Qui som?‎ > ‎

Accions Sindicals


CCOO insta el Govern de la Generalitat a complir la moció del Parlament de Catalunya i retornar als seus treballadors i treballadores els diners i altres drets que encara ens deu

19 de maig 2017, 3:22 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 11 de juny 2017, 11:18 ]

 

El Parlament de Catalunya va aprovar ahir una moció instant el Govern a retornar als empleats i empleades públiques de la Generalitat les pagues extres dels anys 2013 i 2014 que encara els deu. La del 2013 durant el proper any 2018 i la del 2014 durant el primer trimestre de 2019.

La moció, que ha estat presentada pel grup parlamentari popular i ha comptat amb el suport de la resta de grups excepte Junts pel Sí, també posa data al retorn de la resta de drets que van ser arrabassats al personal de la Generalitat durant els propers 2 anys.

Tot plegat cal acordar-ho a la Mesa General de Negociació amb els legítims representants dels treballadors i les treballadores de la Generalitat. La moció emplaça el Govern a convocar la Mesa en els propers dies per tancar l’acord.

Un altre apartat d’aquesta mateixa moció, aprovat en aquest cas per unanimitat de tots els grups parlamentaris, insta al Govern a negociar amb els sindicats un calendari de convocatòries d’Oferta Pública d’Ocupació per als anys 2017, 2018 i 2019 amb l’objectiu que la temporalitat en l’ocupació no superi el 8% en cada sector a finals de l’any 2019.


CCOO ens felicitem pel resultat d’aquesta moció parlamentària. Tal com hem traslladat de manera reiterada a tots els grups parlamentaris, “la defensa dels drets dels empleats i les empleades públiques de la Generalitat ha d’estar per damunt de les legítimes discrepàncies entre els diferents grups polítics”. Entenem que és de justícia.

Ara cal que el Govern compleixi. CCOO entenem que el Govern no pot defugir una altra vegada la seva responsabilitat amb les dones i els homes que dia a dia fan funcionar els serveis públics d’aquest país.


Contra la LGTBIfòbia

17 de maig 2017, 2:50 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Manifest de CCOO de Catalunya contra la LGTBIfòbia


Foto

Aquest 17 de maig del 2017, Dia Mundial contra la LGTBIfòbia, des de CCOO ens manifestem fermament contra la discriminació i totes les situacions d’odi que moltes persones pateixen encara al nostre país i arreu del món pel simple fet de voler viure estimant-se lliurement, amb respecte, amb drets i amb igualtats legals en tots els aspectes de la seva vida.

CCOO estem orgullosos perquè a Catalunya, gràcies a la lluita de tots i totes, hem aconseguit que la transsexualitat ja no sigui considerada una malaltia per la sanitat pública. La lluita, però, ha de continuar perquè la visió transfòbica desaparegui aquí i a tot arreu, i perquè aquest dret sigui extensiu a la resta de l’Estat, a Europa i al món.

Celebrem avenços com el fet que la Universitat de Barcelona ha posat en marxa un protocol pioner per facilitar el canvi de nom a transsexuals i a transgèneres. Un exemple de bona pràctica cap a la igualtat que permet, tant a l’alumnat com al professorat i al personal d’administració i serveis, escollir el nom que els identifica, independentment del que consta al seu DNI.

Tanmateix, per desgràcia, des de CCOO i des de l’Àmbit LGBTI de CCOO no podem baixar la guàrdia. Encara hem de lamentar fets de discriminació sexual i de gènere al nostre país: un 30% de persones treballadores LGTBI en l’àmbit laboral i un 70% dels joves declaren haver patit algun tipus de discriminació en l’etapa formativa. Hem d’estar amatents i vigilar de molt a prop totes aquestes situacions per impulsar mesures per a la protecció dels menors i del seu desenvolupament com a persones, independentment de la seva orientació sexual.

