Qui som?‎ > ‎

Accions Sindicals

Accions Sindicals

S''estan mostrant les entrades 1 - 25 de 139. Mostra'n més »Accions Sindicals


Coneix el nostre programa electoral 27 de Març, Fets No Paraules

publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Col·lapse a les Urgències, la història interminable

13 de març 2019, 10:53 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 13 de març 2019, 11:06 ]

Programa de CCOO de Catalunya i Televisió de Catalunya número 259, emès pel Canal 33 un problema de la sanitat catalana on CCOO considera que s'hauria de replantejar el model sanitari de Catalunya i potenciar els Centres d'Atenció Primaria
El trobareu a l'enllaç: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa-sindical-cc-oo-/programa-sindical-ccoo-capitol-259/video/5829211/
Manifest 8 Març, Dia internacional de les dones

8 de març 2019, 1:36 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 8 de març 2019, 1:37 ]


XERRADA-Rodalies de Catalunya, un tren per a la classe treballadora

6 de febr. 2019, 7:47 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 6 de febr. 2019, 9:36 ]


Vídeo de YouTube"Rodalies de Catalunya, un tren per a la classe treballadora"
el 15 de Febrer a les 19h a Manlleu

CCOO ha elaborat un informe sobre el servei de tren de Rodalies de Catalunya, un document que pretén ser una aproximació a les seves mancances, però també constitueix una aportació constructiva i concreta de propostes per a la seva millora.


Aquest informe, desenvolupat per mitjà de la Secretaria de Medi Ambient i la Secció Sindical de Renfe, conté dades sobre l'evolució de les inversions, l'evolució del personal del sector, la situació del manteniment dels trens i de les insfraestructures, l'evolució de les incidències i les propostes del sindicat per la millora del servei de rodalies.


Per presentar aquest informe s'ha organitzat una xerrada el 15 de febrer a les 19h a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Manlleu on intervindran:


Carlos del Barrio, Secretari de Medi Ambient i Mobilitat de CCOO de Catalunya

Gonzalo Plata, Secretari General de CCOO d'Osona, Vallès Oriental i Maresme

Quim Fornés, Secretari de Cooperació Internacional, Cultura i Medi Ambient de CCOO d'Osona, Vallès Oriental i Maresme


RECORDA:

Xerrada per presentar l'informe "Rodalies de Catalunya, un tren per a la classe treballadora"

Divendres 15 de febrer a les 19h

Sala de Plens de l'Ajuntament de Manlleu

Plaça de Fra Bernadí, 6 a Manlleu veure a google maps

Mobilitzacions i assemblees pel compliment dels acords salarials

17 de gen. 2019, 10:04 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 17 de gen. 2019, 10:04 ]

Gaceta sindical

CCOO convoca mobilitzacions per exigir al Govern i els empresaris que compleixin els pactes

CCOO ha convocat un procés de mobilitzacions per instar les organitzacions empresarials i el Govern perquè compleixin els acords assolits en matèria salarial i en el diàleg social, i es procedeixi a la modificació substancial de la reforma laboral i de pensions.

Patronal i Govern han d'actuar en conseqüència ja que en cas contrari la mobilització creixerà en intensitat i es prolongarà en el temps. 

Com ha subratllat el secretari general de CCOO, Unai Sordo, "És el moment de concretar, d'executar mesures per recuperar els drets, els salaris, millorar les pensions i garantir la igualtat", pel que ha demanat al Govern que mogui peça i porti al BOE i a l'Estatut dels Treballadors les mesures en les que hi ha acord.


Llegiu la Gaceta Sindical 382 sobre les mobilitzacions 

Assemblees territorials de CCOO de Catalunya

  • Vallès Occidental – Catalunya Central, el 12 o 13 de febrer de 2019, al matí. El lloc, pendent de concretar.
  • Igualada, 13 de febrer de 2019, 10 hores. Biblioteca Central, pl. De Cal Font, s/n.
  • Cornellà de Llobregat, 15 de febrer de 2019, 10 hores. Sala d’actes, seu CCOO a Cornellà, ctra. d’Esplugues 68.
  • Tarragona, 18 de febrer de 2019, al matí. El lloc, pendent de concretar.
  • Barcelona, 19 de febrer de 2019, 10 hores. Casino de l’Aliança del Poble Nou. 
  • Vilafranca del Penedès, 20 de febrer de 2019, 10 hores. Sala Escorxador, c/ de l’Escorxador, 19.
  • Lleida, 21 de febrer de 2019, 10 hores. El lloc, pendent de concretar.
  • Vilanova i la Geltrú, 22 de febrer de 2019, 10 hores. El lloc, pendent de concretar.
  • Girona, 29 de gener de 2019, al matí. El lloc, pendent de concretar.

