Qui som?‎ > ‎

Accions Sindicals


Accions Sindicals

 • Vine a la Festa del Treball Digne 2022! El 8 d’octubre des de les 5 de la tarda fins a les 11 de la nitUn any més, el proper 8 d’octubre, CCOO de Catalunya celebrarem ...
  Publicat a les 28 de set. 2022, 3:05 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • CCOO registra davant el Ministeri més de 150.000 signatures en suport a la jubilació als 60 anys per al personal dels sectors sanitari i sociosanitaris La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO (FSS-CCOO) ha registrat aquest, 29 de juny, davant el Ministeri de Seguretat Social més de 150.000 signatures en suport ...
  Publicat a les 1 de jul. 2022, 1:48 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Comença la campanya de recollida de material escolar de la XAS La Xarxa d’Acció Solidària (XAS) de CCOO, inicia avui, 20 de juny i fins al 15 de setembre, una nova campanya de recollida de material escolar sota el lema ...
  Publicat a les 21 de juny 2022, 7:57 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Campanya d’emergència per a la població refugiada d’Ucraïna La crisi humanitària desencadenada arran de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia ha ocasionat, deu dies després de l’inici del conflicte, que 1,7 milions de persones ...
  Publicat a les 14 de març 2022, 2:54 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Curs autodefensa a Manlleu 9 de març, actes a Osona pel Dia internacional de la Dona Treballadora En el programa d'actes organitzat a Osona per VORMAROS CCOO i per tal de commemorar Dia Internacional de la dona Treballadora, que es celebra el 8 de març a ...
  Publicat a les 4 de març 2022, 7:54 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • 8 de març, Dia internacional de la dona treballadora, actes a Osona Companyes i companys,Us informem dels actes amb motiu del 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES TREBALLADORES, on CCOO VORMAROS hi participarem a Osona:8 DE MARÇ a ...
  Publicat a les 4 de març 2022, 6:39 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Torna la campanya "Aquí recollim Aliments" Col·laboració de CCOO VORMAROS amb el Banc dels AlimentsPortem molts mesos que el Banc dels Aliments, lluny d’aturar la seva activitat, l’ha vist incrementada. Estem en ...
  Publicat a les 21 de des. 2021, 2:32 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Manifestacions dels treballadors i treballadores de l’Àrea Pública CONTINUEM LLUITANT PELS TEUS DRETS.  El proper dia 12 de novembre i de forma descentralitzada es duran a terme concentracions a les 4 províncies de Catalunya en defensa d'uns ...
  Publicat a les 9 de nov. 2021, 2:28 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Assemblea sobre la reforma de pensions La federació de Sanitat CCOO, organitza una assemblea sobre la reforma del sistema públic de pensions, per tal d'explicar amb certa profunditat el nou acord, i intercanviar impressions sobre ...
  Publicat a les 27 d’oct. 2021, 3:03 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • Setmana Europea de la Mobilitat 2021 COO de Catalunya, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, proposem per a aquest any iniciatives i activitats per fer més sostenible i equitativa la mobilitat quotidiana.La ...
  Publicat a les 19 de set. 2021, 3:34 per Seccions Sindicals ICS CCOO
S''estan mostrant les entrades 1 - 10 de 175. Mostra'n més »Accions Sindicals


Vine a la Festa del Treball Digne 2022!

28 de set. 2022, 3:05 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

A3 Cartell Festa

El 8 d’octubre des de les 5 de la tarda fins a les 11 de la nit

Un any més, el proper 8 d’octubre, CCOO de Catalunya celebrarem la Festa del Treball Digne 2022 a la plaça de la Cultura de l’Hospitalet de Llobregat.

Hi haurà activitats per a tots els gustos des de les 5 de la tarda fins a les 11 de la nit, entre les que destaquen actuacions teatrals, concerts amb l’actuació d’Hotel Cochambre, escape room, botifarrada, paradetes i moltes més! Tot a l’entorn del lema #CulturaÉsTreball.

A partir de les 17.30, al Centre Cultural de Bellvitge, tindrà lloc el lliurament de premis de poesia del certamen Miquel Martí i Pol en llengua catalana, del José María Valverde en llengua castellana i del Memorial José López García per a persones afiliades.