Des de CCOO volem mostrar la nostra gran indignació pel que continua passant fora de les nostres fronteres. A països com Nigèria o el Sudan l’homosexualitat és castigada amb pena de mort. A Llatinoamèrica, Mèxic és el segon país amb un nombre més gran d’assassinats per LGTBIfòbia, seguit del Brasil. A Líbia o Egipte l’homosexualitat és castigada amb la presó, i a països com Rússia la persecució és massa habitual, seguida d’abusos i agressions perpetrades per grups organitzats amb el beneplàcit d’una llei que ha donat llum verda als atacs als homosexuals. Sense oblidar-nos del que recentment està passant a Txetxènia, on els últims dies més de 100 persones han estat retingudes i torturades amb descàrregues elèctriques per part de la policia perquè admetin la seva orientació i delatin coneguts homosexuals.

CCOO fa una crida a tota la societat i vol sumar-se a totes aquelles persones, institucions i organitzacions que exigim tant la fi d’aquestes atrocitats com la fi de la penalització de l’homosexualitat, la transsexualitat i la bisexualitat a tot el món. Així mateix, volem assumir com a postura comuna que només mitjançant els avançaments en drets i obligacions podem aconseguir una igualtat real per a tots i totes.

Hem de contribuir a la defensa de la igualtat de tracte i la no-discriminació, juntament amb la llibertat d’expressió, i hem lluitar perquè els poders públics i la societat garanteixin el final de la LGBTIfòbia aquí i arreu del món.

Perquè la lluita contra la LGTBIfòbia és i ha de continuar sent la lluita de tothom, perquè tothom té dret a ser tractat o tractada en igualtat, per una societat on tothom tingui cabuda amb una vida digna i perquè aquest manifest no quedi només en paraules escrites sense fets combatius, des de CCOO diem un any més:

NO a l’homofòbia, NO a la transfòbia i NO a la bifòbia: per un món lliure, igualitari i ple de drets per a tothom!


CCOO reclama i lluita per tenir més visibilitat i participació d’aquest col·lectiu

11 de maig 2017, 11:38 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 11 de maig 2017, 11:55 ]Des de 1965 que es celebra el Dia Mundial de la Infermeria, i des de la Federació de Sanitat volem recordar la poca visibilitat que té aquest col·lectiu, encara, a dia d’avui.

Es tracta d’uns i unes professionals que vetllen dia i nit els 365 dies de l’any amb tot tipus de pacients, tant a l’atenció primària, com a l’hospitalària, sociosanitària, dependència, salut mental... i és la categoria professional més nombrosa de la Sanitat (no així amb les ràtios infermera/pacients en comparació amb la resta de països europeus).

Malgrat això, pel que fa a les Polítiques Sanitàries, encara no es tenen en compte a l’hora de prendre les decisions. I per suposat, també hi ha poca representació d’infermeres als òrgans de Direcció dels diferents
organismes de salut. 

Encara no hi ha la suficient participació ni la suficient visibilitat, cosa que des de CCOO reivindiquem.
A Catalunya tenim assignatures pendents: augment de ràtios, prescripció infermera, especialitats...

CCOO insistim amb què és necessari fer una aposta ferma per la professió infermera, ja que és un clar índex a tenir en compte pel que fa qualitat del sistema sanitari i en definitiva, a l’estat del benestar d’un paìs


Participeu a les manifestacions convocades!

29 d’abr. 2017, 11:22 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 29 d’abr. 2017, 11:25 ]


FotoAmb el lema 'Ocupació estable, salaris justos, + drets socials' CCOO de Catalunya celebrarà l'1 de Maig d'enguany. 
Les manifestacions previstes són les següents:

Barcelona, 11.30 h, ronda Sant Pere / passeig de Gràcia.
Girona, 12.00 h, plaça de la Independència.
Lleida, 12.00 h, plaça del Treball.
Tarragona, 12.00 h, plaça Imperial Tàrraco.
Tortosa, 12.00 h, plaça del Carrilet.

