Qui som?‎ > ‎

Accions Sindicals


Recollida de joguines i material escolar "Cap nen i nena sense joguina"

6 de des. 2017, 2:09 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

https://www.ccoo.cat/pdf_documents/2017/campanya_recollida_joguines_i_material_escolar.pdfUn any més la Xarxa d’Acció Solidària (XAS), promoguda per CCOO, entre altres entitats, inicia la campanya de Nadal 2017, sota el lema “Cap nen i nena sense joguina”. És una campanya de recollida de joguines i material escolar que acabarà el 20 de desembre.

La campanya es fa, com en anys anteriors, en coordinació amb l’associació Sonrisas. Les joguines poden ser noves o de segona mà en bon estat i no poden ser sexistes o bèl·liques.

Tant les joguines com el material escolar es pot portar als punts de recollida habilitats en diferents locals del sindicat CCOO al territori:


Horari:
de dilluns a dijous de 9h a 14h
i de 15h a 19h
divendres de 9h a 14h
Horari:
de dilluns a dijous de 9h a 13h
i de 15h a 19h
divendres de 9h a 13h
Horari:
de dilluns a dijous de 9h a 13h
i de 16h a 19h
divendres de 9h a 13h
Horari:
dilluns i dimecres de 17h a 19h

També us animem a organitzar la recollida a la vostra empresa o centre de treball.
Amb aquestes iniciatives la XAS vol fomentar la solidaritat obrera i popular, que és part de la tradició i dels valors del moviment sindical i concretament de CCOO de Catalunya.

Drets dels treballadors i treballadores davant les eleccions del 21 de desembre

20 de nov. 2017, 8:14 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Permisos retribuïts i no recuperables

FotoCCOO de Catalunya ha editat un full informatiu, en català i castellà, que recull els drets dels treballadors i les treballadores davant les eleccions al Parlament de Catalunya del dijous 21 de desembre.

Al mateix temps, el sindicat s'adhereix a la campanya iniciada per la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) perquè el 21-D sigui considerat no laborable, no recuperable i retribuït, aconseguint així el dret de vot i facilitant la conciliació.

Feu clic per veure el full informatiu de CCOO de Catalunya sobre els drets dels treballadors i treballadores davant les eleccions del 21 de desembre

Manifestació #18N contra les agressions feixistes

12 de nov. 2017, 1:37 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Prou impunitat! Defensem la convivència en la diversitat

CCOO de Catalunya i el Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers del sindicat s'han adherit al manifest contra les agressions feixistes que hem viscut al llarg de les últimes setmanes. Davant l'augment preocupant de les accions violentes per part de grups feixistes que han gaudit d’una impunitat inacceptable, al Congrés espanyol el PP va impedir una declaració institucional de condemna de les greus agressions feixistes a València del passat 9 d’octubre.

El PP i diverses organitzacions convocants tampoc han denunciat les agressions feixistes al voltant de recents i importants manifestacions a Barcelona.

El feixisme creix a Europa: l’FPÖ amenaça d'entrar al Govern d’Àustria i Le Pen podria guanyar les properes presidencials a França. Ara l’extrema dreta amenaça de tornar a sortir del clavegueram a casa nostra.

La societat catalana està immersa en debats importants. Fem aquests debats de manera democràtica i cívica. Però no donem oxigen a l’extrema dreta, sota cap concepte ni sota cap bandera.

Els punts de vista i els sentiments nacionals hi caben tots. Però el feixisme no és un punt de vista ni un sentiment nacional: és un crim contra la humanitat en potència.

Totes les forces democràtiques i progressistes s’han d’unir en un crit unànime: "No passaran!".

Per tot això, ajuntem-nos, persones de totes les edats, de totes les procedències, de totes les sensibilitats, en aquesta manifestació unitària contra la presència de grups feixistes a casa nostra i arreu.

