Accions Sindicals
S''estan mostrant les entrades 1 - 10 de 172.
Mostra'n més »
| Accions Sindicals |
Qui som? >
Accions Sindicals
Campanya d’emergència per a la població refugiada d’Ucraïna
![]() La crisi humanitària desencadenada arran de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia ha ocasionat, deu dies després de l’inici del conflicte, que 1,7 milions de persones ucraïneses hagin hagut de fugir cap als països veïns, principalment Polònia, però també Moldàvia, Romania, Hongria o Eslovàquia. S’espera que aquesta xifra continuarà incrementant-se en les properes setmanes, fins a superar els quatre milions, segons estimacions de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). A més, es calcula que ja hi ha hagut un milió de desplaçaments interns dintre del territori ucraïnès. Des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya, igual que han fet la resta d’entitats catalanes que treballen en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i la justícia global, manifestem el nostre total rebuig a la invasió i els bombardejos sobre la població d’Ucraïna, així com l’escalada bèl·lica d’un conflicte que cal resoldre necessàriament per la via del diàleg i la negociació. Mentrestant, tal i com hem fet en altres situacions de crisi humanitària i d’emergència, posem en marxa una campanya conjunta amb l’Associació Catalana per la Pau orientada a recaptar fons destinats a atendre les víctimes, amb especial atenció a aquelles persones en situació de vulnerabilitat, com poden ser infants, joves i dones. L’objectiu fonamental de la campanya és donar suport a les accions d’acollida, protecció i acompanyament que s’estan realitzant amb la població refugiada a Polònia i, eventualment, a Moldàvia. Al llarg d’aquesta setmana estem portant a terme una missió conjunta amb el Secours Populaire Français a la frontera entre Polònia i Ucraïna, per tal d’identificar les necessitats més urgents i poder definir així les característiques que haurà de tenir la intervenció humanitària. Seguint la nostra manera habitual de treballar sobre el terreny, totes les accions es faran juntament amb una entitat local amb experiència i coneixements sobre la zona, com és el Polski Komitet Pomocy Społecznej (Comitè Polonès d’Assistència Social). Des d’ara obrim els nostres canals perquè tothom que vulgui contribuir a millorar la situació de les persones refugiades d’Ucraïna pugui donar un cop de mà. Concretament els diners que es recullin durant la campanya aniran destinats a:
A banda de les aportacions voluntàries que ens arribin, l’Associació Catalana per la Pau aportarà a la campanya 10.000 euros provinents del seu Fons d’Emergències. Si vols mostrar la teva solidaritat amb el poble ucraïnès, t’aconsellem també consultar les recomanacions de lafede i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Com pots fer una donació?A través de la web https://colabora.ccoo.catTransferència bancària al compte: ES50 2100 3000 1922 0166 2319 (Fundació Pau i Solidaritat de CCOO) |
Curs autodefensa a Manlleu 9 de març, actes a Osona pel Dia internacional de la Dona Treballadora
Curs d'autodefensa junt amb Sorotopia, adreçat a persones afiliades a CCOO, que es dividirà en dues sessions (grups). Ens veiem dimecres dia 9 de 17:00 a 20:00 al centre cívic Frederica Montseny, Avinguda Puigmal nº 137. Previa confirmació d'assistència al 635656968, places limitades, inscripcións per rigorós ordre d'inscripció. |
8 de març, Dia internacional de la dona treballadora, actes a Osona
|
Torna la campanya "Aquí recollim Aliments"
Col·laboració de CCOO VORMAROS amb el Banc dels Aliments Portem molts mesos que el Banc dels Aliments, lluny d’aturar la seva activitat, l’ha vist incrementada. Estem en situació d’emergència alimentària on molts famílies treballadores encara no han recuperat la seva feina o, tot i tenir-ne, no poden sobreviure amb dignitat. Cal actuar, i, des de CCOO del Vallès Oriental- Maresme- Osona, una vegada més, volem posar el nostre granet de sorra col·laborant en la campanya en línia de recollida d’aliments. El Banc dels Aliments s'encarregarà de la seva distribució. Aquests aliments són adquirits a diferents proveïdors, sempre contrastant el preu, per tal d'obtenir la millor oferta i la major qualitat. De forma periòdica, i en funció de les mancances puntuals de productes en el nostre magatzem, el Banc dels Aliments adquireix, gràcies a la teva col·laboració, aliments bàsics que no aconseguim a través de l'aprofitament alimentari, amb l'objectiu de distribuir-los a la xarxa d'entitats d'ajuda social i que arribin a les persones que més ho necessiten del nostre entorn. Cal el compromís de tots i totes per donar resposta a la demanda d’aliments, la solidaritat de la classe treballadora sempre ha estat present. La teva aportació és imprescindible. COL.LABORA JA! Sobre el Banc dels Aliments El Banc dels Aliments de Barcelona és una fundació independent, apolítica, aconfessional i sense ànim de lucre, que té com a objectius principals lluitar contra el malbaratament recuperant excedents alimentaris aptes pel consum humà i lluitar contra la pobresa, fent arribar els aliments recuperats, a persones en situació de precarietat alimentària en el nostre entorn.