Feu clic per veure:
-el cartell de l'1 de Maig de 2017
-els actes de la setmana cultural de l'1 de Maig de 2017
-el manifest de CCOO de l'1 de Maig de 2017
-el manifest unitari de l'1 de Maig de 2017
-la notícia 'Roda de premsa conjunta de presentació de les mobilitzacions del Primer de Maig de 2017' (27-4-2017)

CCOO valora positivament l'obertura dels serveis d'hemodinàmia les 24 hores als hospitals de Girona, Lleida i Tarragona

2 de febr. 2015, 4:44 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 2 de febr. 2015, 4:44 ]


Als hospitals Dr. Josep Trueta de Girona, Arnau de Vilanova de Lleida i Joan XXIII de Tarragona


Davant l'anunci de l'obertura dels serveis d'hemodinàmia les 24 hores, al'Hospital Dr. Josep Trueta de Girona, Arnau de Vilanova de Lleida i Joan XXIII de Tarragona, CCOO fem una valoració positiva, tot i que lamentem que hagi hagut de morir recentment un pacient a Tarragona com a conseqüència de la manca de cobertura d'aquest servei.

Volem recordar que a Catalunya ja s'estava produint una discriminació en aquestes tres províncies. Considerem que pel que fa a l'accessibilitat al sistema públic de salut, no podem tenir ciutadans de primera i de segona. També és molt important que tot el territori estigui cobert amb aquests serveis, ja que passades les dues hores d'inici d'un infart sense que el pacient sigui tractat, augmenta considerablement el risc de mort.
 

CCOO fa una protesta contra la privatització de la sanitat catalana i la precarització de les condicions de treball

8 de gen. 2015, 10:16 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Dimecres dia 7 de gener, a les 13 hores, delegats i delegades de CCOO de diferents centres de l’ICS han fet una protesta davant la seu d’aquest organisme, a la cantonada del carrer Balmes amb la Gran Via de les Corts Catalanes.

Amb aquesta acció CCOO vol mostrar la seva oposició a les politiques de privatització del Govern de la Generalitat i a les continues retallades als drets laborals i socials dels treballadors i treballadores de l’ICS i a la discriminació que pateixen respecte a altres empleats públics.

Com a mostra de rebuig a aquestes politiques antisocials, els delegats i delegades de CCOO de l’ICS, en el seu nom i en el dels Reis d’Orient, faran entrega de carbó al conseller de Sanitat Sr. Boi Ruiz.

 

CCOO de l'Hospital Trueta de Girona donen suport als usuaris afectats per l'hepatitis C i lliuren carbó al gerent, contra les retallades i els canvis amb opacitat

8 de gen. 2015, 10:04 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Foto
Els delegats i delegades de CCOO de l’Hospital Trueta de Girona han protagonitzat aquest migdia una acció de protesta contra els canvis que, amb opacitat, s’estan duent a terme en aquest centre hospitalari i en suport amb els usuaris afectats per l’hepatitis C que mantenen una tancada.

Aquest és l’escrit conjunt que avui han fet públic:

CCOO DONa TOT EL NOSTRE SUPORT ALS USUARIS AFECTATS PER L’HEPATITIS C QUE MANTENEN UNA TANCADA AL NOSTRE HOSPITAL DR. JOSEP TRUETA DE GIRONAMOTIUS DE L’ENTREGA DE CARBÓ A LES ESCALES DEL TRUETA AL GERENT, SR. MARTÍNEZ IBÁÑEZ

· Amb el projecte CIMS té la majoria de professionals enfadats i fastiguejats.

· Malgrat ell manifesta que hi ha consens, és fals, tot és imposat. Finalment, després de diversos escrits tindrem una reunió amb ell i amb els diferents representants dels treballadors del Trueta i IAS, el proper dia 9 de gener del 2015.

· Es tracta d’un projecte sense transparència. Ens passa estadístiques la veracitat de les quals NO és comprovable.