Celebrem i defensem la riquesa i la diversitat de la nostra societat.Manifestació: Dissabte 18 de novembre · 12h · Via Augusta - Ganduxer · FGC Bonanova

Formulari d'adhesió: http://bit.ly/2AiwegG


Esdeveniment al Facebook: https://www.facebook.com/events/752661924919372/

Esdeveniment al Twitter: https://twitter.com/UnitatvsRacisme/status/927900638666723329

Web: http://bit.ly/2zk1jn8

Mobilització pels drets i les llibertats

7 de nov. 2017, 3:43 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 7 de nov. 2017, 3:58 ]


CCOO i UGT considerem que la ciutadania d’aquest país s’enfronta a polítiques autoritàries molt greus per part del Govern del PP, que és responsable d’un conflicte polític, institucional i, ara, impròpiament jurídic.


CCOO i UGT, com a organitzacions més representatives de la classe treballadora, estem concernits per la conculcació de drets i llibertats que estem vivint, i per això organitzem una MOBILITZACIÓ PELS DRETS I LES LLIBERTATS, i manifestem la voluntat de col·laborar amb els espais unitaris i inclusius que treballin en el mateix sentit. La resposta ha de ser de cívica i ha d’involucrar el conjunt de la ciutadania.

Demanem a l’afiliació de tots dos sindicats l’exercici actiu de la ciutadania cívica, crítica i lliure, i la participació en debats en els seus àmbits d’organització i que, en conseqüència, prenguin personalment les decisions polítiques que creguin convenients. CCOO i UGT són espais plurals políticament i independents de qualsevol força política i per això entenem la diversitat d’opcions de les persones afiliades com una riquesa i un orgull.

CCOO i UGT hem fet propostes concretes de negociació per a la resolució del conflicte que exclouen posicionament unilaterals i rígids.

CCOO i UGT ens manifestem per la llibertat de CUIXART, SÀNCHEZ, JUNQUERAS, BASSA, BORRÀS, FORN, RULL, MUNDÓ, TURULL i ROMEVA.

CCOO i UGT reclamem al Senat la retirada de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya.

Per això CONVOQUEM:

8 Novembre: concentracions a les 12 h i a les 18 h a tots els pobles i ciutats
10 Novembre: presentació iniciativa jurídica
11 Novembre: donem suport a la manifestació convocada per ANC i Òmnium conjuntament amb la Taula per la Democràcia
15 Novembre: a les 12 h concentració davant les seus de CCOO i UGT, o davant dels ajuntaments
22 Novembre: a les 12 h concentració davant les seus de CCOO i UGT, o davant dels ajuntaments
29 Novembre: a les 12 h concentració davant les seus de CCOO i UGT, o davant dels ajuntaments


Feu clic per descarregar-vos:

- el cartell 'Llibertat! Us volem a casa'
- el calendari de mobilitzacions pels drets i les llibertats

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 7 de novembre de 2017 


CCOO i UGT denunciem la desproporció processal que ha suposat la presó incondicional dels membres cessats del Govern de la Generalitat

3 de nov. 2017, 10:10 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 3 de nov. 2017, 10:10 ]

Des de CCOO i UGT hem manifestat durant tot el conflicte relacionat amb el procés nacional a Catalunya, la necessitat d’abordar els problemes polítics des de la política i no des de la judicialització.

 

El fiscal general de l’Estat ha obert causes de sedició per als líders de les entitats Òmnium i ANC i per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics als membres del Govern, al·legant causes jurídicament qüestionables per motivar les querelles i utilitzant arguments desproporcionats, al nostre parer.  Això significa un cop molt fort a la tensió d’un conflicte tant complex com aquest.

 

Les administracions catalanes estan funcionant amb normalitat i sense resistència evident després de l’aplicació del  155 aprovat pel Senat i que va ser aplicat pel Govern de l’Estat.

 

Tots  els partits polítics a Catalunya i el cessat President de la Generalitat han acceptat concórrer  a les eleccions convocades per Mariano Rajoy per al proper dia 21 de desembre.


Amb aquests fets, CCOO i UGT entenen totalment desproporcionada la decisió del fiscal i la jutgessa de dictaminar presó incondicional als membres cessats del Govern de la Generalitat.

 

Per això demanem la seva posada en llibertat de manera immediata.

