Qui som?‎ > ‎

Accions Sindicals


Accions Sindicals

 • Manifestacions dels treballadors i treballadores de l’Àrea Pública CONTINUEM LLUITANT PELS TEUS DRETS.  El proper dia 12 de novembre i de forma descentralitzada es duran a terme concentracions a les 4 províncies de Catalunya en defensa d'uns ...
  Publicat a les 9 de nov. 2021, 2:28 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Assemblea sobre la reforma de pensions La federació de Sanitat CCOO, organitza una assemblea sobre la reforma del sistema públic de pensions, per tal d'explicar amb certa profunditat el nou acord, i intercanviar impressions sobre ...
  Publicat a les 27 d’oct. 2021, 3:03 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Setmana Europea de la Mobilitat 2021 COO de Catalunya, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, proposem per a aquest any iniciatives i activitats per fer més sostenible i equitativa la mobilitat quotidiana.La ...
  Publicat a les 19 de set. 2021, 3:34 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • 9a Campanya Recollida Material Escolar La Xarxa d'Acció Solidaria (XAS) de CCOO, inicia el proper 15 de juny i fins el 15 de setembre una nova campanya de recollida de material escolar sota el ...
  Publicat a les 15 de juny 2021, 2:20 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Voluntariat per la llengua virtual! La primavera ens omple d’energia i de ganes d’encetar nous propòsits. El Voluntariat per la llengua és, sens dubte, un dels projectes que val la pena tenir en ...
  Publicat a les 3 de maig 2021, 9:50 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Campanya de la renda 2020 Cal recordar que la quota d’afiliació sindical a CCOO és una despesa que es pot deduir quan es faci la declaració anual de la renda, tal com marca la ...
  Publicat a les 21 d’abr. 2021, 9:47 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • 8 març 2021, Som dones, Som essencials
  Publicat a les 4 de març 2021, 1:45 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Les CCOO sóm la canya! Participa al congrés de CCOO de CatalunyaLes CCOO sóm la canya! Perdoneu però algú ho havia de dir.No només representem més de 146.000 treballadors i treballadores ,sinó ...
  Publicat a les 13 de gen. 2021, 3:52 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • 8a Campanya XAS recollida joguines "Cap infant sense joguina" La Xarxa Acció Solidària (XAS) de CCOO de Catalunya inicia la 8a campanya de recollida de joguines. La campanya durarà del 16 de novembre al 18 de desembre del 2020 ...
  Publicat a les 19 de nov. 2020, 3:12 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Jornada "El repte de l'envelliment de la població. Dependència i política sanitària. Recuperem els drets perduts" Divendres, 2 d’octubre, CCOO organitza la jornada telemàtica “El repte de l'envelliment de la població. Dependència i política sanitària. Recuperem els drets perduts”. Amb ella es vol debatre ...
  Publicat a les 1 d’oct. 2020, 2:42 per Seccions Sindicals ICS CCOO
S''estan mostrant les entrades 1 - 10 de 168. Mostra'n més »Accions Sindicals


Manifestacions dels treballadors i treballadores de l’Àrea Pública

9 de nov. 2021, 2:28 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

CONTINUEM LLUITANT PELS TEUS DRETS.  

El proper dia 12 de novembre i de forma descentralitzada es duran a terme concentracions a les 4 províncies de Catalunya en defensa d'uns serveis públics de qualitat per a tota la ciutadania. Les concentracions seran davant les Subdelegacions del Govern.

Per a CCOO, és absolutament imprescindible augmentar la despesa pública als serveis que garanteixen drets de ciutadania. Cal assegurar el finançament de la sanitat, els serveis socials, l’educació i la dependència. També és necessari millorar la resta de serveis de les administracions públiques, clarament minvats durant el període d’austeritat extrema, invertir en matèria de logística i infraestructura, garantir la cohesió social i territorial, i fer una aposta més gran per la inversió en R+D+I, la digitalització i la formació i la qualificació dels empleats i empleades públics. Requeriran una dedicació especial els serveis públics que atenen les persones migrants i refugiades.

