Qui som?‎ > ‎

Accions Sindicals

Accions Sindicals

S''estan mostrant les entrades 1 - 25 de 134. Mostra'n més »Accions Sindicals


Cap nen i nena sense joguina Recollida

12 de des. 2018, 5:34 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 12 de des. 2018, 5:45 ]Un any més la Xarxa d’Acció Solidària (XAS), promoguda per CCOO, entre altres entitats, inicia la campanya de Nadal 2018, sota el lema “Cap nen i nena sense joguina”. És una campanya de recollida de joguines i material escolar que acabarà el 22 de desembre.

La campanya es fa, com en anys anteriors, en coordinació amb l’associació Sonrisas. Les joguines poden ser noves o de segona mà en bon estat i no poden ser sexistes o bèl·liques.

Tant les joguines com el material escolar es pot portar als punts de recollida habilitats en diferents locals del sindicat CCOO al territori:

C/ Pius XII, 5-7
Horari:
de dilluns a dijous de 9h a 14h
i de 15h a 19h
divendres de 9h a 14h
C/ Castaños,120
Horari:
de dilluns a dijous de 9h a 13h
i de 15h a 19h
divendres de 9h a 13h
Plaça Lluís Companys, 3
Horari:
de dilluns a dijous de 9h a 13h
i de 16h a 19h
divendres de 9h a 13h

També us animem a organitzar la recollida a la vostra empresa o centre de treball. 

Amb aquestes iniciatives la XAS vol fomentar la solidaritat obrera i popular envers els que més pateixen les conseqüències de les desigualtats socials, que és part de la tradició i dels valors del moviment sindical i concretament de CCOO de Catalunya. A més fomenta la reutilització i socialització de les joguines.

Per qualsevol consulta podeu adreçar-vos a: jordi.comas@ccoo.cat


www.ccoo.cat/vormaros

http://www.ccoo.cat/vormaros    https://www.facebook.com/ccoovormaros   https://twitter.com/ccoovormaros   https://www.youtube.com/user/ccoovormar   https://www.instagram.com/ccoovormaros/


App de CCOO.Cat. Si encara no la tens instal·lada, pots descarregar-la prement sobre la icona que correspongui al teu mòbil.


 

Si no vols rebre més correus electrònics nostres pot sol·licitar la cancel·lació per correu a lopd@ccoo.cat

...

[Mensaje recortado]  Ver todo el mensaje

Mobilització de tots els sectors de la sanitat catalana 23 novembre

24 de nov. 2018, 1:25 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 24 de nov. 2018, 1:26 ]


Des de l’inici de les retallades en salut, el nostre sistema sanitari públic s’ha anat deteriorant any rere any, cosa que afecta directament la qualitat assistencial dels pacients, augmenta les llistes d’espera tant quirúrgiques com d’especialistes i ara també de metges i metgesses de família. 


Els professionals i les professionals del sistema sanitari català no poden suplir, per més sobreesforç que facin i implicació personal que tinguin, els dèficits de la manca reiterada d’inversions, tant en infraestructures com en personal. Catalunya ha perdut més de 10.000 treballadores i treballadors de la sanitat des del 2012 i això, per una banda repercuteix directament en els usuaris i per altra en les condicions laborals.

Feu clic per veure:
- l'àlbum de fotos de la concentració a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona del divendres 23 de novembre de 2018 per reclamar la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores de la sanitat catalana
- les declaracions de Maria Àngels Rodríguez, secretària de Comunicació de la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya, efectuades a la concentració feta a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona el divendres 23 de novembre de 2018 Maria Àngels Rodríguez: CCOO, “no pot ser que es tardin 25 dies a visitar en primària, ni que investigadors cobrin 800 euros al mes”

23 de nov. 2018, 23:50 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 24 de nov. 2018, 1:17 ]


El sindicat concentra a plaça de Sant Jaume delegades i delegats de sanitat pública, concertada, privada, geriatria i recerca per reclamar al govern compromís amb el sector

  

 

Maria Àngels Rodríguez, responsable de sanitat de CCOO foto: Tomeu Ferrer

Treballadores i treballadors de l’àmbit de la sanitat de CCOO (sanitat pública, concertada i privada) més els de l’àmbit de la recerca i de la geriatria s’han concentrat a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona per mostrat el seu malestar amb l’actitud de la Generalitat durant la crisi i en la sortida.