 

Catalunya necessita recuperar la normalitat social, política i econòmica i el marc d’eleccions és un pas més per obrir el camí per resoldre el conflicte políticament. És un greu error interferir jurídicament en aquest procés i fer-ho amb la desproporció que s’ha fet. Preservar el marc jurídic de convivència s’ha de fer en favor dels interessos del conjunt de la ciutadania, cosa que no s’ha fet en aquesta ocasió.

 

És moment per rebaixar tensions i utilitzar el diàleg i la negociació per arribar a acords. És moment per a la política, per als partits, per a les propostes, per a la participació ciutadana, per a la democràcia.

 

Des d’UGT i CCOO defensem aquests espais com el millor camí per recuperar la normalitat, estabilitzar les institucions i l’economia, per defensar els drets dels treballadors i les treballadores, i per exercir plenament la democràcia.

 

CCOO i UGT, amb els seus Gabinets Jurídics, treballaran la tramitació de les denúncies i reclamacions corresponents, als estaments polítics i judicials, tant a l’Estat com a Europa.

 

UGT i CCOO som organitzacions plurals i diverses, com la societat catalana, i seguirem apostant per espais inclusius que permetin defensar els drets socials i nacionals del conjunt de treballadors i treballadores.


LLIBERTAT!!Assessorament per a treballadors i treballadores de la Generalitat

3 de nov. 2017, 9:57 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Foto


Les empleades i els empleats públics fan una feina cabdal per mantenir en funcionament l’Administració i els serveis públics d’aquest país, garants de la cohesió social i sense estar al servei de cap govern ni partit, sinó del conjunt de ciutadans i ciutadanes de Catalunya.CCOO rebutgem que aquests treballadors i treballadores siguin utilitzats com a moneda de canvi en qualsevol confrontació política, actual o futura, i rebutgem que puguin sentir-se ostatges d’un conflicte polític que ha de ser resolt des de la política.

Davant l’actual situació d’incertesa política, que pot generar dubtes entre els treballadors i les treballadores de la Generalitat de Catalunya, CCOO hem establert un servei d’assessorament laboral i jurídic específic per atendre les consultes de la nostra afiliació en relació amb aquesta qüestió.

A les persones no afiliades que tinguin consultes, se les derivarà a la delegada o al delegat sindical del seu centre de treball.

Feu clic per omplir el formulari i realitzar les vostres consultes

CCOO de Catalunya treballarà per construir espais inclusius que mantinguin la cohesió social a Catalunya i superin la confrontació

28 d’oct. 2017, 10:18 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Des de CCOO, hem treballat les darreres setmanes per construir un front ampli on es reconegui la majoria de la societat catalana, compartint esforços amb molta altra gent i entitats, perquè, sense la renúncia de ningú a les seves legítimes aspiracions, la històrica pluralitat i diversitat del poble de Catalunya mantingui una convivència social que ha estat exemplar en els últims quaranta anys.

Hem participat en la Taula per la Democràcia rebutjant els atacs autoritaris contra els drets fonamentals i l’autogovern de Catalunya, les càrregues policials l’1-O, les intervencions dels departaments de la Generalitat, la detenció de càrrecs de l’administració catalana, la presó preventiva incondicional per sedició dels Jordis i la tramitació del 155 sol·licitada pel govern del Partit Popular amb el recolzament de PSOE i Ciutadans.

També hem impulsat conjuntament amb més de cent entitats de la societat civil catalana plataformes per al diàleg i la negociació política per trobar solucions al conflicte i bloqueig polític i institucional, com la Comissió Independent de Mediació, Diàleg i Conciliació.

Conjuntament amb la CSCCOO vam fer una proposta de negociació que plantejava dues taules simultànies que negociessin un nou marc d’autogovern a Catalunya i les condicions per fer possible una consulta als catalans i catalanes en aquest sentit.

