Estat, de la Fiscalia i dels jutjats com a resposta al Govern de la Generalitat, el sindicat ha impulsat una sèrie d’iniciatives per fer una crida al diàleg, a la solució política, i no jurídica, i a la defensa del marc d’autogovern de Catalunya, amb posicions públiques dels nostres òrgans de direcció, amb mobilitzacions i amb la participació activa en el grup impulsor de les entitats socials que vam constituir la Taula per la Democràcia

Els fets viscuts durant la jornada de l’1-O, amb les desproporcionades i brutals actuacions policials contra les persones que pacíficament anaven a votar als col·legis, van indignar la majoria social de Catalunya. CCOO va cridar a la mobilització immediata els dies 2 i 3 (concentracions davant dels ajuntaments i aturada de país) i va seguir cridant al diàleg i a la solució política. Aquestes mobilitzacions van ser un èxit pel que fa al seguiment i a la participació majoritària en defensa de la democràcia i dels drets fonamentals i civils del poble de Catalunya. Alhora, es va obrir pas entre l’opinió pública la necessitat del diàleg i de la solució negociada del conflicte.

Amb la voluntat de facilitar espais de diàleg i línies de negociació, CCOO de Catalunya ha participat en el grup impulsor de la Comissió Independent de Mediació, Diàleg i Conciliació, proposada per l’ICAB (Col·legi de l’Advocacia de Barcelona).

Amb la Confederació Sindical de CCOO, hem llançat una proposta de doble via de negociació: una taula per acordar un nou marc d’autogovern per a Catalunya, mitjançant una ponència constitucional de reforma de la Carta Magna, i una segona taula que acordi les condicions d’un referèndum a Catalunya, a fi que treballin de manera simultània en pro del consens necessari per desbloquejar el conflicte.

Amb les nostres iniciatives i amb d’altres que s’han produït, tant de propostes de negociació com de mobilitzacions pel diàleg, hem condicionat l’opinió pública perquè se situï més a prop d’una solució pactada que de la unilateralitat, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat.

Davant de les decisions que poden prendre’s durant els propers dies, el Consell Nacional de CCOO de Catalunya manifesta que:

Apel·lem a la responsabilitat dels governs de l’Estat i de la Generalitat perquè obrin de manera immediata un marc de negociació sense fer efectiva cap decisió unilateral fora d’un acord definitiu per desbloquejar el conflicte territorial dels darrers anys i per tornar a la normalitat democràtica a Catalunya
Impulsarem totes les iniciatives possibles per construir una majoria social a favor d’una solució pactada al conflicte que faci possible el dret a decidir del poble català
Ens mobilitzarem per mantenir la cohesió social i la vertebració de la ciutadania i fem una crida al poble de Catalunya a continuar mantenint l’actitud de pau, civisme i democràcia en totes les iniciatives que es portin a terme en els propers dies.
Reiterem el nostre compromís amb els drets nacionals i socials a Catalunya, amb l’avenç de l’autogovern de Catalunya i amb la defensa de les seves institucions, al mateix temps que manifestem que ho farem sempre que estiguin dins d’un marc de construcció d’un consens polític, jurídic i social.
Fem una crida a les institucions perquè baixin les tensions i renunciïn a l’ús de qualsevol tipus de violència verbal i física per garantir la pacífica gestió del conflicte.
L’autogovern de Catalunya i les institucions democràtiques són necessàries per a la transformació social, però no suficients. L’acció del sindicat està orientada a canviar la realitat de la classe treballadora, i el nostre paper és insubstituïble. És el moment de treballar contra la precarietat laboral, els baixos salaris i la desigualtat social. Necessitem conquerir un nou marc de relacions de treball, reforçar l’estat del benestar, guanyar drets en sanitat, educació, protecció social, pensions, igualtat de gènere, integració social i acollida de refugiats i refugiades. Per això necessitem institucions capaces de garantir els drets i els serveis, amb cotes més altes d’igualtat i amb un fort caràcter democràtic.

CCOO seguirà treballant per mantenir la cohesió social a Catalunya mitjançant la vertebració dels drets laborals, socials i nacionals.