Espanya ha de recuperar la despesa social anterior a la crisi per anar-nos apropant als països del nostre entorn i, sobretot, per garantir els drets de ciutadania que la crisi ha posat en risc, amb copagaments o dificultats d’accés als serveis públics, entre d’altres.

Pel que fa a les condicions laborals, CCOO recriminem al Govern l’incompliment dels compromisos contrets amb el sindicat. Cal complir la resta de matèries que encara estan pendents de resoldre del II Acord per a la millora de l’ocupació pública del 2018, i, més recentment, de l’Acord del 5 de juliol del 2021. Cal constituir la Comissió de Seguiment de l’acord, així com el que recull l’apartat tercer, que inclou la negociació d’un tercer acord bianual, per continuar millorant l’ocupació pública i les condicions de treball i salarials.

Una tasca imprescindible que s’ha d’emprendre per aconseguir la recuperació dels drets arrabassats a més de tres milions d’empleats i empleades públics amb l’excusa de la crisi econòmica, als quals, en concret, se’ls ha de garantir:

 • Salaris: cal continuar fent avenços en la recuperació del poder adquisitiu perdut per les empleades i empleats públics durant la crisi. Concretament, s’han perdut entre 11 i 18 punts de capacitat de compra, i fins ara només se n’han recuperat 4. El Govern va imposar, sense negociació, una pujada salarial del 0,9 % el 2021 i ara, al Projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat del 2022, una del 2 %.

L’Àrea Pública de CCOO no avala aquest tipus de pujada perquè s’allunya dels objectius marcats de recuperació del poder adquisitiu: se segueix desvinculant de l’IPC i, per tant, ni tan sols se situa en el manteniment dels salaris, com sí que s’ha garantit per a les pensions o la pujada per sobre de l’IPC per a les pensions més baixes. És una mesura que, a més, és ineficient per poder incrementar la demanda interna, necessària per a l’increment del PIB del país.

 • Fons addicionals: s’han de recuperar, garantint-ne la posada en marxa i el compliment, i s’han d’incrementar per reduir o eliminar la bretxa salarial de gènere. També s’han de preveure partides suficients que donin resposta a les justes demandes per, entre d’altres, abordar les deficiències i les adaptacions a les Relacions de llocs de treball, la carrera professional, la qualificació i la classificació professional, així com la valoració de llocs de treball, que s’ha de traslladar als convenis col·lectius i/o acords. S’ha de matisar de manera fefaent que els fons addicionals són part de les retribucions i, per tant, el seu repartiment és de compliment obligat.
 • Ocupació: hem de recuperar l’ocupació pública perduda i emprendre el necessari rejoveniment de les plantilles. Es tracta d’una necessitat imperiosa tenint en compte l’edat avançada, propera a la jubilació, d’un percentatge altíssim de les plantilles. En cas contrari, es posa en qüestió la continuïtat dels serveis públics amb una prestació eficaç, de qualitat i universal.

Així mateix, cal endegar els canvis necessaris per al correcte desenvolupament dels processos de modernització i digitalització de les administracions públiques sense que això suposi una pèrdua d’ocupació, en desenvolupament del component 11 del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

 • Estabilització de l’ocupació: conforme s’ha recollit en el nou Acord de 5 de juliol del 2021, juntament amb els anteriors del 2017 i del 2018, la temporalitat s’ha de situar per sota del 8 % a tot el sector públic a finals del 2024, compromís contret igualment al Pla de recuperació, transformació i resiliència acordat amb la Unió Europea. Aquests processos s’han de fer amb les màximes garanties jurídiques, com entenem que passarà en el tràmit parlamentari després de la convalidació del Reial decret llei 14/2021, per aconseguir els objectius de donar estabilitat a les plantilles i posar fi al flagell que suposa la temporalitat.