“Som aquí concentrats, a la plaça de Sant Jaume davant del govern, perquè considerem que és l’únic responsable del que està patint la sanitat a Catalunya, la sanitat pública, concertada, la privada. Tenim molts sectors, i tots ells van patir retallades l’any 2012. Des d’aquell any s’han revertit poquíssimes coses i els primers que pateixen aquestes retallades són els usuaris i usuàries de Catalunya”, ha afirmat Maria Àngels Rodríguez, responsable de sanitat de CCOO. En aquest sentit, la dirigent sindical ha indicat que en l’atenció primària, “de mitjana una visita tarda a concretar-se 25 dies. Això és impensable. Una persona amb problemes de salut no pot esperar 25 dies a ser atesa”. Aquesta situació, segons Rodríguez, col·lapsa els serveis d’urgència. Com a conseqüència, els hospitals estan col·lapsats també, diu.

“En el cas de l’Institut Català de la Salut, des del 2012 ens deuen pagues, ens deuen objectius ens deuen salar, ens deuen jornada, etcètera”. Ha declarat la sindicalista. Pel que fa a la sanitat concertada, la dirigent, afirma que “Sí que és cert que s’acaba de firmar el conveni. Però esperem ara empresa per empresa, que no es despengin de l’acord i per tant, que es puguin fer efectives les millores aconseguides”,


Un grup d’investigadors reclamen un conveni català de recerca foto Tomeu Ferrer

Privada sense propostes fermes

Pel que fa a la sanitat privada, actualment s’ha fet la plataforma per a negociar el nou conveni. Segons la sindicalista sanitària, no hi ha manera que la patronal faciliti que es desencallin les negociacions. El sector de la dependència “depenem d’un conveni de Madrid. Parlem d’avis i àvies que estan ingressats en unes condicions lamentables cosa que fa que el personal que hi treballa les pateixi també aquestes condicions. A través de Benestar volem crear un conveni català de dependència, també s’estan creant meses de negociació, però a dia d’avui tornem a estar aturats.

Maria Àngels Rodríguez s’ha referit a la recerca, “és un àmbit molt important, perquè d’ell depèn molts cops curar o no malalties, en aquest sector estem mancats també de conveni a Catalunya” ha dit. La sindicalista exemplificat la situació afirmant que hi ha doctors que estan cobrant 800 euros al mes.

Catalunya és l’única comunitat on les retallades no s’han revertit del tot. En relació amb la resta de l’Estat espanyol, la situació és la pitjor. Per canviar aquesta situació, Rodríguez ha reclamat més pressupostos per refer la situació i aconseguir que s’assembli a la que hi havia abans de les retallades.

publicat al El diari de Treball .com20 d'octubre: Passejada contra el canvi climàtic

29 de set. 2018, 1:16 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Descoberta dels valors culturals i naturals pel camí fluvial del riu Congost


El 20 d'octubre La Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona organitza una passejada amb bici i també a peu pel camí fluvial del Congost. Aquesta és una activitat de sensibilització que forma part del projecte europeu Life Clinomics, d'adaptació al canvi climàtic, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la bona pràctica de moure's a peu o amb bicicleta, per espais apropiats com el camí fluvial del Congost, i de fer un apropament als valors naturals del Montseny i del Vallès, tot fomentant el turisme sostenible.

Tindrem la bona oportunitat de conèixer la recuperació dels marges del Congost, del seu entorn natural, per al gaudi social així com altres aspectes d’interès com la visita a espais històrics situats a prop del riu: Camp d’aviació de la República, al pla de Llerona, i refugi antiaeri de Montornès.


La passejada tindrà dues modalitats:


· Amb bicicleta, a les 10h. del matí des del Centre de Visitants de la Garriga, (Carretera Nova 46) fins al bosc fluvial de Montornès, 20 km de camí, senyalitzat i separat del trànsit motoritzat, apte per a tothom que sàpiga anar amb bici.

· A peu, a les 12h. des de l’estació de tren de Montmeló fins al bosc fluvial de Montornès, de 5 km de distancia, apte per a tothom que vulgui participar de l’activitat caminant.Tant per qui vagi amb bici com a peu, la passejada finalitzarà sobre les 14h, al bosc fluvial de Montornès, espai recuperat per iniciativa de CCOO, amb un pica pica per a tothom. En acabar es podrà participar en les tasques de retirada de residus del bosc.L'activitat comptarà amb acompanyament i guiatge, així com amb assistència adient. Les persones participants s'han de comprometre a respectar les normes establertes i l'entorn natural. Els menors d'edat seran responsabilitat dels seus tutors


Per participar a aquesta activitat cal omplir el formulari d'inscripció indicant si la passejada es farà en bicicleta o a peu. El termini per inscriure's es tanca el 18 d'octubre.