“El sindicat de classe i nacional, pel dret a decidir”
https://www.ccoo.cat/pdf_documents/2012/RESOLUCIONS_X_CONGRES.pdf
“Un compromís amb el país i la gent treballadora”
http://www.ccoo.cat/11congres/aspnet/noticia.aspx?id=208271#.Wdth-9SLTGg

Concentració per la recuperació salarial, l'ocupació de qualitat i la garantia de les pensions i el seu poder adquisitiu

9 d’oct. 2017, 10:39 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


FotoEl 17 d'octubre de 2017, a les 12.30 h, tindrà lloc unaconcentració de delegats i delegades de CCOO de Catalunya, que comptarà amb la intervenció de Javier Pacheco, secretari general del sindicat.

La concentració es farà a la Via Laietana, 16 de Barcelona, després que hagin tingut lloc diverses assemblees federatives que s'engloben en la campanya d'ofensiva que duu a terme CCOO. Als convenis col·lectius es busca la recuperació salarial i l'ocupació de qualitat mentre que a nivell social s'han de garantir les pensions i el seu poder adquisitiu.

Feu clic per veure el cartell de la concentració del 17 d'octubre 'CCOO a l'ofensiva'


Es constitueix la Taula per la Democràcia

26 de set. 2017, 5:08 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 26 de set. 2017, 5:13 ]


Entitats impulsen un espai de diàleg per donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes
EResultat d'imatges de taula per la democraciantitats, sindicats i organitzacions de la societat civil catalana constitueixen la Taula per la Democràcia. L’objectiu és donar una resposta unitària i coordinada en defensa de les institucions catalanes i els drets fonamentals davant la vulneració d’aquests drets que s’està produint els darrers dies.

El grup impulsor d’aquesta Taula per la Democràcia està format per les següents entitats i organitzacions: Associació Catalana d’Universitats Públiques ACUP; l’Assemblea Nacional Catalana; Consell Nacional de la Joventut de Catalunya; CCOO de Catalunya; Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya CONFAVC; Federació d’Assemblees de Pares i Mares de Catalunya FAPAC; LaFede.cat - Organitzacions per la Justícia Global; Òmnium Cultural; Unió de Federacions Esportives de Catalunya UFEC; Unió General de Treballadors UGT; i Unió de Pagesos.

Les entitats impulsores treballen per ampliar les adhesions. La presentació de la Taula i del manifest tindrà lloc el proper dimecres 27 de setembre a les 13 h a la terrassa del Museu d’Història de Catalunya.


CCOO t'assessora si tens dubtes en relació amb l'1 d'octubre

20 de set. 2017, 11:47 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Foto


CCOO ha començat a rebre consultes de treballadors i treballadores entorn de la seva feina i l’u d’octubre. 
Estem en una situació molt volàtil, molt complexa i de gran incertesa, no exempta de riscos per causa del procés de repressió iniciat des del govern del PP. 
CCOO ha de garantir una resposta de qualitat en l’assessorament sindical i jurídic de l’afiliació, que ha de tenir rapidesa, coherència i precisió en la comunicació. 
Amb aquest assessorament sindical per al 1-O, CCOO exerceix el seu compromís amb l’afiliació en temes de caràcter laboral i amb les llibertats democràtiques.

Per això hem posat en marxa un equip de treball amb assessors sindicals i jurídics, un mecanisme de consulta i un de coordinació amb totes les organitzacions federatives i territorials.

Si tens dubtes, fes la teva consulta al servei d'assessorament sindical 1-O

CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya condemnen les actuacions judicials d'avui a les institucions catalanes

20 de set. 2017, 11:31 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Per la convivència democràtica
FotoDes de CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya condemnem les actuacions judicials que s’han portat a terme per part de les forces policials al llarg d’aquest matí a les institucions de Catalunya.

La desproporcionalitat és un camí que ens porta a un enfrontament polític i social indesitjat i no a la solució política, que, com hem reafirmat sempre, passa pel dret a decidir de la ciutadania.

Ha de cessar la conculcació de drets civils i mesures d’àmbit penal que s’estan duent a terme a Catalunya i exigim que es deixin de violar drets com el de manifestació, reunió, el dret a la informació i al secret de les comunicacions.