|
Manifestacions dels treballadors i treballadores de l’Àrea Pública
CONTINUEM LLUITANT PELS TEUS DRETS. El proper dia 12 de novembre i de forma descentralitzada es duran a terme concentracions a les 4 províncies de Catalunya en defensa d'uns serveis públics de qualitat per a tota la ciutadania. Les concentracions seran davant les Subdelegacions del Govern. Per a CCOO, és absolutament imprescindible augmentar la despesa pública als serveis que garanteixen drets de ciutadania. Cal assegurar el finançament de la sanitat, els serveis socials, l’educació i la dependència. També és necessari millorar la resta de serveis de les administracions públiques, clarament minvats durant el període d’austeritat extrema, invertir en matèria de logística i infraestructura, garantir la cohesió social i territorial, i fer una aposta més gran per la inversió en R+D+I, la digitalització i la formació i la qualificació dels empleats i empleades públics. Requeriran una dedicació especial els serveis públics que atenen les persones migrants i refugiades. Espanya ha de recuperar la despesa social anterior a la crisi per anar-nos apropant als països del nostre entorn i, sobretot, per garantir els drets de ciutadania que la crisi ha posat en risc, amb copagaments o dificultats d’accés als serveis públics, entre d’altres. Pel que fa a les condicions laborals, CCOO recriminem al Govern l’incompliment dels compromisos contrets amb el sindicat. Cal complir la resta de matèries que encara estan pendents de resoldre del II Acord per a la millora de l’ocupació pública del 2018, i, més recentment, de l’Acord del 5 de juliol del 2021. Cal constituir la Comissió de Seguiment de l’acord, així com el que recull l’apartat tercer, que inclou la negociació d’un tercer acord bianual, per continuar millorant l’ocupació pública i les condicions de treball i salarials. Una tasca imprescindible que s’ha d’emprendre per aconseguir la recuperació dels drets arrabassats a més de tres milions d’empleats i empleades públics amb l’excusa de la crisi econòmica, als quals, en concret, se’ls ha de garantir:
L’Àrea Pública de CCOO no avala aquest tipus de pujada perquè s’allunya dels objectius marcats de recuperació del poder adquisitiu: se segueix desvinculant de l’IPC i, per tant, ni tan sols se situa en el manteniment dels salaris, com sí que s’ha garantit per a les pensions o la pujada per sobre de l’IPC per a les pensions més baixes. És una mesura que, a més, és ineficient per poder incrementar la demanda interna, necessària per a l’increment del PIB del país.
Així mateix, cal endegar els canvis necessaris per al correcte desenvolupament dels processos de modernització i digitalització de les administracions públiques sense que això suposi una pèrdua d’ocupació, en desenvolupament del component 11 del Pla de recuperació, transformació i resiliència.
Aquests processos han de preveure la totalitat del sector públic empresarial, així com els centres de recerca, no només en llocs estructurals sinó en tots aquells que també han de ser considerats com a tals i que, majoritàriament, estan coberts de manera alegal, il·legal o en frau de llei, a través de figures com programes, obra i servei, etc. En cap cas no s’ha de permetre l’amortització de les places i s’ha de complir amb l’adaptació de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, ja materialitzada conforme a l’Acord de 5 de juliol i altres normes d’aplicació, de manera que s’eviti el frau o l’abús en la contractació temporal, que es reflecteixin clarament les sancions dissuasòries davant aquests abusos i que s’eviti qualsevol tipus de discriminació entre personal fix i temporal. És necessari eliminar qualsevol limitació en la taxa de reposició per fer realment efectiva i duradora la reducció de la temporalitat a menys del 8 % de les plantilles a tots els sectors públics i permetre la recuperació de l’ocupació pública perduda.