Cap nen i nena sense joguina Recollida

12 de des. 2018, 5:34 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 12 de des. 2018, 5:45 ]Un any més la Xarxa d’Acció Solidària (XAS), promoguda per CCOO, entre altres entitats, inicia la campanya de Nadal 2018, sota el lema “Cap nen i nena sense joguina”. És una campanya de recollida de joguines i material escolar que acabarà el 22 de desembre.

La campanya es fa, com en anys anteriors, en coordinació amb l’associació Sonrisas. Les joguines poden ser noves o de segona mà en bon estat i no poden ser sexistes o bèl·liques.

Tant les joguines com el material escolar es pot portar als punts de recollida habilitats en diferents locals del sindicat CCOO al territori:

C/ Pius XII, 5-7
Horari:
de dilluns a dijous de 9h a 14h
i de 15h a 19h
divendres de 9h a 14h
C/ Castaños,120
Horari:
de dilluns a dijous de 9h a 13h
i de 15h a 19h
divendres de 9h a 13h
Plaça Lluís Companys, 3
Horari:
de dilluns a dijous de 9h a 13h
i de 16h a 19h
divendres de 9h a 13h

També us animem a organitzar la recollida a la vostra empresa o centre de treball. 

Amb aquestes iniciatives la XAS vol fomentar la solidaritat obrera i popular envers els que més pateixen les conseqüències de les desigualtats socials, que és part de la tradició i dels valors del moviment sindical i concretament de CCOO de Catalunya. A més fomenta la reutilització i socialització de les joguines.

Per qualsevol consulta podeu adreçar-vos a: jordi.comas@ccoo.cat


www.ccoo.cat/vormaros

http://www.ccoo.cat/vormaros    https://www.facebook.com/ccoovormaros   https://twitter.com/ccoovormaros   https://www.youtube.com/user/ccoovormar   https://www.instagram.com/ccoovormaros/


App de CCOO.Cat. Si encara no la tens instal·lada, pots descarregar-la prement sobre la icona que correspongui al teu mòbil.


 

Si no vols rebre més correus electrònics nostres pot sol·licitar la cancel·lació per correu a lopd@ccoo.cat

...

[Mensaje recortado]  Ver todo el mensaje

Mobilització de tots els sectors de la sanitat catalana 23 novembre

24 de nov. 2018, 1:25 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 24 de nov. 2018, 1:26 ]


Des de l’inici de les retallades en salut, el nostre sistema sanitari públic s’ha anat deteriorant any rere any, cosa que afecta directament la qualitat assistencial dels pacients, augmenta les llistes d’espera tant quirúrgiques com d’especialistes i ara també de metges i metgesses de família. 


Els professionals i les professionals del sistema sanitari català no poden suplir, per més sobreesforç que facin i implicació personal que tinguin, els dèficits de la manca reiterada d’inversions, tant en infraestructures com en personal. Catalunya ha perdut més de 10.000 treballadores i treballadors de la sanitat des del 2012 i això, per una banda repercuteix directament en els usuaris i per altra en les condicions laborals.

Feu clic per veure:
- l'àlbum de fotos de la concentració a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona del divendres 23 de novembre de 2018 per reclamar la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de la sanitat catalana
- les declaracions de Maria Àngels Rodríguez, secretària de Comunicació de la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya, efectuades a la concentració feta a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona el divendres 23 de novembre de 2018 Maria Àngels Rodríguez: CCOO, “no pot ser que es tardin 25 dies a visitar en primària, ni que investigadors cobrin 800 euros al mes”

23 de nov. 2018, 23:50 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 24 de nov. 2018, 1:17 ]


El sindicat concentra a plaça de Sant Jaume delegades i delegats de sanitat pública, concertada, privada, geriatria i recerca per reclamar al govern compromís amb el sector

  

 

Maria Àngels Rodríguez, responsable de sanitat de CCOO foto: Tomeu Ferrer

Treballadores i treballadors de l’àmbit de la sanitat de CCOO (sanitat pública, concertada i privada) més els de l’àmbit de la recerca i de la geriatria s’han concentrat a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona per mostrat el seu malestar amb l’actitud de la Generalitat durant la crisi i en la sortida.