A continuació es representarà l’obra audiovisual “En Bangkok también hay ratas” que combina escenes de teatre amb projeccions de testimonis, imatges d’època, cançons, música i humor. Tot, per acompanyar “la Rosi” i “la Mari” que arriben a Barcelona amb “el tren Sevillano”, passen pel barraquisme de la Perona, protagonitzen el naixement de les associacions veïnals i lluiten per aconseguir millores als seus barris.

Paral·lelament, la Fundació Pau i Solidaritat organitza un escape room sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible, on cal desxifrar una sèrie d’enigmes amagats en dues maletes que permeten fer un recorregut al llarg de l’Agenda 2030.

A la mateixa hora, a l’exterior la plaça, hi haurà activitats infantils dirigides als més petits de la casa i, a partir de les 6, l’alumnat de l’Escola de Música de l’Hospitalet farà la seva actuació.

A les 19.15 aproximadament, Acció Jove i els joves de la CGIL de Llombardia parlaran sobre “Els Reptes del sindicalisme juvenil al sud d’Europa” en una xerrada debat oberta a tothom que hi vulgui participar i on es posarà en valor la importància de la cooperació sindical internacional per la lluita contra la precarietat juvenil i el creixement de l’ultra-dreta.

A continuació es farà el lliurament del carnet solidari de CCOO de Catalunya a una persona o entitat social en reconeixement per la seva tasca, s’entregarà el Premi Aurora Gómez a la lluita feminista en l’àmbit laboral i tindran lloc els parlaments de institucionals.

Després arriba l’hora del foc amb l’actuació dels Diables de l’Hospitalet i a partir de les 21.30 el concert d’Hotel Cochambre, que ens farà ballar amb les seves versions fins a finalitzar la festa.

No us ho penseu més i adquiriu el bo d’ajut que inclou un entrepà de botifarra, una beguda i un got de la festa al web ccoo.cat/festa o a qualsevol dels locals del sindicat.

Podeu veure el cartell de la Festa del Treball Digne 2022 en format PDF.

Adquireix el bo d’ajut! 

Els bons d’ajut es poden adquirir a través del següent formulari. Inclouen un entrepà de botifarra, beguda i got.


Adquireix el bo d’ajut »

CCOO registra davant el Ministeri més de 150.000 signatures en suport a la jubilació als 60 anys per al personal dels sectors sanitari i sociosanitaris

1 de jul. 2022, 1:48 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO (FSS-CCOO) ha registrat aquest, 29 de juny, davant el Ministeri de Seguretat Social més de 150.000 signatures en suport a l’establiment de coeficients per a la reducció de l’edat de jubilació als 60 anys per a treballadores i treballadors dels sectors sanitari i sociosanitari, recollides per aquest sindicat durant aquest mes de juny a través de la plataforma change.org així com en paper.

La FSS-CCOO ha registrat avui oficialment davant el Ministeri de Seguretat Social més de 150.000 signatures en suport a rebaixar als 60 anys l’edat de jubilació per al personal dels sectors sanitari i sociosanitari; signatures recollides per aquest sindicat durant aquest mes de juny i també des de fa uns mesos des de la Plataforma JAVIIS (Jubilació Anticipada Voluntària en Institucions Sanitàries).

Al costat de la signatures s’ha registrat una carta dirigida al ministre José Luis Escrivá, després de no haver obtingut cap resposta per la seva part a la reivindicació d’aquest sindicat sobre l’establiment de coeficients per a la reducció de l’edat de jubilació per a treballadores i treballadors d’aquests sectors. D’aquesta manera, si l’Administració persisteix en la seva actitud de negació del diàleg.

CCOO continuarà convocant mobilitzacions tant del personal dels sectors sanitari i sociosanitari com més àmplies de caràcter social en suport a aquests col·lectius.

Cal recordar que el passat dia 25 d’octubre de 2021, la FSS-CCOO, organització sindical més representativa a nivell estatal en els sectors sanitari i sociosanitari, va dirigir un escrit al Director General d’Ordenació de la Seguretat Social, en el qual sol·licitava, sobre la base d’una argumentació sòlidament documentada, que s’iniciés el procediment d’estudi per a l’establiment de coeficients reductors de l’edat de jubilació.