Aquests processos han de preveure la totalitat del sector públic empresarial, així com els centres de recerca, no només en llocs estructurals sinó en tots aquells que també han de ser considerats com a tals i que, majoritàriament, estan coberts de manera alegal, il·legal o en frau de llei, a través de figures com programes, obra i servei, etc.

En cap cas no s’ha de permetre l’amortització de les places i s’ha de complir amb l’adaptació de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, ja materialitzada conforme a l’Acord de 5 de juliol i altres normes d’aplicació, de manera que s’eviti el frau o l’abús en la contractació temporal, que es reflecteixin clarament les sancions dissuasòries davant aquests abusos i que s’eviti qualsevol tipus de discriminació entre personal fix i temporal.

És necessari eliminar qualsevol limitació en la taxa de reposició per fer realment efectiva i duradora la reducció de la temporalitat a menys del 8 % de les plantilles a tots els sectors públics i permetre la recuperació de l’ocupació pública perduda.

 • Mesa d’interlocució del sector públic empresarial i dels centres d’investigació del sector públic: és imprescindible crear-la com a espai de diàleg, tot respectant la negociació col·lectiva en cada àmbit, així com per a l’avaluació, la consideració i/o negociació d’aquelles iniciatives, conflictes i propostes que siguin oportunes per donar resposta a desenes de milers de treballadores i treballadors d’aquests sectors.
 • Administració local: impulsar la negociació d’un acord marc per a l’Administració local tot respectant el dret a la negociació col·lectiva en cada àmbit. És urgent la derogació de la Llei 27/2013, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local.
 • Jornada: recuperar i estendre la jornada de 35 hores, amb les adaptacions oportunes als diferents sectors per fer-la realment efectiva i desvinculant-la dels objectius de dèficit, una qüestió encara pendent a moltes administracions públiques i al sector públic empresarial.
 • Igualtat: cal aprovar els plans d’igualtat així com mesures de corresponsabilitat i conciliació, a més dels protocols d’assetjament sexual i per raó de sexe.
 • Classes passives: s’ha d’operar un increment substancial dels havers reguladors dels grups de l’A2 a l’E, per evitar que se segueixi deteriorant la qualitat de les pensions de les classes passives.
 • Estatut bàsic de l’empleat públic: a més de la modificació duta a terme per a l’adaptació de la Directiva comunitària 1999/70 després de la signatura de l’Acord de 5 de juliol, resulta necessari i urgent abordar la resta de desenvolupament de l’Estatut, pendent des de la seva publicació el 2007. Ens referim tant a la garantia del compliment dels acords com a la millora de l’accés a l’ocupació pública, l’obligatorietat de resoldre les ofertes d’ocupació pública, l’agilitació dels processos selectius, amb convocatòries amb caràcter anual que prevegin especialment les places vacants ocupades per personal temporal, la provisió i la promoció interna, la carrera professional, l’avaluació de l’acompliment, la qualificació i la classificació professional, la culminació de la disposició transitòria tercera, la mobilitat interadministrativa, la regulació del teletreball, etc.
 • Servei exterior: cal recuperar el poder adquisitiu i exigir de ple dret la negociació col·lectiva. No es pot permetre més que faci dotze anys que no hi ha cap actualització salarial. D’altra banda, cal facilitar el desenvolupament democràtic dels processos d’eleccions sindicals endegats en aquests moments.

Feu clic per veure el  manifest ‘Continuem treballant pels teus drets’ o el cartell de les Manifestacions dels treballadors i treballadores de l’Àrea pública


Assemblea sobre la reforma de pensions

27 d’oct. 2021, 3:03 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


La federació de Sanitat CCOO, organitza una assemblea sobre la reforma del sistema públic de pensions, per tal d'explicar amb certa profunditat el nou acord, i intercanviar impressions sobre aquest aquest. 

A l'acte intervindran Miquel Lluch, secretari general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Catalunya i Ricard Bellera, secretari de Treball i Economia de CCOO de Catalunya.