· Hi ha un augment d’alt càrrecs dels que desconeixem la feina i el salari que tenen, mentre que hi ha retallades al personal de base. I pel que fa al pressupost, hi ha opacitat total amb traspàs de partides d’un hospital a l’altre.

· Se’ns està obligant a fer uns cursos de formació per implantar el mètode “LEAN”, que segons sembla, serveix en empreses on es treballa en cadena. De fet es va implantar a Toyota. A la Sanitat, no és aplicable: els pacients no són part d’una cadena de muntatge.

· No volem continuar amb llits tancats cosa que provoca una assistència de pitjor qualitat. Forcen altes sota pressió dient que si no marxen, altres pacients més greus no es podran operar o ingressar.

· NO volem un desmantellament dels serveis del nostre hospital, i volem un hospital amb tots els serveis. Tenim espai suficient per fer reformes i mantenir-ho tot.

· NO AL DESMEMBRAMENT DE L’ICS I SÍ A UNA SANITAT 100% PÚBLICA I DE QUALITAT!

RECOLLIDA DE JOGUINES I MATERIAL ESCOLAR A CCOO

18 de des. 2014, 2:32 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOOCCOO de Catalunya amb col.laboració de la Xarxa d´Acció Solidària i l´entitat Sonrisas Azules, impulsem per aquest Nadal una campanya de recollida de joguines i de material escolar. 
L´objectiu és doble: col.laborar perquè cap infant es quedi sense regal la nit de reis, i ajudar a garantir que tots els nens i nenes tenen el material escolar necessari a l´escola.

Per aquest motiu des de CCOO Vallès Oriental-Maresme-Osona, volem col.laborar organitzant aquesta recollida perquè la realitat de molts nens i nenes aquest Nadal i a l´escola pugui ser una mica millor, més just i més alegre.
Els punts de recollida al nostre territori seran a Granollers, Mataró i Vic del 9 al 24 de desembre.

JOGUINES
Es demanen joguines no bèl·liques i no sexistes

Preferentment noves i que fomentin el joc col·lectiu. S’acceptaran però joguines reciclades si estan en perfecte estat.


MATERIAL ESCOLAR
Es demanen llibretes, llapis, llapis de colors,...

 


CCOO de Catalunya demana una política que asseguri la igualtat d’oportunitats en el món laboral

9 de des. 2014, 4:11 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

En el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

 

A l’any 1992, l'Organització de les Nacions Unides (ONU) va establir el 3 de desembre com a Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’objectiu que es va proposar aquesta organització va ser-hi instar als diferents països a garantir la igualtat d’oportunitats a les persones amb discapacitat a tots els nivells, entre d'altres, a nivell laboral.

A Espanya estem lluny d'haver aconseguit els objectius marcats per l'ONU. La política de retallades socials ha esdevingut un retrocés quan encara no havíem arribat a l'objectiu de plena inclusió social, educativa i laboral per a aquest col·lectiu. No havíem arribat a les fites per a les persones amb diversitat funcional i ara ens estem allunyant a pas de gegant.

La política del Govern espanyol, a més de les dures retallades que afecten als diferents sectors que atenen a les persones més vulnerables, ens ha dirigit a la quasi desaparició de la Llei de dependència.

A Catalunya, malgrat els avanços que representa l’aprovació de la Llei d’accessibilitat i altres decrets com són la constitució del Consell de Discapacitat de Catalunya (CODISCAT) i el decret de les quotes de contractació en les empreses privades, tots ells demostren un tractament, de les persones amb diversitat funcional, com a persones usuàries passives. No són reconeguts com a treballadors i treballadores amb les mateixes oportunitats, amb l’accés en les mateixes condicions laborals i salarials. La Generalitat de Catalunya, cada vegada més, aplica una política assistencial envers les persones amb diversitat funcional; oblida l'exercici d'una política de drets per a tota la ciutadania, incloent aquelles persones amb algun tipus de discapacitat.