El passat dia 8 de febrer de 2022, i davant la falta de resposta a l’escrit del Director General, el sindicat li dirigia una altra carta al ministre Escrivá ratificant els termes de la qual es va registrar en el Ministeri. No obstant això, CCOO segueix sense haver rebut resposta cap.

Per tot això, la FSS-CCOO es reitera en la sol·licitud ja formulada al Ministeri i li insta novament a donar les oportunes instruccions perquè de manera immediata, i conforme al Art.10 del RD 1698/2011, s’iniciï el procediment conduent a l’establiment de coeficients reductors per a rebaixar l’edat de jubilació, que permeti situar en 60 anys l’edat perquè els treballadors i treballadores enquadrats en els epígrafs 86, 87 i 88 (activitats sanitàries, assistència en establiments residencials i activitats de serveis socials sense allotjament) puguin accedir a la pensió.

Comença la campanya de recollida de material escolar de la XAS

21 de juny 2022, 7:57 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Xas Material Escolar Mes Igualtat

La Xarxa d’Acció Solidària (XAS) de CCOO, inicia avui, 20 de juny i fins al 15 de setembre, una nova campanya de recollida de material escolar sota el lema “S’ha de garantir a totes les nenes i tots els nens l’oportunitat de desenvolupar els seus estudis en dignitat i igualtat”.

La campanya d’aquest any és la desena que fa la XAS i coincideix amb una situació molt complicada, marcada pel pes de la inflació i la lenta sortida de la crisi del coronavirus.

La campanya es fa en col·laboració amb la Federació d’Educació de CCOO, i el material es distribuirà a les escoles públiques en barris i municipis amb alt risc d’exclusió social, sempre amb el criteri de socialització del material. Poden aportar els materials als locals del sindicat en cada territori, com cada any, hem comptat amb la solidaritat de individual de les persones afiliades i els delegats i delegades de CCOO en les centres de treball.

Com cada any, durant la campanya, els locals de CCOO i les representacions sindicals de CCOO a les empreses són la referència per organitzar i rebre tot tipus de material escolar nou, utilitzable i necessari per a les escoles en barris i municipis amb alt nivell de risc d’exclusió social. La llista de material a recollir és: llapis, gomes, bolígrafs, motxilles, ceres de color, maquinetes, retoladors, estoigs, cinta adhesiva, quaderns, folis, llibretes i altre material fungible.

Campanya d’emergència per a la població refugiada d’Ucraïna

14 de març 2022, 2:39 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 14 de març 2022, 2:54 ]

Campanya Emergencia Poblacio Refugiada Ucraina.jpg

La crisi humanitària desencadenada arran de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia ha ocasionat, deu dies després de l’inici del conflicte, que 1,7 milions de persones ucraïneses hagin hagut de fugir cap als països veïns, principalment Polònia, però també Moldàvia, Romania, Hongria o Eslovàquia.

S’espera que aquesta xifra continuarà incrementant-se en les properes setmanes, fins a superar els quatre milions, segons estimacions de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). A més, es calcula que ja hi ha hagut un milió de desplaçaments interns dintre del territori ucraïnès.

Des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya, igual que han fet la resta d’entitats catalanes que treballen en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i la justícia global, manifestem el nostre total rebuig a la invasió i els bombardejos sobre la població d’Ucraïna, així com l’escalada bèl·lica d’un conflicte que cal resoldre necessàriament per la via del diàleg i la negociació.

Mentrestant, tal i com hem fet en altres situacions de crisi humanitària i d’emergència, posem en marxa una campanya conjunta amb  l’Associació Catalana per la Pau orientada a recaptar fons destinats a atendre les víctimes, amb especial atenció a aquelles persones en situació de vulnerabilitat, com poden ser infants, joves i dones.

L’objectiu fonamental de la campanya és donar suport a les accions d’acollida, protecció i acompanyament que s’estan realitzant amb la població refugiada a Polònia i, eventualment, a Moldàvia. Al llarg d’aquesta setmana estem portant a terme una missió conjunta amb el Secours Populaire Français a la frontera entre Polònia i Ucraïna, per tal d’identificar les necessitats més urgents i poder definir així les característiques que haurà de tenir la intervenció humanitària.