L'assemblea serà el dijous 28 d'octubre de 10:00 a 12:00 hores a la sala 11 de la 1ª planta , Via Laietana, 16 Barcelona de manera semipresencial.

Per assistir de manera presencial o telemàtica, ens heu d'enviar un missatge de correu a [email protected] amb la vostra confirmació.

Aplicarem totes les mesures de protecció sobre la COVID'19, tindrem mascaretes, gel hidroalcohòlic i ventilació adequada de la sala.


Setmana Europea de la Mobilitat 2021

19 de set. 2021, 3:32 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 19 de set. 2021, 3:34 ]

COO de Catalunya, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, proposem per a aquest any iniciatives i activitats per fer més sostenible i equitativa la mobilitat quotidiana.

La mobilitat basada en el vehicle privat, de combustió, té un impacte negatiu en el medi ambient, en la salut pública i en la qualitat de vida a viles i ciutats. A més ocupa una part molt gran de l’espai públic i en determina els usos, i deixa de banda la majoria de la població.

Aquesta mobilitat insostenible també exclou d’oportunitats de feina les persones que no disposen de cotxe propi, majoritàriament, joves, immigrants, dones i persones amb ocupacions precàries. I quan hi ha opcions de transport públic aquest servei no sempre s’adapta suficientment a les necessitats de les persones usuàries en temps de trajecte, en freqüència i en comoditat.

La mobilitat al servei de la majoria s’ha de cobrir amb transport públic i de manera intermodal. La demanda de desplaçaments per treballar, per estudiar, per al lleure i per relacionar-se és una necessitat bàsica que no pot dependre de tenir un vehicle propi. Cal que les nostres necessitats de mobilitat es puguin cobrir de manera sostenible i amb un transport públic assequible. Cal dedicar el gruix dels recursos públics a la mobilitat quotidiana de la majoria i no en infraestructures al servei de les elits i dels viatges de llarga distància.

Cal fer la mobilitat sostenible i justa, i és millor encara reduir-ne la necessitat. Fer-ho implica repensar els usos de l’espai urbà. Cal posar fi a la segregació d’activitats i fer de les ciutats llocs on convisquin els usos residencial, logístic, de serveis i industrial. Aquesta visió, que suposa revertir l’urbanisme dels darrers anys basat en el baix preu i en l’abundància dels combustibles fòssils, ocuparà part de les nostres reflexions en els actes de la SEM2021.

Jornada “Mobilitat sostenible i treball”

El 28 de setembre de 2021, CCOO ha organitzat la jornada “Mobilitat sostenible i treball” que es podrà seguir de forma presencial a Via Laietana (cal inscripció) o a través de la retransmissió en directe a través de YouTube.


9a Campanya Recollida Material Escolar

15 de juny 2021, 2:20 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOOLa Xarxa d'Acció Solidaria (XAS) de CCOO, inicia el proper 15 de juny i fins el 15 de setembre una nova campanya de recollida de material escolar sota el lema “S’ha de garantir a totes les nenes i tots els nens l’oportunitat de desenvolupar els seus estudis en dignitat i igualtat”.
Com cada any, durant la campanya, podeu col·laborar portant als locals de CCOO al territori tot tipus de material escolar nou, utilitzable i necessari per a les escoles en barris i municipis amb alt nivell de risc d’exclusió social. La llista de material a recollir és:

· llapis
· gomes
· bolígrafs
· motxilles
· ceres de color
· maquinetes
· retoladors
· estoigs
· celos
· quaderns
· folis
· llibretes
· altre material fungible
9a edició de la campanya
La campanya d’aquest any és la novena que fa la Xarxa d'Acció Solidària, en un context encara complicat a causa de la pandèmia per la COVID-19, que ha provocat un increment important de famílies en situació de pobresa, de precarietat i d’ exclusió social.
Per a la Xarxa d'Acció Solidaria, cal una resposta a la crisi amb més inversió pública i més solidaritat popular i obrera. La crisi de coronavirus ha demostrat la fragilitat del nostre model de benestar social, entre d’altres per la manca de recursos en el sistema educatiu, i la manca d’innovació digital per a assegurar realment una escola inclusiva.