En els darrers dies ens hem manifestat en contra de l’aplicació del 155 i hem fet una crida al President de la Generalitat perquè preservés el control de l’autogovern de Catalunya mitjançant la convocatòria d’unes eleccions anticipades que haguessin permès una treva en el conflicte. D’aquesta manera, s’hauria pogut obrir un ampli recolzament social per a un procés de negociació sobre les condicions necessàries per trobar la solució política a Catalunya i a la resta de l’Estat.

El Senat, a petició del Govern de l’Estat, ha acordat posar en marxa l’aplicació de l’article 155 amb el cessament del Govern de la Generalitat i el control del Parlament de Catalunya. La decisió del govern del PP, amb una aplicació arbitrària de l’article 155 de la Constitució, no té cap voluntat de solucionar cap conflicte. Significa una involució democràtica i una deriva autoritària per al conjunt de l’Estat Espanyol. La seva posada en marxa trenca els consensos sobre l’insuficient model d’autogovern territorial al nostre país, anant en direcció contraria a les reivindicacions de la majoria dels catalans i catalanes i d’una bona part de la resta de l’Estat. El 155 és un atac a les institucions catalanes i a la ciutadania en general que significa un retrocés democràtic profund d’un país de la UE al segle XXI. Ens oposem frontalment a la intervenció dels mitjans de comunicació, a la pretensió de control sobre el sistema educatiu, a la suspensió efectiva de la representació democràtica en el Parlament de Catalunya, i a la resta de mesures anunciades prèviament pel consell de ministres.

La resposta del President de la Generalitat i la majoria del Parlament a Catalunya ha estat proclamar la República Catalana de manera unilateral i al marge de l’ordre constitucional i estatutari. En les condicions actuals, la declaració unilateral d’independència no representa la solució al conflicte polític de Catalunya. En primer lloc, perquè la declaració d’independència no té el suport d’una majoria qualificada de la societat catalana. No al menys en un context de mesura que permeti dir amb totes les garanties quin és el seu recolzament real. Tampoc no té el reconeixement internacional ni estatal, i per tant, té un grau altíssim de dificultat fer efectiva la decisió alhora que un alt risc de crisi social, política i econòmica que dificultarà la necessària recuperació de drets socials i laborals retallats en la crisi econòmica dels darrers 10 anys. El que més ens preocupa és que pugui contribuir a trencar el marc de convivència entre els ciutadans/es i la cohesió social.

CCOO sempre hem entès la pluralitat i diversitat del poble de Catalunya, des de les nostres arrels. Per a nosaltres, abans i ara, és veritat que és català qui viu i treballa a Catalunya i que Catalunya és un sol poble. I com sempre, considerem que aquesta diversitat s’ha de reconèixer en espais inclusius, vertebrar-se amb els drets socials i nacionals i construir el progrés social des del treball com eina d’emancipació de la ciutadania.

Ara torna a ser un moment per construir aquests espais inclusius, per reivindicar-nos en la diversitat, per reconèixer les diferències, per mantenir el marc de convivència, per garantir la cohesió social. Per això reconeixem, i volem que tothom reconegui, les legítimes posicions polítiques de cadascú/na, la independència, la federalitat, la confederalitat, les autonomies... i que mantinguin un àmbit de reivindicació col·lectiva comuna, els salaris, les condicions de treball, l’estabilitat laboral, els drets socials, l’estat de benestar, les llibertats, la democràcia.

No estem d’acord amb un marc de confrontació, volem un marc polític i democràtic que torni a la ciutadania la capacitat de retrobar-se en la diversitat i que permeti exercir el nostre irrenunciable dret de sobirania popular, votar. Votar als nostres governants en eleccions lliures i votar el nostre futur en un referèndum vinculant i efectiu.

Per això instem als Governs de l’Estat i la Generalitat i a totes les forces polítiques que obrin de manera immediata un marc de negociació política per trobar solucions no unilaterals que posin a les persones en primer terme, garantint la cohesió social i la recuperació de drets col·lectius.

Fem una crida a l’actiu de CCOO a la cohesió de la societat i avançar en els drets socials i nacionals del poble de Catalunya.