Els sindicats exigim que es garanteixin els drets fonamentals arreu del món i també a casa nostra. Per aquest motiu continuem reclamant, amb més èmfasi que mai, el camí del diàleg i respecte democràtic a totes les persones i institucions, i exigim que cessin d’immediat les detencions i actuacions policials a les institucions catalanes. Els conflictes polítics requereixen solucions polítiques.

Fem una crida a la societat catalana a reaccionar de manera unitària, des d’una àmplia base com la que va sustentar el Pacte pel Referèndum.

La societat catalana, que afortunadament és plural i diversa, ha de mostrar els valors de la convivència democràtica, la capacitat de cohesió social i el seu rebuig a totes les formes d’intolerància i abús.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 20 de setembre de 2017

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

17 de set. 2017, 0:40 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 17 de set. 2017, 0:41 ]

Foto


Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. 

Amb el lema ‘Mobilitza’t per un aire més net!’, la Setmana del 2017 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també reforça el poder de la ciutadania per millorar la qualitat de l'aire que respirem.

CCOO de Catalunya ha organitzat diversos actes amb motiu d'aquesta setmana de la mobilitat:


La mobilitat amb perspectiva de gènere. El 19 de setembre, a les 10.00 hores a CCOO de Catalunya (Via Laietana, 16, de Barcelona)
La mobilitat a Badalona. Discussió i accions. El 20 de setembre, a les 9.30 hores a CCOO de Badalona (C/ Font i Escola, 6)
'Perllongar el Tramvia al Baix Llobregat, una aposta per la millora de la qualitat de vida i treball a la comarca'. El divendres 22 de setembre, a les 9.30 hores a la sala d’actes del local de CCOO de Cornellà de Llobregat (Crta. d’Esplugues , 68) 


CCOO reclama que el conflicte polític no es traslladi a l'àmbit laboral i exigeix la convocatòria del Consell Català de la Funció Pública

15 de set. 2017, 23:44 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 15 de set. 2017, 23:45 ]

DResultat d'imatges de 1 octubre referendumavant la convocatòria de la Mesa General de Negociació del Personal de la Generalitat per abordar la situació dels empleats i empleades públics en relació al referèndum de l’1 d’octubre, CCOO insisteix en que cal la convocatòria del Consell Català de la Funció Pública ( CCFP) per tractar-se de l’únic àmbit de representació conjunt de les administracions públiques de Catalunya. Al CCFP participen, a més de la Generalitat, l’administració local, representada per la Federació i l’Associació catalanes de municipis. La petició formal de convocatòria va ser registrada el passat 4 d’agost de manera conjunta amb UGT.

A les jornades electorals, així com els referèndums, és habitual la participació de treballadores i treballadors de la Generalitat i dels diferents ajuntaments. El conflicte polític on s’emmarca la celebració del referèndum modifica la situació d’aquests treballadors i treballadores.

CCOO reclama que Generalitat i ajuntaments ens expliquin com protegiran els seus empleats de qualsevol pressió, risc laboral o jurídic al que es puguin veure exposats en el marc de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. El sindicat exigeix que qualsevol ordre de treball que pugui tenir a veure amb el referèndum, sigui comunicada, d’ofici, per escrit, per garantir de manera rigorosa la seva efectivitat jurídica. Alhora, si cap treballador té dubtes sobre una instrucció verbal, té dret a exigir que li sigui comunicada per escrit.

CCOO mantenim la crida a institucions i partits polítics per tal que exerceixin la seva responsabilitat i que en el marc polític treballin en la solució al bloqueig democràtic i el conflicte de legitimitats que s’ha produït i que facilitin que el conjunt de la societat catalana se senti interpel·lada a poder exercir el seu dret a decidir sobre l’encaix territorial de Catalunya.

CCOO rebutja frontalment les reaccions que en tot moment el Govern del Partit Popular ha tingut i està tenint en aquest procés polític, utilitzant la judicialització en lloc del diàleg. En aquest sentit, CCOO defensarà les institucions catalanes per garantir les seves competències en el seu exercici de Govern.