“Som aquí concentrats, a la plaça de Sant Jaume davant del govern, perquè considerem que és l’únic responsable del que està patint la sanitat a Catalunya, la sanitat pública, concertada, la privada. Tenim molts sectors, i tots ells van patir retallades l’any 2012. Des d’aquell any s’han revertit poquíssimes coses i els primers que pateixen aquestes retallades són els usuaris i usuàries de Catalunya”, ha afirmat Maria Àngels Rodríguez, responsable de sanitat de CCOO. En aquest sentit, la dirigent sindical ha indicat que en l’atenció primària, “de mitjana una visita tarda a concretar-se 25 dies. Això és impensable. Una persona amb problemes de salut no pot esperar 25 dies a ser atesa”. Aquesta situació, segons Rodríguez, col·lapsa els serveis d’urgència. Com a conseqüència, els hospitals estan col·lapsats també, diu.

“En el cas de l’Institut Català de la Salut, des del 2012 ens deuen pagues, ens deuen objectius ens deuen salar, ens deuen jornada, etcètera”. Ha declarat la sindicalista. Pel que fa a la sanitat concertada, la dirigent, afirma que “Sí que és cert que s’acaba de firmar el conveni. Però esperem ara empresa per empresa, que no es despengin de l’acord i per tant, que es puguin fer efectives les millores aconseguides”,


Un grup d’investigadors reclamen un conveni català de recerca foto Tomeu Ferrer

Privada sense propostes fermes

Pel que fa a la sanitat privada, actualment s’ha fet la plataforma per a negociar el nou conveni. Segons la sindicalista sanitària, no hi ha manera que la patronal faciliti que es desencallin les negociacions. El sector de la dependència “depenem d’un conveni de Madrid. Parlem d’avis i àvies que estan ingressats en unes condicions lamentables cosa que fa que el personal que hi treballa les pateixi també aquestes condicions. A través de Benestar volem crear un conveni català de dependència, també s’estan creant meses de negociació, però a dia d’avui tornem a estar aturats.

Maria Àngels Rodríguez s’ha referit a la recerca, “és un àmbit molt important, perquè d’ell depèn molts cops curar o no malalties, en aquest sector estem mancats també de conveni a Catalunya” ha dit. La sindicalista exemplificat la situació afirmant que hi ha doctors que estan cobrant 800 euros al mes.

Catalunya és l’única comunitat on les retallades no s’han revertit del tot. En relació amb la resta de l’Estat espanyol, la situació és la pitjor. Per canviar aquesta situació, Rodríguez ha reclamat més pressupostos per refer la situació i aconseguir que s’assembli a la que hi havia abans de les retallades.

publicat al El diari de Treball .com20 d'octubre: Passejada contra el canvi climàtic

29 de set. 2018, 1:16 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Descoberta dels valors culturals i naturals pel camí fluvial del riu Congost


El 20 d'octubre La Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona organitza una passejada amb bici i també a peu pel camí fluvial del Congost. Aquesta és una activitat de sensibilització que forma part del projecte europeu Life Clinomics, d'adaptació al canvi climàtic, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la bona pràctica de moure's a peu o amb bicicleta, per espais apropiats com el camí fluvial del Congost, i de fer un apropament als valors naturals del Montseny i del Vallès, tot fomentant el turisme sostenible.

Tindrem la bona oportunitat de conèixer la recuperació dels marges del Congost, del seu entorn natural, per al gaudi social així com altres aspectes d’interès com la visita a espais històrics situats a prop del riu: Camp d’aviació de la República, al pla de Llerona, i refugi antiaeri de Montornès.


La passejada tindrà dues modalitats:


· Amb bicicleta, a les 10h. del matí des del Centre de Visitants de la Garriga, (Carretera Nova 46) fins al bosc fluvial de Montornès, 20 km de camí, senyalitzat i separat del trànsit motoritzat, apte per a tothom que sàpiga anar amb bici.