Les persones amb diversitat funcional demanen i exigeixen una política de suport als serveis socials públics de qualitat, amb sanitat universal, educació universal i intermediació ocupacional pública.

La política de retallades socials, sanitàries i educatives, tant a nivell estatal com de la Generalitat, i la manca de creació de nous llocs de treball, complementat amb una política d’ofegament econòmic a Catalunya, per part del Govern central, estan tenint conseqüències desastroses sobre el col·lectiu. Els impagaments als centres de serveis subvencionats o concertats, està afectant l’estabilitat laboral de les treballadores i treballadors del sector i, per tant, a la qualitat del servei.

Des de CCOO de Catalunya demanem a la Generalitat:

-Un canvi en la seva política cap a les persones amb diversitat funcional, amb un tractament i sensibilització que reflecteixi realment un tractament d’igualtat d’oportunitats que afavoreixi l’autonomia personal a través de la inclusió laboral.
-El reconeixement del col·lectiu com a treballadors i treballadores que estan representats, com qualsevol altre treballador, per les organitzacions sindicals.

-La dotació de recursos humans i econòmics suficients, amb un compromís de pagament normalitzada per tal de garantir l’estabilitat en el sector d’atenció a les persones, mantenir la qualitat dels serveis i unes condicions laborals dignes per als treballadors i treballadores del sector.

-Una política que afavoreixi, de forma real, la inclusió de les persones amb diversitat funcional en el mercat de treball ordinari. Al mateix temps, cal garantir els Centres Especials de Treball (CET) com un entorn laboral protegit i garant per a aquelles persones que no poden incorporar-se al mercat ordinari.

-Els recursos públics en els CET han de destinar-se, prioritàriament, a l’ocupació de les persones que tenen especials dificultats i necessitats de suport específiques per a l’accés i permanència a la feina.

-El compliment, de part de les administracions públiques, de les quotes exigides per la normativa en la contractació de persones amb diversitat funcional.


 

Concentració de Delegats 2 desembre a Barcelona

28 de nov. 2014, 4:50 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 28 de nov. 2014, 4:51 ]

Per uns pressupostos 2015, amb recuperació de drets i salaris!

CCOO considera una obligació moral del Govern la recuperació del 100% de jornada i salari del personal interí l’1 de gener CCOO exigeix:

  •  Que s’aboni la part meritada (44dies) de la paga retallada el 2012, tal com s’està fent a la resta d’administracions.
  •  La recuperació de la catorzena paga de 2014
  •  Negociar un calendari per al retorn de la paga 2013 i de la resta del 2012.
  •  Reactivació del Pla de Pensions.
  •  Recuperació del FAS
  •  Recuperació de la Productivitat i equivalents en docents i sanitaris.
Pel que fa a la catorzena paga de 2015, CCOO manifesta que si anem a pressupostos prorrogats, hi ha alternatives jurídiques parlamentàries per incloure aquesta paga extra. CCOO adverteix el Govern que la seva incapacitat per aprovar una proposta de pressupostos a temps o la falta de capacitat per acordar amb els grups parlamentaris no pot anar en contra de les retribucions i les condicions de treball dels treballadors i treballadores de la Generalitat CCOO exigeix al Govern la negociació real d’aquestes reivindicacions i la garantia d’aplicació a 1 de gener de 2015, sense oblidar la necessitat depactar un calendari de negociació per recuperar la resta de condicions de treball que ens han estat arrabassades.

CCOO condemna la manca de sensibilitat del Govern, que no paga el que correspon als treballadors i treballadores, però en canvi, vol crear la figura del directiu públic per contractar les seves amistats, cosa que significarà més despesa i menys transparència enl’accés a la funció pública.

Concentració delegats
Dimarts 2 desembre 12 hores
Plaça de Sant Jaume
Recuperem les pagues!
Recuperem 100% interins!
Recuperem drets


1-10 of 99