Actes amb motiu de l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

2 de set. 2017, 0:58 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 2 de set. 2017, 4:00 ]

Un any més, CCOO de Catalunya participarà en els actes de la Diada Nacional, el proper 
11 de Setembre. I un cop més ho farà amb altres entitats que ens acompanyen en la reivindicació “Per una Catalunya social”, amb les quals es realitzarà la tradicional ofrena floral al monument de Rafael Casanova
Novament es tornarà a reclamar el dret a decidir de la ciutadania de Catalunya sobre el seu futur, però també es tornaran a reivindicar polítiques socials per la millora de les condicions de vida de les persones que viuen i treballen a Catalunya i la lluita contra la pobresa. 

El lema torna a ser un any més “Per una Catalunya social, #jovulldecidir”. La convocatòria de CCOO de Catalunya és a les 8.30 hores a la ronda de Sant Pere, alçada número 52, de Barcelona. Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, encapçalarà la delegació del sindicat.

A m
és, CCOO de Catalunya participarà en diversos actes amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. De moment, els actes confirmats són els següents:

Barcelona

8 de setembre,
a les 10.00 h, acte La Confederació davant dels fets nacionals

11 de setembre, a les 10.30, Homenatge a Salvador Allende
CCOO de Catalunya, juntament amb el Comitè Ciutadà per l’Homenatge a Salvador Allende a Barcelona la Casa Amèrica i el Centre Salvador Allende a Barcelona, ha organitzat un acte per commemorar el 44è aniversari del cop d’estat a Xile i la mort del president Salvador Allende.

L’acte d’homenatge a Salvador Allende tindrà lloc el proper 11 de setembre, a les 10.30 h, a la plaça de Salvador Allende del barri del Carmel. A l’acte, hi participaran el president del Centre Salvador Allende, Eulogio Dávalos, el sociòleg, Marcos Roitman i el periodista, Jordi Évole. Es farà una ofrena floral i també es comptarà amb una salva i traca a càrrec dels Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda i els components de Foc, així com de l’actuació musical del cantautor Luis Pastor. 

Berga

11 de setembre, a les 10’30 h, ofrena floral al monument a Rafael Casanova, al parc del carrer del Bruc.

El Prat de Llobregat 

10 de setembre, a les 20 h, ofrena floral a la plaça del Mestre Estalella (Cèntric Espai Cultural).

Manresa

11 de setembre, a les 11 h, ofrena floral a la plaça de l’11 de Setembre.

Ripollet

11 de setembre, a les 10 h, ofrena floral al monument de Rafael Casanova a la plaça 11 de setembre.

Rubí
11 de setembre, a les 11 h, ofrena floral a la plaça de l’11 de Setembre.

Sabadell

11 de setembre, a les 10 h, ofrena floral al monòlit a Lluís Companys (Masia de Can Rull, parc de Catalunya).

Sant Boi de Llobregat 

11 de setembre, a les 9.30 h, ofrena floral a l’església de Sant Baldiri, davant la tomba de Rafael Casanova.

Terrassa

11 de setembre, a les 13 h, ofrena floral a la plaça de l’11 de Setembre.

Vilanova i la Geltrú

11 de setembre, a les 11.30 h, ofrena floral davant del monument a Francesc Macià (rambla de la Pau). 

CCOO reclama que les pensions es garanteixin amb aportacions del Estat i no amb préstecs

22 de jul. 2017, 3:15 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

CCOO critica que el Gobierno haya ampliado para 2017 y 2018 el límite de disposiciones del Fondo de Reserva, mientras siguen sin adoptarse medidas para la mejora de ingresos del sistema de Seguridad Social

Carlos Bravo, secretario de políticas públicas y protección social de CCOO, en la reunión mantenida por la Comisión de Seguimiento del Fondo de Reserva ha lamentado que aún no se hayan puesto en marcha medidas concretas que mejoren los ingresos del sistema, pese a que la necesidad financiera del sistema de pensiones en el mes de julio ha ascendido a 9.500 millones de euros, de las que 3.514 millones han procedido del Fondo de Reserva y 5.986 millones lo han hecho de un préstamo realizado por el Estado.