Per últim ens comprometem a treballar per construir un front ampli amb les entitats i el conjunt de la societat civil de Catalunya que contribueixi a normalitzar la convivència als centres de treball i als carrers i pobles d’arreu de Catalunya.

La Taula per la Democràcia fa una crida a la mobilització de la ciutadania en rebuig a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i en defensa de l'autogovern de Catalunya

25 d’oct. 2017, 10:36 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Concentracions demà dijous, 26 d'octubre, a les 19.00 hores, davant dels ajuntaments de les capitals de comarcaFoto

La Taula per la Democràcia -formada per més d’un centenar d’entitats- convoca la ciutadania a mobilitzar-se en rebuig a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i en defensa de l’autogovern de Catalunya. Demà dijous, 26 d’octubre, a les 19.00 hores, convoca concentracions davant dels ajuntaments de les capitals de comarca de Catalunya.

La Taula per la Democràcia rebutja fermament la decisió del Consell de Ministres del Govern espanyol de sol·licitar al Senat l’aplicació de l’article 155, que representaria la intervenció de facto de les institucions catalanes i que pot afectar la cohesió social a Catalunya. Per això fa una crida a la mobilització pacífica en defensa de l’autogovern.

Alhora, dona suport als treballadors i treballadores de TVC, Catalunya Ràdio i Agència Catalana de Notícies (ACN) contra la possible intervenció d’aquests mitjans de comunicació públics, i a les mobilitzacions de la comunitat educativa en favor del model d’escola catalana, i exigeix de nou la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Taula per la Democràcia

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

El diàleg i la negociació política són la solució a la situació actual a Catalunya

12 d’oct. 2017, 3:11 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 12 d’oct. 2017, 3:16 ]

RESOLUCIÓ DEL CONSELL NACIONAL DE CCOO DE CATALUNYA


El Consell Nacional de CCOO de Catalunya, reunit l’11 d’octubre del 2017, acorda la següent resolució: CCOO de Catalunya recull en els seus Estatuts el compromís amb el dret d’autodeterminació del poble català, l’autogovern de Catalunya i la defensa dels drets nacionals.

Des que el Tribunal Constitucional va suprimir, a causa de la denúncia del PP, una part de l’Estatut d’autonomia de Catalunya del 2006, aprovat pels parlaments espanyol i català i referendat per la ciutadania de Catalunya, CCOO ha participat en totes les iniciatives que impulsaven aquests principis estatutaris: el Pacte pel dret a decidir, al començament; el Pacte pel referèndum, aquest any 2017, i tots els actes i mobilitzacions que s’han convocat aquests darrers anys

Hem aprovat dues resolucionsi en els dos darrers congressos, amb amplis suports i amb 4 anys de diferència, senyal de la coherència democràtica de la nostra organització.

Davant l’aprovació de les denominades lleis de desconnexió i les posteriors actuacions del Govern de l’Estat, de la Fiscalia i dels jutjats com a resposta al Govern de la Generalitat, el sindicat ha impulsat una sèrie d’iniciatives per fer una crida al diàleg, a la solució política, i no jurídica, i a la defensa del marc d’autogovern de Catalunya, amb posicions públiques dels nostres òrgans de direcció, amb mobilitzacions i amb la participació activa en el grup impulsor de les entitats socials que vam constituir la Taula per la Democràcia

Els fets viscuts durant la jornada de l’1-O, amb les desproporcionades i brutals actuacions policials contra les persones que pacíficament anaven a votar als col·legis, van indignar la majoria social de Catalunya. CCOO va cridar a la mobilització immediata els dies 2 i 3 (concentracions davant dels ajuntaments i aturada de país) i va seguir cridant al diàleg i a la solució política. Aquestes mobilitzacions van ser un èxit pel que fa al seguiment i a la participació majoritària en defensa de la democràcia i dels drets fonamentals i civils del poble de Catalunya. Alhora, es va obrir pas entre l’opinió pública la necessitat del diàleg i de la solució negociada del conflicte.

Amb la voluntat de facilitar espais de diàleg i línies de negociació, CCOO de Catalunya ha participat en el grup impulsor de la Comissió Independent de Mediació, Diàleg i Conciliació, proposada per l’ICAB (Col·legi de l’Advocacia de Barcelona).

