Qui som?‎ > ‎

Accions Sindicals


Accions Sindicals

 • Campanya de la renda 2020 Cal recordar que la quota d’afiliació sindical a CCOO és una despesa que es pot deduir quan es faci la declaració anual de la renda, tal com marca la ...
  Publicat a les 21 d’abr. 2021, 9:47 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • 8 març 2021, Som dones, Som essencials
  Publicat a les 4 de març 2021, 1:45 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Les CCOO sóm la canya! Participa al congrés de CCOO de CatalunyaLes CCOO sóm la canya! Perdoneu però algú ho havia de dir.No només representem més de 146.000 treballadors i treballadores ,sinó ...
  Publicat a les 13 de gen. 2021, 3:52 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • 8a Campanya XAS recollida joguines "Cap infant sense joguina" La Xarxa Acció Solidària (XAS) de CCOO de Catalunya inicia la 8a campanya de recollida de joguines. La campanya durarà del 16 de novembre al 18 de desembre del 2020 ...
  Publicat a les 19 de nov. 2020, 3:12 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Jornada "El repte de l'envelliment de la població. Dependència i política sanitària. Recuperem els drets perduts" Divendres, 2 d’octubre, CCOO organitza la jornada telemàtica “El repte de l'envelliment de la població. Dependència i política sanitària. Recuperem els drets perduts”. Amb ella es vol debatre ...
  Publicat a les 1 d’oct. 2020, 2:42 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Festa del Treball Digne 2020 El proper 3 d'octubre celebrarem la Festa del Treball Digne 2020 de CCOO de Catalunya. Enguany tindrà un caràcter semipresencial, adaptant-nos a la situació actual de coronavirus, amb ...
  Publicat a les 22 de set. 2020, 6:52 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Per una reconstrucció nacional i social al servei de les persones CCOO de Catalunya, juntament amb la Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya convoquen, el 9 de setembre de 2020, a les 10 h, el Seminari Salvador Seguí, amb el títol ...
  Publicat a les 7 de set. 2020, 4:56 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • 8a Campanya recollida material escolar La Xarxa d'Acció Solidària (XAS) de CCOO, inicia avui, 1 de juliol, i fins al 15 de setembre, una nova campanya de recollida de material escolar sota el lema ...
  Publicat a les 13 de jul. 2020, 2:16 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • La FSS-CCOO denuncia la seva exclusió de la Comissió per a la reconstrucció del país i del seu grup de Sanitat i Sectors Sociosanitaris La FSS-CCOO considera que el Govern i els grups parlamentaris han emmudit a les treballadores del sector de la Dependència. Mentre està representada la part empresarial amb la participació ...
  Publicat a les 11 de juny 2020, 2:54 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • CCOO de Catalunya elabora un informe de les mancances dels professionals sanitaris enfront a la COVID-19 La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya ha elaborat un exhaustiu informe per analitzar com els professionals sanitaris s'enfronten a la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2  que ...
  Publicat a les 5 de maig 2020, 2:01 per Seccions Sindicals ICS CCOO
S''estan mostrant les entrades 1 - 10 de 163. Mostra'n més »Accions Sindicals


Campanya de la renda 2020

21 d’abr. 2021, 9:43 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 21 d’abr. 2021, 9:47 ]

Cal recordar que la quota d’afiliació sindical a CCOO és una despesa que es pot deduir quan es faci la declaració anual de la renda, tal com marca la Llei de l’IRPF. 
La deducció pot comportar un estalvi en la quota d’entre el 20 % i el 35 %, segons els casos. 
En cas de necessitar un certificat per justificar les quotes satisfetes durant l’any 2020, es pot sol·licitar directament des de l’app del sindicat per a mòbils o des del web 
de la seu electrònica de CCOO de Catalunya.

Les CCOO sóm la canya!

13 de gen. 2021, 3:45 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 13 de gen. 2021, 3:52 ]

Participa al congrés de CCOO de CatalunyaLes CCOO sóm la canya! Perdoneu però algú ho havia de dir.

No només representem més de 146.000 treballadors i treballadores ,sinó que hem aconseguit donar servei a tota la classe treballadora en temps de pandèmia.

Ara toca tornar a preparar-nos pel procés participatiu més important de la nostra organització, en el qual es decidirà, poc a poc, el pla d'acció dels propers quatre anys.