De la misma forma, ha criticado el hecho de que el Gobierno haya utilizado la fórmula del préstamo en lugar de realizar una aportación directa de recursos que garantice el pago de la paga extraordinaria de verano. “CCOO reclama que se haga con aportaciones directas del Estado, y no con préstamos, las necesidades de financiación que resulten precisas para garantizar las pensiones”, ha señalado Carlos Bravo. En este sentido, ha planteado que la referencia a dichos préstamos deben desaparecer del balance de la Seguridad Social cuanto antes, ya que ésta es una fórmula de apunte contable inapropiada que puede conducir a equívocos, y a trasladar a la opinión pública un mensaje de incertidumbre sobre la garantía de las pensiones públicas que en ningún caso se corresponde con la realidad.

CCOO no comparte que la Ley de los Presupuestos Generales del Estado para 2017 haya incluido, tanto para el ejercicio 2017 como 2018, la suspensión de los límites de utilización que prevé la Ley del Fondo de Reserva (3% anual del gasto en pensiones y de gestión de las mismas), mientras siguen sin adoptarse medidas concretas que incrementen los ingresos del sistema de Seguridad Social. Ha reclamado hoy que no se haga uso de esa nueva ampliación de capacidad de disposición o se limite al máximo posible la misma.

Finalmente, señala que la opinión hecha pública hoy por la AIREF, sirve para contrastar el efecto matemático de una fórmula, la del Índice de revalorización de pensiones, que constituye otro indicador de la necesidad de mejorar los ingresos de Seguridad Social, pero es absolutamente rechazable como vía para determinar la revalorización anual de pensiones, afectando negativamente la propia contributividad del Sistema de Pensiones y, desde luego, la suficiencia de las pensiones públicas.

CCOO recuerda que hace varios meses presentó una amplia batería de medidas concretas para incrementar los ingresos del sistema de Seguridad Social, y lamenta el retraso que, para alcanzar un acuerdo sobre las mismas, arrastra tanto la Mesa de Diálogo Social con sindicatos y empresarios, como la propia Comisión parlamentaria de seguimiento y evaluación del Pacto de Toledo.

La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya dona suport a les reivindicacions de la Coordinadora de Familiars de residències geriàtriques

22 de jul. 2017, 0:04 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Des de CCOO, ens fem ressò de les reivindicacions i mobilitzacions de la Coordinadora de familiars de las residències geriàtriques gestionades per Ute Ingesan, Asproseat i la Plataforma SOS gent gran BCN. Viure amb dignitat.

 Resultat d'imatges de geriatria
Aquesta plataforma centra les seves demandes en els temes de denúncia central de la lluita que CCOO ja està fent des de fa anys i que són les següents:

 

- Les persones que estan en una residència geriàtrica són persones cada cop amb més pluripatologia, cosa que fa que siguin més demandants pel seu propi grau de dependència.

- El número d’hores d’atenció directa als residents, que ICASS determina per decret, no s’ha revisat des de fa molts anys. S’ha estancant en 1,58h per resident d’alta dependència (grau III). Això, si ho comparem amb una persona jove i autònoma ja dedica més temps a les activitats de la vida diària, com menjar, dutxar-se...

- Durant aquests anys de crisi i contenció de pressupost la pròpia Administració ha relaxat els seus requeriments de mínims pel que fa a les ràtios.

No podem deixar de banda també una qüestió que des de CCOO considerem que és de gènere, ja que és un sector feminitzat en un 90%, que veuen les seves condicions laborals molt precàries i que estan agreujades pel fet que moltes empreses ja no respecten ni els mínims.

Aquets sector s’ha convertit en aquests anys per a moltes empreses en un nínxol de negoci, amb marges molt ajustats que mantenen o amplien amb la contenció de plantilles i retallades de les condicions laborals. I a sobre, no podem deixar de banda que es tracta d’una disminució de la qualitat assistencial que s’estan donant als nostres avis i àvies.

Les treballadores estan sotmeses a una gran pressió de la societat en general, tant física, com psíquica, donada la manca de temps de què disposen per dedicar a l’atenció integral de cada resident.

Des de CCOO exigim a l’Administració que els diners públics siguin gestionats directament per ella mateixa, ja que les fórmules actuals, com es pot veure, no estan funcionant.

Per a més informació: Helena Motos: referent Geriatria Federació de Sanitat CCOO de Catalunya.


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

Barcelona, 26 de juny de 2017

1-10 of 110