Amb la Confederació Sindical de CCOO, hem llançat una proposta de doble via de negociació: una taula per acordar un nou marc d’autogovern per a Catalunya, mitjançant una ponència constitucional de reforma de la Carta Magna, i una segona taula que acordi les condicions d’un referèndum a Catalunya, a fi que treballin de manera simultània en pro del consens necessari per desbloquejar el conflicte.

Amb les nostres iniciatives i amb d’altres que s’han produït, tant de propostes de negociació com de mobilitzacions pel diàleg, hem condicionat l’opinió pública perquè se situï més a prop d’una solució pactada que de la unilateralitat, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat.

Davant de les decisions que poden prendre’s durant els propers dies, el Consell Nacional de CCOO de Catalunya manifesta que:

Apel·lem a la responsabilitat dels governs de l’Estat i de la Generalitat perquè obrin de manera immediata un marc de negociació sense fer efectiva cap decisió unilateral fora d’un acord definitiu per desbloquejar el conflicte territorial dels darrers anys i per tornar a la normalitat democràtica a Catalunya
Impulsarem totes les iniciatives possibles per construir una majoria social a favor d’una solució pactada al conflicte que faci possible el dret a decidir del poble català
Ens mobilitzarem per mantenir la cohesió social i la vertebració de la ciutadania i fem una crida al poble de Catalunya a continuar mantenint l’actitud de pau, civisme i democràcia en totes les iniciatives que es portin a terme en els propers dies.
Reiterem el nostre compromís amb els drets nacionals i socials a Catalunya, amb l’avenç de l’autogovern de Catalunya i amb la defensa de les seves institucions, al mateix temps que manifestem que ho farem sempre que estiguin dins d’un marc de construcció d’un consens polític, jurídic i social.
Fem una crida a les institucions perquè baixin les tensions i renunciïn a l’ús de qualsevol tipus de violència verbal i física per garantir la pacífica gestió del conflicte.
L’autogovern de Catalunya i les institucions democràtiques són necessàries per a la transformació social, però no suficients. L’acció del sindicat està orientada a canviar la realitat de la classe treballadora, i el nostre paper és insubstituïble. És el moment de treballar contra la precarietat laboral, els baixos salaris i la desigualtat social. Necessitem conquerir un nou marc de relacions de treball, reforçar l’estat del benestar, guanyar drets en sanitat, educació, protecció social, pensions, igualtat de gènere, integració social i acollida de refugiats i refugiades. Per això necessitem institucions capaces de garantir els drets i els serveis, amb cotes més altes d’igualtat i amb un fort caràcter democràtic.

CCOO seguirà treballant per mantenir la cohesió social a Catalunya mitjançant la vertebració dels drets laborals, socials i nacionals.

“El sindicat de classe i nacional, pel dret a decidir”
https://www.ccoo.cat/pdf_documents/2012/RESOLUCIONS_X_CONGRES.pdf
“Un compromís amb el país i la gent treballadora”
http://www.ccoo.cat/11congres/aspnet/noticia.aspx?id=208271#.Wdth-9SLTGg

Concentració per la recuperació salarial, l'ocupació de qualitat i la garantia de les pensions i el seu poder adquisitiu

9 d’oct. 2017, 10:39 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


FotoEl 17 d'octubre de 2017, a les 12.30 h, tindrà lloc unaconcentració de delegats i delegades de CCOO de Catalunya, que comptarà amb la intervenció de Javier Pacheco, secretari general del sindicat.

La concentració es farà a la Via Laietana, 16 de Barcelona, després que hagin tingut lloc diverses assemblees federatives que s'engloben en la campanya d'ofensiva que duu a terme CCOO. Als convenis col·lectius es busca la recuperació salarial i l'ocupació de qualitat mentre que a nivell social s'han de garantir les pensions i el seu poder adquisitiu.

Feu clic per veure el cartell de la concentració del 17 d'octubre 'CCOO a l'ofensiva'


1-10 of 118