Quanta més gent de l'organització participi més valor tindran les decisions que prenguem. Així que quan rebis la carta o el correu electrònic amb més informació, participa-hi.

Hem creat una aplicació per facilitar la participació en algunes parts del procés durant el 12è Congrés. I hem fet un tutorial perquè entenguis millor com funciona.

Creem junts i juntes les CCOO del futur. Creem junt i juntes la força dels treballs!

Més info sobre el 12è Congrés de CCOO de Catalunya a https://ccoo.cat/12congres/

 


8a Campanya XAS recollida joguines "Cap infant sense joguina"

19 de nov. 2020, 3:10 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 19 de nov. 2020, 3:12 ]
La Xarxa Acció Solidària (XAS) de CCOO de Catalunya inicia la 8a campanya de recollida de joguines. La campanya durarà del 16 de novembre al 18 de desembre del 2020, amb el lema “Cap infant sense joguina”.

Com cada any, les joguines seran donades als centres de màxima complexitat, a nens i nenes i famílies en risc d’exclusió social en col·laboració amb entitats i serveis socials.
Aquesta campanya té una importància especial a causa de la situació econòmica i social provocada per la pandèmia de la COVID-19. Pel mateix motiu, és preferible que les joguines siguin noves i es prendran totes les mesures de seguretat sanitària. Recordeu també que, com sempre, no s'acceptaran joguines sexistes o que fomentin la violència.
Les joguines es poden portar als locals de CCOO al territori. Us indiquem la ubicació i l'horari:


PobacióHorari
Granollers

dilluns a dijous
de 9h a 14h
i de 15h a 19h
divendres
de 9h a 14h

Mataró

dilluns a dijous
de 9h a 13h
i de 15h a 19h
divendres
de 9h a 13h

Vic

dilluns a dijous
de 9h a 13h
i de 16h a 19h
divendres
de 9h a 13h

Amb aquestes iniciatives la XAS vol fomentar la solidaritat obrera i popular envers els que més pateixen les conseqüències de les desigualtats socials, que és part de la tradició i dels valors del moviment sindical i concretament de CCOO de Catalunya. A més, fomenta la reutilització i la socialització de les joguines.
Per a més informació podeu contactar a isabel.huertas@ccoo.cat

Jornada "El repte de l'envelliment de la població. Dependència i política sanitària. Recuperem els drets perduts"

1 d’oct. 2020, 2:42 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Divendres, 2 d’octubre, CCOO organitza la jornada telemàtica “El repte de l'envelliment de la població. Dependència i política sanitària. Recuperem els drets perduts”. Amb ella es vol debatre sobre l’afectació econòmica i social de l’emergència sanitària derivada de la pandèmia de COVID-19 i com s’han posat en relleu els treballs essencials per a la vida i la salut pública, i com és necessari reenfocar el sistema sanitari i el model de provisió de serveis públics, amb una reforma profunda del model de residències, l’eixamplament del sector públic i la coordinació eficient entre administracions i agents socials i econòmics.


La jornada es retransmetrà per YouTube (https://youtu.be/bUu3VHYX9cY) demà a partir de les 9.30 h, amb salutació a càrrec de Ghassan Saliba, responsable de Polítiques de Diversitat i Dependència de CCOO de Catalunya. Tot seguit hi haurà les taules rodones “Drets laborals, treball digne i valoració social” (9.45 h) i “Drets de les persones per viure amb dignitat” (11.20 h). Finalment, sobre les 13 h es farà la cloenda amb Ana Rosa Sevillano, secretària general de la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya, i Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.

Trobareu el programa complet a internet:
https://www.ccoo.cat/aspnet/agenda_acte.aspx?id=63072

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 1 d’octubre de 2020

Agenda:
Divendres, 2 d’octubre, de 2020
a partir de les 9.30 hores
YOUTUBE https://youtu.be/bUu3VHYX9cY

Festa del Treball Digne 2020

22 de set. 2020, 6:52 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


El proper 3 d'octubre celebrarem la Festa del Treball Digne 2020 de CCOO de Catalunya. Enguany tindrà un caràcter semipresencial, adaptant-nos a la situació actual de coronavirus, amb limitació d'aforament a la seu del sindicat a Barcelona i amb retransmissió en directe per Internet (properament inclourem l'enllaç).