Seguint la nostra manera habitual de treballar sobre el terreny, totes les accions es faran juntament amb una entitat local amb experiència i coneixements sobre la zona, com és el Polski Komitet Pomocy Społecznej (Comitè Polonès d’Assistència Social).

Des d’ara obrim els nostres canals perquè tothom que vulgui contribuir a millorar la situació de les persones refugiades d’Ucraïna pugui donar un cop de mà. Concretament els diners que es recullin durant la campanya aniran destinats a:

 • Proporcionar assistència humanitària immediata a la gent que està arribant a les zones frontereres.
 • Garantir l’accés als serveis bàsics de salut.
 • Assegurar el dret a l’alimentació i a l’aigua.

A banda de les aportacions voluntàries que ens arribin, l’Associació Catalana per la Pau aportarà a la campanya 10.000 euros provinents del seu Fons d’Emergències.

Si vols mostrar la teva solidaritat amb el poble ucraïnès, t’aconsellem també consultar les recomanacions de lafede i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Com pots fer una donació?

A través de la web https://colabora.ccoo.cat

Transferència bancària al compte: ES50 2100 3000 1922 0166 2319 (Fundació Pau i Solidaritat de CCOO)

Curs autodefensa a Manlleu 9 de març, actes a Osona pel Dia internacional de la Dona Treballadora

4 de març 2022, 7:38 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 4 de març 2022, 7:54 ]


En el programa d'actes organitzat a Osona per VORMAROS CCOO i per tal de commemorar Dia Internacional de la dona Treballadora, que es celebra el 8 de març a tot el mon,  hem organitzat un:

Curs d'autodefensa junt amb Sorotopia, adreçat a persones afiliades a CCOO, que es dividirà en dues sessions (grups).


Ens veiem dimecres dia 9 de 17:00 a 20:00 al centre cívic Frederica Montseny, Avinguda Puigmal nº 137.

Previa confirmació d'assistència al 635656968, places limitades, inscripcións per rigorós ordre d'inscripció.


8 de març, Dia internacional de la dona treballadora, actes a Osona

4 de març 2022, 6:39 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Companyes i companys,
Us informem dels actes amb motiu del 8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES TREBALLADORES, on CCOO VORMAROS hi participarem a Osona:
8 DE MARÇ a les 11h
davant l'Hospital de la Santa Creu, Rambla de l'Hospital, 52, Vic (veure a google maps)

Lectura del manifest
a càrrec de CCOO VORMAROS

9 DE MARÇ de 17h a 20h
al Casal Cívic Frederica Montseny , Avda. Puigmal, 137, Manlleu (veure a google maps)

Autodefensa Feminista
sessió de defensa femenina, una eina per a l'igualtat. (Assistència per invitació)

ORGANITZA: Sorotopia i CCOO VORMAROS
cartell de l'acte

Torna la campanya "Aquí recollim Aliments"

21 de des. 2021, 2:12 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 21 de des. 2021, 2:32 ]

Col·laboració de CCOO VORMAROS amb el Banc dels Aliments

Portem molts mesos que el Banc dels Aliments, lluny d’aturar la seva activitat, l’ha vist incrementada. Estem en situació d’emergència alimentària on molts famílies treballadores encara no han recuperat la seva feina o, tot i tenir-ne, no poden sobreviure amb dignitat.

Cal actuar, i, des de CCOO del Vallès Oriental- Maresme- Osona, una vegada més, volem posar el nostre granet de sorra col·laborant en la campanya en línia de recollida d’aliments.

El Banc dels Aliments s'encarregarà de la seva distribució. Aquests aliments són adquirits a diferents proveïdors, sempre contrastant el preu, per tal d'obtenir la millor oferta i la major qualitat. De forma periòdica, i en funció de les mancances puntuals de productes en el nostre magatzem, el Banc dels Aliments adquireix, gràcies a la teva col·laboració, aliments bàsics que no aconseguim a través de l'aprofitament alimentari, amb l'objectiu de distribuir-los a la xarxa d'entitats d'ajuda social i que arribin a les persones que més ho necessiten del nostre entorn.

Cal el compromís de tots i totes per donar resposta a la demanda d’aliments, la solidaritat de la classe treballadora sempre ha estat present. La teva aportació és imprescindible.

COL.LABORA JA!