FES CLIC PER ACCEDIR AL FORMULARI D'INSCRIPCIÓIndicacions per arribar als punts de sortida en transport públic


CENTRE DE VISITANTS DE LA GARRIGA (punt de sortida en bicicleta) veure a google maps


TREN: Línia R3 parada "La Garriga". Des de l'estació de la Garriga, per arribar al Centre de Visitants, només cal agafar el carrer del Figueral i seguir-lo fins al final, a la Carretera Nova. El Centre de Visitants ens quedarà 50 metres a la dreta.

BUS: Diverses línies d'autobusos uneixen Barcelona, Granollers, la Garriga i Vic. A la Garriga, els autobsos tenen parada, entre d'altres, a l'aparcaent de la Sínia, a 200 metres del Centre de Visitants. Podeu consultar línies i horaris de bus amb parada a la Garriga al web de Sagales fent clic aquí


ESTACIÓ RENFE MONTMELÓ (punt de sortida a peu) veure a google maps


A aquesta estació hi circulen les línies R2, R2 nord i R8. Podeu consultar horaris al web de rodalies de Catalunya fent clic aquí.RECORDA:

Passejada el contra el canvi climàtic: descoberta dels valors culturals i naturals pel camí fluvial del riu Congost

20 d'octubre, a partir de les 10h


Fes clic per veure:

el cartell de l'acció                                                                                      
      http://www.ccoo.cat/vormaros   
  http://ccoo.cat/vormaros/  https://www.facebook.com/ccoovormaros  https://twitter.com/ccoovormaros  https://sites.google.com/a/ccoo.cat/asambleas/_/rsrc/1513590224590/correus/felicitacio-2017/yout.png  https://www.instagram.com/ccoovormaros/ 
                

App de CCOO.Cat. Si encara no la tens instal·lada, pots descarregar-la prement sobre la icona que correspongui al teu mòbil.


+ igualtat, + ocupació, + salaris, + pensions

27 d’abr. 2018, 23:31 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

1 de Maig de 2018. Ara ens toca a nosaltres!

CCOO de Catalunya celebrarà aquest 1 de Maig amb el lema Ara ens toca a nosaltres! + igualtat, + ocupació, + salaris, + pensions

Les manifestacions previstes són:

Barcelona, 11.30 h. Ronda Sant Pere / Passeig de Gràcia.
Girona, 12.00 h. Plaça de la Independència
Lleida, 12.00 h. Plaça del Treball
Tarragona, 12.00 h. Plaça Imperial Tàrraco
Tortosa, 12.00 h. Plaça del Carrilet
Blanes, 18.30 h. Passeig de Dintre, 29 (davant de l'Ajuntament)
Igualada, 12.00 h. Passeig Verdaguer, cantonada amb Carrer Sant Magí

Feu clic per veure
- el cartell de CCOO de Catalunya per a l'1 de Maig
- el cartell conjunt de CCOO de Catalunya i UGT per a l'1 de Maig
- el manifest de l'1 de Maig: Ara ens toca a nosaltres: IGUALTAT, millor OCUPACIÓ, SALARIS més alts i PENSIONS dignes
- el programa d'actes del Maig de la Cultura i el Treball
- la notícia 'Roda de premsa conjunta de presentació de les mobilitzacions del Primer de Maig de 2018' (25-4-2018)


CCOO de Catalunya valora la manifestació del 15 d'abril de l'Espai Democràcia i convivència

15 d’abr. 2018, 11:19 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


La gran manifestació que hem viscut mostra que una part molt important de la societat catalana s’aglutina entorn d’aspiracions comunes de democràcia, drets i diàleg, que demana solucions polítiques als problemes polítics i que rebutja l’ús abusiu de la presó provisional dels líders socials i polítics.

CCOO manifesta la solidaritat davant la investigació o condemnes contra polítics, artistes, sindicalistes i activistes socials per accions o opinions que constitueixen un lliure exercici de la llibertat d’expressió i de manifestació. Cal preservar el dret a la llibertat d’expressió i opinió política, a la llibertat d’organització i els drets socials que considerem escapçats pels canvis legals que ha anat introduint el govern del PP.