Es farà de 18 a 20.30 h aproximadament i el fil conductor serà el suport a la cultura: #CulturaÉsTreball. Es recrearà un programa de televisió amb diferents blocs (musicals, culturals, sindicals) presentat per l'actriu Rosa Andreu i en el qual participaran, entre d'altres, Radio Vintage Club (versions), Sandra Bautista (guanyadora sona9 2018, cantautora), Dani Flaco (cantautor -actuació gràcies al conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, que dona continuïtat a la Festa de CCOO a la localitat per a properes edicions), o Mayte Martin (espectacle Al cantar a Manuel).

Podeu veure el cartell de la Festa del Treball Digne 2020.

BO D'AJUT: enguany el bo d'ajut val per una samarreta amb el lema "Cultura és Treball", que servirà per recaptar fons per pagar tots els professionals del sector que participin a la festa. Els bons d'ajut es poden adquirir al mes de setembre en paper als locals del sindicat al preu de 6 euros després d'haver omplert el següent formulari: ADQUIREIX EL BO D'AJUT.

Adquireix el bo d'ajut i no et quedis sense la teva samarreta!


ESPAI: l'espai de la Festa aquest any serà la seu de CCOO de Via Laietana, 16 a Barcelona, però amb la limitació de presència que marqui la pandèmia, en diferents espais amb poesia, actuacions musicals, entrega del Premi Aurora Gómez, parlaments sindicals... També es podrà seguir la retransmissió per Internet a https://www.youtube.com/watch?v=77VQ6cv5GE8.

Per una reconstrucció nacional i social al servei de les persones

7 de set. 2020, 4:56 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


CCOO de Catalunya, juntament amb la Fundació Cipriano Garcia – CCOO de Catalunya convoquen, el 9 de setembre de 2020, a les 10 h, el Seminari Salvador Seguí, amb el títol: “Per una reconstrucció nacional i social al servei de les persones”

Intervindran Alfons Labrador, coordinador del Seminari Salvador Seguí,  Michela Albarello, secretària d'Internacional i Cooperació de CCOO de Catalunya, Ramón González, membre del Seminari, i Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.  Retransmissió en directe per YouTube: https://youtu.be/A1aFSUsZliY

8a Campanya recollida material escolar

13 de jul. 2020, 2:14 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 13 de jul. 2020, 2:16 ]

La Xarxa d'Acció Solidària (XAS) de CCOO, inicia avui, 1 de juliol, i fins al 15 de setembre, una nova campanya de recollida de material escolar sota el lema “S’ha de garantir a totes les nenes i tots els nens l'oportunitat de desenvolupar els seus estudis en dignitat i igualtat”.

La campanya d'aquest any és la vuitena que fa la XAS i coincideix amb una situació molt complicada a causa de la crisi de coronavirus, que ha provocat un increment important de famílies en situació de pobresa, de precarietat i d'exclusió social.

La Xarxa Acció Solidària considera que aquest any és excepcional i cal una resposta a la crisi amb més inversió pública i més solidaritat popular i obrera. La crisi del coronavirus ha demostrat la fragilitat del nostre model de benestar social, entre d'altres per la manca de recursos en el sistema educatiu i també per la falta d'innovació digital per assegurar realment una escola inclusiva.

Com cada any, durant la campanya, els locals de CCOO i les representacions sindicals de CCOO a les empreses són la referència per organitzar i rebre tot tipus de material escolar nou, utilitzable i necessari per a les escoles en barris i municipis amb alt nivell de risc d'exclusió social. La llista de material a recollir és: llapis, gomes, bolígrafs, motxilles, ceres de color, maquinetes, retoladors, estoigs, cinta adhesiva, quaderns, folis, llibretes i altre material fungible.

Els punts de recollida són els següents:

Granollers: C/ Pius XII, 5-6

Mataró: C/ Castaños, 120 bis

Vic: Pl. Lluís Companys, 3Recollida de:
- LLAPIS
- GOMES
- BOLÍGRAFS
- MOTXILLES
- CERES DE COLOR
- MAQUINETES
- RETOLADORS
- ESTOIGS
- CINTES ADHESIVES
- QUADERNS
- FOLIS
- LLIBRETES
- ALTRE MATERIAL FUNGIBLE

La FSS-CCOO denuncia la seva exclusió de la Comissió per a la reconstrucció del país i del seu grup de Sanitat i Sectors Sociosanitaris

11 de juny 2020, 2:47 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 11 de juny 2020, 2:54 ]

La FSS-CCOO considera que el Govern i els grups parlamentaris han emmudit a les treballadores del sector de la Dependència. Mentre està representada la part empresarial amb la participació de dues patronals, el personal, representat per CCOO i UGT amb més del 80% de la representació legal en el sector, no tindran veu i vot en la Comissió per a la Reconstrucció Econòmica i Social d'Espanya.