Voluntariat per la llengua virtual!

3 de maig 2021, 9:39 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 3 de maig 2021, 9:50 ]

La primavera ens omple d’energia i de ganes d’encetar nous propòsits. 

El Voluntariat per la llengua és, sens dubte, un dels projectes que val la pena tenir en la llista de prioritats. CCOO de Catalunya participa en el programa des del 2003 a través del seu Servei Lingüístic, que gestiona les parelles lingüístiques i en fa el seguiment. En aquest sentit, l’estreta col·laboració del Centre de Formació d’Adults Manuel Sacristán del sindicat és cabdal, ja que aporta molts dels participants al programa. 

Les parelles s’han fet tradicionalment de manera presencial, però la irrupció de la COVID-19 ha potenciat una altra fórmula que, de fet, el programa ja tenia en marxa: el Voluntariat per la llengua virtual (www.vxl.cat/virtual). Aquesta modalitat és, en aquests moments, l’opció recomanada, ja que permet la pràctica del català a través de la videotrucada entre dos membres d’una parella lingüística. Les parelles lingüístiques estan formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir desimboltura a l’hora de parlar-lo. Només cal disposar d’una hora a la setmana, durant deu setmanes, per conversar en català de manera virtual. 

Per apuntar-t’hi, has d’anar al web següent:  www.vxl.cat/participa-hi. Un cop aquí només cal que emplenis la fitxa d’inscripció amb les teves dades, que triïs la modalitat virtual i que, quan et demani si pertanys a una organització o entitat, especifiquis que ets de CCOO de Catalunya. Per a qualsevol consulta, no dubtis a escriure’ns a:  [email protected].


Com m’apunto al Voluntariat per la llengua virtual?

És molt senzill: segueix els passos que t’especifiquem a continuació!

1) Entra a la pàgina web del programa: https://aplicacions.llengua.gencat.cat/VxL/AppJava/


 

Si estàs aprenent català i vols practicar-lo, clica a: “Alta aprenent”.

Si ja parles català i vols ajudar una altra persona a aprendre català, clica a: “Alta voluntari”.

 

2) Emplena les teves dades en línia

Primer et demanarà un document identificatiu

 

Després et demanarà les teves dades personals

 

I les teves preferències (disponibilitat horària, aficions…).

IMPORTANT: marca que vols la modalitat VIRTUAL i a la casella inferior del mig escriu que pertanys a CCOO

 

3) Accepta les condicions i desa la sol·licitud


És superfàcil! No t’ho pensis més i apunta-t’hi!

Campanya de la renda 2020

21 d’abr. 2021, 9:43 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 21 d’abr. 2021, 9:47 ]

Cal recordar que la quota d’afiliació sindical a CCOO és una despesa que es pot deduir quan es faci la declaració anual de la renda, tal com marca la Llei de l’IRPF. 
La deducció pot comportar un estalvi en la quota d’entre el 20 % i el 35 %, segons els casos. 
En cas de necessitar un certificat per justificar les quotes satisfetes durant l’any 2020, es pot sol·licitar directament des de l’app del sindicat per a mòbils o des del web 
de la seu electrònica de CCOO de Catalunya.

Les CCOO sóm la canya!

13 de gen. 2021, 3:45 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 13 de gen. 2021, 3:52 ]

Participa al congrés de CCOO de CatalunyaLes CCOO sóm la canya! Perdoneu però algú ho havia de dir.

No només representem més de 146.000 treballadors i treballadores ,sinó que hem aconseguit donar servei a tota la classe treballadora en temps de pandèmia.

Ara toca tornar a preparar-nos pel procés participatiu més important de la nostra organització, en el qual es decidirà, poc a poc, el pla d'acció dels propers quatre anys.