Les organitzacions que s’han compromès en la convocatòria i organització d’aquesta manifestació han estat valentes i generoses, buscant un missatge unitari per damunt de la polarització de l’opinió publicada, missatge necessari per tendir ponts i formar govern efectiu i recuperar la vida institucional de Catalunya. És necessari que de forma urgent, sense ingerències polítiques o jurídiques més enllà de la responsabilitat pròpia de tot governant en un sistema democràtic, s’elegeixi president de la Generalitat de Catalunya com a expressió de la voluntat majoritària dels representants escollits a les eleccions; constituir un nou govern que pugui exercir de forma plena les seves competències i restablir el normal funcionament de totes les institucions de la Generalitat de Catalunya.

La societat catalana té reptes i problemes socials, especialment la creixent desigualtat, que han de ser abordats amb urgència perquè no perdurin en el temps. Les institucions són necessàries per garantir drets, per això emplacem a les institucions i organitzacions polítiques i socials a establir ponts d’entesa des del respecte a la diversitat i pluralitat de la societat catalana.

L'Espai Democràcia i Convivència convoca una mobilització amb el lema ‘Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa! coincidint amb els 6 mesos de l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

11 d’abr. 2018, 4:16 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Diumenge 15 d'abril de 2018 a la Plaça Espanya de Barcelona a les 12.30 hores

La manifestació del 15 d’abril a Barcelona sortirà a les 12.30 h de la plaça Espanya i avançarà per l’avinguda Paral·lel L’Espai Democràcia i Convivència convoca una mobilització amb el lema ‘Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!' coincidint amb els 6 mesos de l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

L’Espai Democràcia i Convivència convoca el proper diumenge 15 d’abril una gran manifestació coincidint amb els 6 mesos d’empresonament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el fins fa poc president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez. Sota el lema ‘Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!’, la marxa arrencarà a les 12.30 h de la plaça Espanya de Barcelona i avançarà per l’avinguda Paral·lel fins als jardins de les Tres Xemeneies, on hi haurà l’acte final. De moment, ja hi ha 527 autocars confirmats que arribaran d’arreu del territori.

Les entitats que conformen l’Espai Democràcia i Convivència, preocupades per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques, fan una crida a la ciutadania a participar de la manifestació davant la necessitat de donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, la cohesió social, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.

El grup impulsor de l’Espai Democràcia i Convivència el formen les següents entitats i organitzacions: Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Assemblea Nacional Catalana (ANC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), CCOO de Catalunya, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos i UGT de Catalunya.

Feu clic per veure:
- el comunicat de l’Espai Democràcia i Convivència sobre la manifestació del diumenge 15 d'abril de 2018.
- el cartell de la manifestació del diumenge 15 d'abril de 2018

Manifestacions en defensa del sistema públic de pensions

11 d’abr. 2018, 4:11 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


El 14 d'abril, a les 11 hores. Plaça Urquinaona (Barcelona)

Aquests últims mesos estem assistint al clam creixent i majoritari de les persones pensionistes al nostre país, que reclamen una revaloració de les pensions d’acord amb el cost de la vida, així com un sistema que garanteixi unes pensions dignes presents i futures.

És per aquest motiu que hem convocat una manifestació en defensa del sistema públic de pensions, el 14 d'abril, a les 11 hores, a la plaça Urquinaona de Barcelona.

A més, també es faran altres manifestacions a:
- Girona, 12.00 h, Plaça Independència.
- Tarragona, 12.00 h, Plaça de la Font.
- Lleida, 12.00 h, concentració a la Plaça de la Pau (davant de la Subdelegació del Govern)
- Manresa, 18.30 h, Oficines de l'Institut Nacional de Seguretat Social (c/ Bruc, 138-140).
- Vic, 18.00 h, Plaça de l'Estació.

- Vilanova i la Geltrú, 12.00 h, Plaça de la Vila.