· A peu, a les 12h. des de l’estació de tren de Montmeló fins al bosc fluvial de Montornès, de 5 km de distancia, apte per a tothom que vulgui participar de l’activitat caminant.Tant per qui vagi amb bici com a peu, la passejada finalitzarà sobre les 14h, al bosc fluvial de Montornès, espai recuperat per iniciativa de CCOO, amb un pica pica per a tothom. En acabar es podrà participar en les tasques de retirada de residus del bosc.L'activitat comptarà amb acompanyament i guiatge, així com amb assistència adient. Les persones participants s'han de comprometre a respectar les normes establertes i l'entorn natural. Els menors d'edat seran responsabilitat dels seus tutors


Per participar a aquesta activitat cal omplir el formulari d'inscripció indicant si la passejada es farà en bicicleta o a peu. El termini per inscriure's es tanca el 18 d'octubre.


FES CLIC PER ACCEDIR AL FORMULARI D'INSCRIPCIÓIndicacions per arribar als punts de sortida en transport públic


CENTRE DE VISITANTS DE LA GARRIGA (punt de sortida en bicicleta) veure a google maps


TREN: Línia R3 parada "La Garriga". Des de l'estació de la Garriga, per arribar al Centre de Visitants, només cal agafar el carrer del Figueral i seguir-lo fins al final, a la Carretera Nova. El Centre de Visitants ens quedarà 50 metres a la dreta.

BUS: Diverses línies d'autobusos uneixen Barcelona, Granollers, la Garriga i Vic. A la Garriga, els autobsos tenen parada, entre d'altres, a l'aparcaent de la Sínia, a 200 metres del Centre de Visitants. Podeu consultar línies i horaris de bus amb parada a la Garriga al web de Sagales fent clic aquí


ESTACIÓ RENFE MONTMELÓ (punt de sortida a peu) veure a google maps


A aquesta estació hi circulen les línies R2, R2 nord i R8. Podeu consultar horaris al web de rodalies de Catalunya fent clic aquí.RECORDA:

Passejada el contra el canvi climàtic: descoberta dels valors culturals i naturals pel camí fluvial del riu Congost

20 d'octubre, a partir de les 10h


Fes clic per veure:

el cartell de l'acció                                                                                      
      http://www.ccoo.cat/vormaros   
  http://ccoo.cat/vormaros/  https://www.facebook.com/ccoovormaros  https://twitter.com/ccoovormaros  https://sites.google.com/a/ccoo.cat/asambleas/_/rsrc/1513590224590/correus/felicitacio-2017/yout.png  https://www.instagram.com/ccoovormaros/ 
                

App de CCOO.Cat. Si encara no la tens instal·lada, pots descarregar-la prement sobre la icona que correspongui al teu mòbil.


+ igualtat, + ocupació, + salaris, + pensions

27 d’abr. 2018, 23:31 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

1 de Maig de 2018. Ara ens toca a nosaltres!

CCOO de Catalunya celebrarà aquest 1 de Maig amb el lema Ara ens toca a nosaltres! + igualtat, + ocupació, + salaris, + pensions

Les manifestacions previstes són:

Barcelona, 11.30 h. Ronda Sant Pere / Passeig de Gràcia.
Girona, 12.00 h. Plaça de la Independència
Lleida, 12.00 h. Plaça del Treball
Tarragona, 12.00 h. Plaça Imperial Tàrraco
Tortosa, 12.00 h. Plaça del Carrilet
Blanes, 18.30 h. Passeig de Dintre, 29 (davant de l'Ajuntament)
Igualada, 12.00 h. Passeig Verdaguer, cantonada amb Carrer Sant Magí

Feu clic per veure
- el cartell de CCOO de Catalunya per a l'1 de Maig
- el cartell conjunt de CCOO de Catalunya i UGT per a l'1 de Maig
- el manifest de l'1 de Maig: Ara ens toca a nosaltres: IGUALTAT, millor OCUPACIÓ, SALARIS més alts i PENSIONS dignes
- el programa d'actes del Maig de la Cultura i el Treball
- la notícia 'Roda de premsa conjunta de presentació de les mobilitzacions del Primer de Maig de 2018' (25-4-2018)


1-10 of 139