Feu clic per veure el manifest ‘Continuem treballant pels teus drets’ o el cartell de les Manifestacions dels treballadors i treballadores de l’Àrea pública |
Assemblea sobre la reforma de pensions
La federació de Sanitat CCOO, organitza una assemblea sobre la reforma del sistema públic de pensions, per tal d'explicar amb certa profunditat el nou acord, i intercanviar impressions sobre aquest aquest. A l'acte intervindran Miquel Lluch, secretari general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Catalunya i Ricard Bellera, secretari de Treball i Economia de CCOO de Catalunya. L'assemblea serà el dijous 28 d'octubre de 10:00 a 12:00 hores a la sala 11 de la 1ª planta , Via Laietana, 16 Barcelona de manera semipresencial. Per assistir de manera presencial o telemàtica, ens heu d'enviar un missatge de correu a [email protected] amb la vostra confirmació. Aplicarem totes les mesures de protecció sobre la COVID'19, tindrem mascaretes, gel hidroalcohòlic i ventilació adequada de la sala. ![]() |
Setmana Europea de la Mobilitat 2021
COO de Catalunya, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, proposem per a aquest any iniciatives i activitats per fer més sostenible i equitativa la mobilitat quotidiana. La mobilitat basada en el vehicle privat, de combustió, té un impacte negatiu en el medi ambient, en la salut pública i en la qualitat de vida a viles i ciutats. A més ocupa una part molt gran de l’espai públic i en determina els usos, i deixa de banda la majoria de la població. Aquesta mobilitat insostenible també exclou d’oportunitats de feina les persones que no disposen de cotxe propi, majoritàriament, joves, immigrants, dones i persones amb ocupacions precàries. I quan hi ha opcions de transport públic aquest servei no sempre s’adapta suficientment a les necessitats de les persones usuàries en temps de trajecte, en freqüència i en comoditat. La mobilitat al servei de la majoria s’ha de cobrir amb transport públic i de manera intermodal. La demanda de desplaçaments per treballar, per estudiar, per al lleure i per relacionar-se és una necessitat bàsica que no pot dependre de tenir un vehicle propi. Cal que les nostres necessitats de mobilitat es puguin cobrir de manera sostenible i amb un transport públic assequible. Cal dedicar el gruix dels recursos públics a la mobilitat quotidiana de la majoria i no en infraestructures al servei de les elits i dels viatges de llarga distància. Cal fer la mobilitat sostenible i justa, i és millor encara reduir-ne la necessitat. Fer-ho implica repensar els usos de l’espai urbà. Cal posar fi a la segregació d’activitats i fer de les ciutats llocs on convisquin els usos residencial, logístic, de serveis i industrial. Aquesta visió, que suposa revertir l’urbanisme dels darrers anys basat en el baix preu i en l’abundància dels combustibles fòssils, ocuparà part de les nostres reflexions en els actes de la SEM2021. Jornada “Mobilitat sostenible i treball”El 28 de setembre de 2021, CCOO ha organitzat la jornada “Mobilitat sostenible i treball” que es podrà seguir de forma presencial a Via Laietana (cal inscripció) o a través de la retransmissió en directe a través de YouTube. |
9a Campanya Recollida Material Escolar
|
Voluntariat per la llengua virtual!
La primavera ens omple d’energia i de ganes d’encetar nous propòsits. El Voluntariat per la llengua és, sens dubte, un dels projectes que val la pena tenir en la llista de prioritats. CCOO de Catalunya participa en el programa des del 2003 a través del seu Servei Lingüístic, que gestiona les parelles lingüístiques i en fa el seguiment. En aquest sentit, l’estreta col·laboració del Centre de Formació d’Adults Manuel Sacristán del sindicat és cabdal, ja que aporta molts dels participants al programa. Les parelles s’han fet tradicionalment de manera presencial, però la irrupció de la COVID-19 ha potenciat una altra fórmula que, de fet, el programa ja tenia en marxa: el Voluntariat per la llengua virtual (www.vxl.cat/virtual). Aquesta modalitat és, en aquests moments, l’opció recomanada, ja que permet la pràctica del català a través de la videotrucada entre dos membres d’una parella lingüística. Les parelles lingüístiques estan formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir desimboltura a l’hora de parlar-lo. Només cal disposar d’una hora a la setmana, durant deu setmanes, per conversar en català de manera virtual. Per apuntar-t’hi, has d’anar al web següent: www.vxl.cat/participa-hi. Un cop aquí només cal que emplenis la fitxa d’inscripció amb les teves dades, que triïs la modalitat virtual i que, quan et demani si pertanys a una organització o entitat, especifiquis que ets de CCOO de Catalunya. Per a qualsevol consulta, no dubtis a escriure’ns a: [email protected]. Com m’apunto al Voluntariat per la llengua virtual?1) Entra a la pàgina web del programa: https://aplicacions.llengua.gencat.cat/VxL/AppJava/
Si estàs aprenent català i vols practicar-lo, clica a: “Alta aprenent”. Si ja parles català i vols ajudar una altra persona a aprendre català, clica a: “Alta voluntari”.
2) Emplena les teves dades en línia Primer et demanarà un document identificatiu Després et demanarà les teves dades personals I les teves preferències (disponibilitat horària, aficions…). IMPORTANT: marca que vols la modalitat VIRTUAL i a la casella inferior del mig escriu que pertanys a CCOO 3) Accepta les condicions i desa la sol·licitud És superfàcil! No t’ho pensis més i apunta-t’hi! |
Campanya de la renda 2020
Cal recordar que la quota d’afiliació sindical a CCOO és una despesa que es pot deduir quan
es faci la declaració anual de la renda, tal com marca la Llei de l’IRPF. La deducció pot
comportar un estalvi en la quota d’entre el 20 % i el 35 %, segons els casos. En cas de necessitar un certificat per justificar les quotes satisfetes durant l’any 2020, es pot sol·licitar
directament des de l’app del sindicat per a mòbils o des del web de la seu electrònica de
CCOO de Catalunya. |
1-10 of 172