Feu clic per veure:
- el manifest en defensa del sistema públic de pensions.
- el cartell de la manifestació del 14 d'abril en defensa del sistema públic de pensions.
- el díptic informatiu en defensa de les pensions públiques

Campanya en defensa de la llibertat d'expressió

11 d’abr. 2018, 4:09 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Signa el manifest de suport

CCOO ha iniciat una campanya en defensa de la llibertat d'expressió. Estem preocupats pel deteriorament de la democràcia com a conseqüència dels atacs reiterats a la llibertat d'expressió i ens sentim obligats a fer sentir la nostra veu per tal de contribuir a animar la reflexió i l'acció col·lectiva.

La llibertat d'expressió, la seva qualitat i la possibilitat d'exercir-la plenament, són uns dels indicadors més rellevants de la salut democràtica de qualsevol país. Quan s'ataca la llibertat d'expressió, s'ataca la democràcia i els drets socials i laborals.

La llarga i dura crisi econòmica, agreujada per les polítiques conservadores, ha influït directament en un retrocés intolerable en el dret a la llibertat d'expressió en els àmbits sociolaborals i sindicals, així com en els artístics i culturals. És per aquest motiu que el sindicat ha posat en marxa una campanya en defensa de la llibertat d'expressió, amb la difusió d'un manifest i l'elaboració de diversos materials gràfics.

A més, el 18 d'abril a les 19.00 hores tindrà lloc un acte al Centre Cultural Puerta de Toledo, de Madrid, que comptarà amb la presència de Jesús Maraña moderant un espai de debat en què participarà el secretari general de CCOO, Unai Sordo; una representant de jutgesses i Jutges per a la Democràcia, i tres persones més que han patit algun tipus de traves en el seu dret a la llibertat d'expressió. Després d'un primer torn d'intervencions, es donarà la paraula a l'auditori i després es procedirà a llegir, el Manifest.

Feu clic per veure
- el manifest per la llibertat d'expressió
- el cartell de l'acte de Madrid en defensa de la llibertat d'expressió
- el targetó de l'acte de Madrid en defensa de la llibertat d'expressió

- Signa el manifest en defensa de la llibertat d'expressió

#DefensaLibertadExpresion

CCOO fa una crida a construir una resposta de concertació, política i social

31 de març 2018, 1:51 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Valoració de la declaració institucional del President del Parlament de Catalunya 

FotoLa situació crítica que viu Catalunya després de les darreres decisions judicials, amb les detencions del President cessat Carles Puigdemont i la presó preventiva dels exconsellers i expresidenta del Parlament, ha agreujat la fractura institucional i social a Catalunya de manera molt greu.

CCOO ha denunciat reiteradament el desproporcionat procés judicial i l’aute que qualifica de rebel·lió i dicta presó preventiva contra els líders socials i polítics independentistes. Hem demanat i seguim demanant la llibertat immediata de totes les persones privades de llibertat per aquesta causa. Defensem el dret a la llibertat de pensament, d’expressió i de manifestació cívica i pacífica. Manifestem la preocupació i la solidaritat amb totes les persones que han resultat ferides en les manifestacions dels últims dies.

Són dies molt difícils que necessiten molta serenor i gran sentit de la responsabilitat en les accions que es porten a terme. En aquest sentit, ens sentim interpel·lats pel President del Parlament, màxim representant efectiu de les institucions democràtiques catalanes i que representa al conjunt de Catalunya, en bona part de la seva intervenció institucional d’ahir diumenge al vespre.

Volem contribuir a bastir espais amplis de la societat civil per treballar en una sortida de concertació que superi el caràcter d’excepcionalitat que viuen les institucions catalanes, construint de nou l’autogovern. Per això, demanem que les forces polítiques estiguin a l’altura de la responsabilitat que la ciutadania els ha encomanat i generin les condicions perquè el diàleg inclusiu i transversal sigui possible.

Així mateix, fem una crida a les forces polítiques per tal que recuperin amb urgència el control de les institucions catalanes mitjançant la investidura d’un candidat o candidata de consens i la formació d’un govern amb suport ampli que doni a la societat catalana la possibilitat d’abordar els problemes socials i polítics que patim. Fem una crida, al govern de l’Estat per un costat i a les institucions judicials per l’altre, a prendre les actuacions necessàries per obrir camí a l’espai del diàleg polític i a la solució institucional a la crisi democràtica que vivim al país.

CCOO seguirà mantenint les converses amb les forces polítiques i socials per treballar sense defallir en la ferma voluntat de construir consensos que trenquin la política de blocs i sumin la pluralitat i la diversitat de la societat catalana. No hi ha alternativa a no buscar alternatives.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

1-10 of 134