Sobre el Banc dels Aliments
El Banc dels Aliments de Barcelona és una fundació independent, apolítica, aconfessional i sense ànim de lucre, que té com a objectius principals lluitar contra el malbaratament recuperant excedents alimentaris aptes pel consum humà i lluitar contra la pobresa, fent arribar els aliments recuperats, a persones en situació de precarietat alimentària en el nostre entorn.

Els passos per a col·laborar són els següents:
1- Accediu a la web bit.ly/ccoo_bancaliments2021 i Cliqueu el botó "fes una donació" per accedir a l'espai de donació online.
2- Sel·leccioneu l'import que voleu donar de les opcions disponibles o indiqueu un import personalitzat a la casella de la dreta. Després cliqueu al botó "dona"
3- Sel·leccioneu si sou un particular o una entitat o empresa i ompliu les vostres dades personals i cliqueu el botó "continuar"
A sota de la introducció de les dades trobareu l'opció per rebre el certificat fiscal que us servirà per desgravar la donació a la declaració de la renda de l'any vinent.
4- Comproveu que tot està correcte i feu clic al botó "realitzar la donació" per accedir a la pàgina de pagament segons el sistema que trieu
El Banc dels Aliments s'encarregarà de la seva distribució.
Manifestacions dels treballadors i treballadores de l’Àrea Pública

9 de nov. 2021, 2:28 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

CONTINUEM LLUITANT PELS TEUS DRETS.  

El proper dia 12 de novembre i de forma descentralitzada es duran a terme concentracions a les 4 províncies de Catalunya en defensa d'uns serveis públics de qualitat per a tota la ciutadania. Les concentracions seran davant les Subdelegacions del Govern.

Per a CCOO, és absolutament imprescindible augmentar la despesa pública als serveis que garanteixen drets de ciutadania. Cal assegurar el finançament de la sanitat, els serveis socials, l’educació i la dependència. També és necessari millorar la resta de serveis de les administracions públiques, clarament minvats durant el període d’austeritat extrema, invertir en matèria de logística i infraestructura, garantir la cohesió social i territorial, i fer una aposta més gran per la inversió en R+D+I, la digitalització i la formació i la qualificació dels empleats i empleades públics. Requeriran una dedicació especial els serveis públics que atenen les persones migrants i refugiades.

Espanya ha de recuperar la despesa social anterior a la crisi per anar-nos apropant als països del nostre entorn i, sobretot, per garantir els drets de ciutadania que la crisi ha posat en risc, amb copagaments o dificultats d’accés als serveis públics, entre d’altres.

Pel que fa a les condicions laborals, CCOO recriminem al Govern l’incompliment dels compromisos contrets amb el sindicat. Cal complir la resta de matèries que encara estan pendents de resoldre del II Acord per a la millora de l’ocupació pública del 2018, i, més recentment, de l’Acord del 5 de juliol del 2021. Cal constituir la Comissió de Seguiment de l’acord, així com el que recull l’apartat tercer, que inclou la negociació d’un tercer acord bianual, per continuar millorant l’ocupació pública i les condicions de treball i salarials.

Una tasca imprescindible que s’ha d’emprendre per aconseguir la recuperació dels drets arrabassats a més de tres milions d’empleats i empleades públics amb l’excusa de la crisi econòmica, als quals, en concret, se’ls ha de garantir:

 • Salaris: cal continuar fent avenços en la recuperació del poder adquisitiu perdut per les empleades i empleats públics durant la crisi. Concretament, s’han perdut entre 11 i 18 punts de capacitat de compra, i fins ara només se n’han recuperat 4. El Govern va imposar, sense negociació, una pujada salarial del 0,9 % el 2021 i ara, al Projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat del 2022, una del 2 %.

L’Àrea Pública de CCOO no avala aquest tipus de pujada perquè s’allunya dels objectius marcats de recuperació del poder adquisitiu: se segueix desvinculant de l’IPC i, per tant, ni tan sols se situa en el manteniment dels salaris, com sí que s’ha garantit per a les pensions o la pujada per sobre de l’IPC per a les pensions més baixes. És una mesura que, a més, és ineficient per poder incrementar la demanda interna, necessària per a l’increment del PIB del país.