Quanta més gent de l'organització participi més valor tindran les decisions que prenguem. Així que quan rebis la carta o el correu electrònic amb més informació, participa-hi.

Hem creat una aplicació per facilitar la participació en algunes parts del procés durant el 12è Congrés. I hem fet un tutorial perquè entenguis millor com funciona.

Creem junts i juntes les CCOO del futur. Creem junt i juntes la força dels treballs!

Més info sobre el 12è Congrés de CCOO de Catalunya a https://ccoo.cat/12congres/

 


8a Campanya XAS recollida joguines "Cap infant sense joguina"

19 de nov. 2020, 3:10 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 19 de nov. 2020, 3:12 ]
La Xarxa Acció Solidària (XAS) de CCOO de Catalunya inicia la 8a campanya de recollida de joguines. La campanya durarà del 16 de novembre al 18 de desembre del 2020, amb el lema “Cap infant sense joguina”.

Com cada any, les joguines seran donades als centres de màxima complexitat, a nens i nenes i famílies en risc d’exclusió social en col·laboració amb entitats i serveis socials.
Aquesta campanya té una importància especial a causa de la situació econòmica i social provocada per la pandèmia de la COVID-19. Pel mateix motiu, és preferible que les joguines siguin noves i es prendran totes les mesures de seguretat sanitària. Recordeu també que, com sempre, no s'acceptaran joguines sexistes o que fomentin la violència.
Les joguines es poden portar als locals de CCOO al territori. Us indiquem la ubicació i l'horari:


PobacióHorari
Granollers

dilluns a dijous
de 9h a 14h
i de 15h a 19h
divendres
de 9h a 14h

Mataró

dilluns a dijous
de 9h a 13h
i de 15h a 19h
divendres
de 9h a 13h

Vic

dilluns a dijous
de 9h a 13h
i de 16h a 19h
divendres
de 9h a 13h

Amb aquestes iniciatives la XAS vol fomentar la solidaritat obrera i popular envers els que més pateixen les conseqüències de les desigualtats socials, que és part de la tradició i dels valors del moviment sindical i concretament de CCOO de Catalunya. A més, fomenta la reutilització i la socialització de les joguines.
Per a més informació podeu contactar a [email protected]

Jornada "El repte de l'envelliment de la població. Dependència i política sanitària. Recuperem els drets perduts"

1 d’oct. 2020, 2:42 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Divendres, 2 d’octubre, CCOO organitza la jornada telemàtica “El repte de l'envelliment de la població. Dependència i política sanitària. Recuperem els drets perduts”. Amb ella es vol debatre sobre l’afectació econòmica i social de l’emergència sanitària derivada de la pandèmia de COVID-19 i com s’han posat en relleu els treballs essencials per a la vida i la salut pública, i com és necessari reenfocar el sistema sanitari i el model de provisió de serveis públics, amb una reforma profunda del model de residències, l’eixamplament del sector públic i la coordinació eficient entre administracions i agents socials i econòmics.


La jornada es retransmetrà per YouTube (https://youtu.be/bUu3VHYX9cY) demà a partir de les 9.30 h, amb salutació a càrrec de Ghassan Saliba, responsable de Polítiques de Diversitat i Dependència de CCOO de Catalunya. Tot seguit hi haurà les taules rodones “Drets laborals, treball digne i valoració social” (9.45 h) i “Drets de les persones per viure amb dignitat” (11.20 h). Finalment, sobre les 13 h es farà la cloenda amb Ana Rosa Sevillano, secretària general de la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya, i Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya.

Trobareu el programa complet a internet:
https://www.ccoo.cat/aspnet/agenda_acte.aspx?id=63072

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 1 d’octubre de 2020

Agenda:
Divendres, 2 d’octubre, de 2020
a partir de les 9.30 hores
YOUTUBE https://youtu.be/bUu3VHYX9cY

1-10 of 168