El sector de la Dependència, altament feminitzat amb més del 80% de treballadores, té unes condicions laborals i retributives francament millorables i ha sofert en la crisi situacions crítiques per a les treballadores i per a les persones que atenien, amb un alt nivell de contagis, un immens nombre de defuncions, amb falta de mitjans de protecció. Un sector que necessita una reflexió del conjunt de la ciutadania i de la classe política per a reordenar-lo i que es millorin ostensiblement les condicions de treball dels seus professionals, perquè es millori l'atenció i la seguretat de les persones que s'atenen, més encara quan compta amb més de 170.000 persones sense atendre.

Referent a la Sanitat pública i privada, CCOO, com a primer sindicat en el sector, ha demostrat durant tota la pandèmia la seva capacitat propositiva i de denúncia de les situacions crítiques que s'han viscut i que no estem exempts que es puguin tornar a reproduir; però en el debat no sols s'han de veure les conseqüències i el punt de partida que s'ha viscut en tota aquesta crisi, seria indispensable pensar a tornar a la “nova normalitat” i donar resposta immediata a la població en tot el no urgent.

De no produir-se una reactivació en la Sanitat pública podem viure un col·lapse del sistema sanitari públic. Es fa imprescindible incrementar les plantilles, recuperar els drets arrabassats al personal sanitari (reducció de salari, pagues extres al 100%, jornada de 35 hores setmanals, fons d'acció social, etc.)

Totes aquestes propostes requereixen d'un ampli consens polític i social. És imprescindible augmentar el finançament en la Sanitat pública i en tot el relacionat amb l'atenció a les persones dependents; cal reordenar els recursos, donar un impuls a l'Atenció Primària, com la millor manera d'acostar els recursos sanitaris a la població i cal garantir per al futur mitjans de protecció adequats per a evitar situacions com les que hem viscut recentment. Espanya és el país amb més professionals contagiats de tota Europa, aquests errors no es poden tornar a cometre.

CCOO té propostes que hem fet públiques en tots aquests sectors, tant en el sector sanitari com en el sector sociosanitari, propostes sobre finançament, sobre reorganització de l'activitat, sobre mesures en seguretat i salut per als professionals, propostes que a més hem traslladat a la Federació Europea de Sindicats de Serveis Públics (EPSU), perquè tinguin translació en les polítiques europees; per tot això, considerem un error el no comptar amb aquesta Federació en la comissió per a la reconstrucció en aquests sectors.

CCOO de Catalunya elabora un informe de les mancances dels professionals sanitaris enfront a la COVID-19

5 de maig 2020, 2:01 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya ha elaborat un exhaustiu informe per analitzar com els professionals sanitaris s'enfronten a la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2  que provoca la malaltia COVID-19. Amb el títol "Resultats de l'enquesta de denúncia per la COVID-19", s'han analitzat respostes vàlides de 176 centres, recollides entre l'1 i el 8 d'abril, de delegats i delegades de tots els territoris de Catalunya i tots els sectors sanitaris i de geriatria.


CCOO ha observat amb preocupació les mancances amb què en molts casos els nostres sanitaris han de treballar diàriament: desproveïment d’EPI (equips de protecció individual), la seva reutilització i un ús inadequat, o incompliment de les mesures preventives i/o correctores recomanades per les autoritats i les normatives legals de prevenció de riscos laborals.

El coneixement de les dades de l'enquesta ha portat a la Federació de Sanitat a denunciar davant de la ITSS (Inspecció de Treball i Seguretat Social) els responsables del desproveïment d’EPI i d'aquests incompliments.

Per al sindicat, en l'actual moment de crisi sanitària i social, és imprescindible protegir les treballadores i treballadors de la sanitat i la dependència, perquè puguin fer adequadament les tasques i les funcions que desenvolupen: cal cuidar a qui té cura.

Feu clic per veure l'informe "Resultats de l'enquesta de denúncia per la COVID-19":
https://www.ccoo.cat/pdf_documents/2020/sanitat_enquestaCOVID19.pdf

1-10 of 163