 • Fons addicionals: s’han de recuperar, garantint-ne la posada en marxa i el compliment, i s’han d’incrementar per reduir o eliminar la bretxa salarial de gènere. També s’han de preveure partides suficients que donin resposta a les justes demandes per, entre d’altres, abordar les deficiències i les adaptacions a les Relacions de llocs de treball, la carrera professional, la qualificació i la classificació professional, així com la valoració de llocs de treball, que s’ha de traslladar als convenis col·lectius i/o acords. S’ha de matisar de manera fefaent que els fons addicionals són part de les retribucions i, per tant, el seu repartiment és de compliment obligat.
 • Ocupació: hem de recuperar l’ocupació pública perduda i emprendre el necessari rejoveniment de les plantilles. Es tracta d’una necessitat imperiosa tenint en compte l’edat avançada, propera a la jubilació, d’un percentatge altíssim de les plantilles. En cas contrari, es posa en qüestió la continuïtat dels serveis públics amb una prestació eficaç, de qualitat i universal.

Així mateix, cal endegar els canvis necessaris per al correcte desenvolupament dels processos de modernització i digitalització de les administracions públiques sense que això suposi una pèrdua d’ocupació, en desenvolupament del component 11 del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

 • Estabilització de l’ocupació: conforme s’ha recollit en el nou Acord de 5 de juliol del 2021, juntament amb els anteriors del 2017 i del 2018, la temporalitat s’ha de situar per sota del 8 % a tot el sector públic a finals del 2024, compromís contret igualment al Pla de recuperació, transformació i resiliència acordat amb la Unió Europea. Aquests processos s’han de fer amb les màximes garanties jurídiques, com entenem que passarà en el tràmit parlamentari després de la convalidació del Reial decret llei 14/2021, per aconseguir els objectius de donar estabilitat a les plantilles i posar fi al flagell que suposa la temporalitat.

Aquests processos han de preveure la totalitat del sector públic empresarial, així com els centres de recerca, no només en llocs estructurals sinó en tots aquells que també han de ser considerats com a tals i que, majoritàriament, estan coberts de manera alegal, il·legal o en frau de llei, a través de figures com programes, obra i servei, etc.

En cap cas no s’ha de permetre l’amortització de les places i s’ha de complir amb l’adaptació de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, ja materialitzada conforme a l’Acord de 5 de juliol i altres normes d’aplicació, de manera que s’eviti el frau o l’abús en la contractació temporal, que es reflecteixin clarament les sancions dissuasòries davant aquests abusos i que s’eviti qualsevol tipus de discriminació entre personal fix i temporal.

És necessari eliminar qualsevol limitació en la taxa de reposició per fer realment efectiva i duradora la reducció de la temporalitat a menys del 8 % de les plantilles a tots els sectors públics i permetre la recuperació de l’ocupació pública perduda.

 • Mesa d’interlocució del sector públic empresarial i dels centres d’investigació del sector públic: és imprescindible crear-la com a espai de diàleg, tot respectant la negociació col·lectiva en cada àmbit, així com per a l’avaluació, la consideració i/o negociació d’aquelles iniciatives, conflictes i propostes que siguin oportunes per donar resposta a desenes de milers de treballadores i treballadors d’aquests sectors.
 • Administració local: impulsar la negociació d’un acord marc per a l’Administració local tot respectant el dret a la negociació col·lectiva en cada àmbit. És urgent la derogació de la Llei 27/2013, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local.
 • Jornada: recuperar i estendre la jornada de 35 hores, amb les adaptacions oportunes als diferents sectors per fer-la realment efectiva i desvinculant-la dels objectius de dèficit, una qüestió encara pendent a moltes administracions públiques i al sector públic empresarial.
 • Igualtat: cal aprovar els plans d’igualtat així com mesures de corresponsabilitat i conciliació, a més dels protocols d’assetjament sexual i per raó de sexe.
 • Classes passives: s’ha d’operar un increment substancial dels havers reguladors dels grups de l’A2 a l’E, per evitar que se segueixi deteriorant la qualitat de les pensions de les classes passives.
 • Estatut bàsic de l’empleat públic: a més de la modificació duta a terme per a l’adaptació de la Directiva comunitària 1999/70 després de la signatura de l’Acord de 5 de juliol, resulta necessari i urgent abordar la resta de desenvolupament de l’Estatut, pendent des de la seva publicació el 2007. Ens referim tant a la garantia del compliment dels acords com a la millora de l’accés a l’ocupació pública, l’obligatorietat de resoldre les ofertes d’ocupació pública, l’agilitació dels processos selectius, amb convocatòries amb caràcter anual que prevegin especialment les places vacants ocupades per personal temporal, la provisió i la promoció interna, la carrera professional, l’avaluació de l’acompliment, la qualificació i la classificació professional, la culminació de la disposició transitòria tercera, la mobilitat interadministrativa, la regulació del teletreball, etc.
 • Servei exterior: cal recuperar el poder adquisitiu i exigir de ple dret la negociació col·lectiva. No es pot permetre més que faci dotze anys que no hi ha cap actualització salarial. D’altra banda, cal facilitar el desenvolupament democràtic dels processos d’eleccions sindicals endegats en aquests moments.

Feu clic per veure el  manifest ‘Continuem treballant pels teus drets’ o el cartell de les Manifestacions dels treballadors i treballadores de l’Àrea pública


Assemblea sobre la reforma de pensions

27 d’oct. 2021, 3:03 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


La federació de Sanitat CCOO, organitza una assemblea sobre la reforma del sistema públic de pensions, per tal d'explicar amb certa profunditat el nou acord, i intercanviar impressions sobre aquest aquest. 

A l'acte intervindran Miquel Lluch, secretari general de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Catalunya i Ricard Bellera, secretari de Treball i Economia de CCOO de Catalunya.

L'assemblea serà el dijous 28 d'octubre de 10:00 a 12:00 hores a la sala 11 de la 1ª planta , Via Laietana, 16 Barcelona de manera semipresencial.

Per assistir de manera presencial o telemàtica, ens heu d'enviar un missatge de correu a [email protected] amb la vostra confirmació.

Aplicarem totes les mesures de protecció sobre la COVID'19, tindrem mascaretes, gel hidroalcohòlic i ventilació adequada de la sala.


Setmana Europea de la Mobilitat 2021

19 de set. 2021, 3:32 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 19 de set. 2021, 3:34 ]

COO de Catalunya, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, proposem per a aquest any iniciatives i activitats per fer més sostenible i equitativa la mobilitat quotidiana.

La mobilitat basada en el vehicle privat, de combustió, té un impacte negatiu en el medi ambient, en la salut pública i en la qualitat de vida a viles i ciutats. A més ocupa una part molt gran de l’espai públic i en determina els usos, i deixa de banda la majoria de la població.

Aquesta mobilitat insostenible també exclou d’oportunitats de feina les persones que no disposen de cotxe propi, majoritàriament, joves, immigrants, dones i persones amb ocupacions precàries. I quan hi ha opcions de transport públic aquest servei no sempre s’adapta suficientment a les necessitats de les persones usuàries en temps de trajecte, en freqüència i en comoditat.

La mobilitat al servei de la majoria s’ha de cobrir amb transport públic i de manera intermodal. La demanda de desplaçaments per treballar, per estudiar, per al lleure i per relacionar-se és una necessitat bàsica que no pot dependre de tenir un vehicle propi. Cal que les nostres necessitats de mobilitat es puguin cobrir de manera sostenible i amb un transport públic assequible. Cal dedicar el gruix dels recursos públics a la mobilitat quotidiana de la majoria i no en infraestructures al servei de les elits i dels viatges de llarga distància.

Cal fer la mobilitat sostenible i justa, i és millor encara reduir-ne la necessitat. Fer-ho implica repensar els usos de l’espai urbà. Cal posar fi a la segregació d’activitats i fer de les ciutats llocs on convisquin els usos residencial, logístic, de serveis i industrial. Aquesta visió, que suposa revertir l’urbanisme dels darrers anys basat en el baix preu i en l’abundància dels combustibles fòssils, ocuparà part de les nostres reflexions en els actes de la SEM2021.

Jornada “Mobilitat sostenible i treball”

El 28 de setembre de 2021, CCOO ha organitzat la jornada “Mobilitat sostenible i treball” que es podrà seguir de forma presencial a Via Laietana (cal inscripció) o a través de la retransmissió en directe a través de YouTube.


1-10 of 175