Qui som?‎ > ‎

Accions Sindicals

Accions Sindicals

S''estan mostrant les entrades 1 - 25 de 122. Mostra'n més »

Accions Sindicals


Per a la investigació del càncer infantil

2 de febr. 2018, 2:26 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

http://xocolatadasolidaria.org/

Xocolatada solidària el 15 de febrer

El Dia 15 de febrer és el Dia Internacional del Càncer Infantil, un grup d’associacions que treballen amb l’objectiu d’obtenir fons per a laboratori d’Investigació del Càncer Infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, de referència internacional, us demanen col·laboració en una campanya solidaria.

Cada any es diagnostiquen uns 1.200 nous casos de càncer infantil, aquest és diferent als dels adults ja que no es pot prevenir i la recerca és la única via per tal d’aconseguir la cura. Gràcies a la investigació actualment es curen un 80% de casos però per a moltes criatures la medicina encara no té cap solució, i malauradament el 20% dels casos no superen la malaltia.

La Unió Intercomarcal de CCOO del Vallès Oriental Maresme Osona ens hem adherit a aquesta campanya “Xocolatada Solidaria” “ Taca’t per al càncer infantil” que consisteix en fer un esmorzar/berenar a l’escola/instituts i a la teva empresa el 15 de febrer o bé durant el mes de febrer per aquesta causa solidària. Us animem a que intenteu organitzar en les vostres escoles, instituts i empreses una xocolatada solidaria

La donació es farà directament al compte de l'obra social de Sant Joan deDéu, que és qui gestiona directament aquestes donacions. En el cas que a més vulgueu organitzar la xocolatada solidària a la vostra escola,o un esmorzar a la teva empresa, o activitats que vulgueu realitzar per recaptar fons,

Ingressar els diners recaptats al compte de l'Obra Social del'Hospital Sant Joan de Déu. Caixabank :ES95 2100 3887 01 0200046321 Concepte: Xocolatada2018 + nom de la vostra escola / empresa / entitat

Enviar un mail confirmant aquest ingrés amb còpia del justificant al mailinfo@xocolatadasolidaria.com per fer el seguiment.

En aquest link us podreu inscriure i trobar tota la informació:http://xocolatadasolidaria.org/

Si feu servir les xarxes socials podeu utilitzar les següents etiquetes #xocolatadasolidaria #manchateporelcancerinfantil#manchate, i ens podeu mencionar a @ccoovormaros

Per més informació la persona de contacte és Lluïsa González responsable de la secretaria Salut Laboral, Dones,LGTBI i Igualtat CCOO VORMAROS tel 608569301 o bé al correu electònicllgonzalez@ccoo.cat

 http://ccoo.cat/vormaros/  https://www.facebook.com/ccoovormaros  https://twitter.com/ccoovormaros  https://www.youtube.com/user/ccoovormar  https://www.instagram.com/ccoovormaros/


App de CCOO.Cat. Si encara no la tens instal·lada, pots descarregar-la prement sobre la icona que correspongui al teu mòbil.


 
Haz

La Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya dona suport a les mobilitzacions de la Marea Blanca Catalunya i CAS

22 de gen. 2018, 4:40 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Dijous, 25 de gener, jornada de mobilitzacions contra els retards a les llistes d'espera


Les delegades i els delegats de la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya ens mobilitzarem el proper dijous, 25 de gener, contra els retards a les llistes d’espera, amb concentracions davant els principals hospitals de Barcelona i altres territoris.

La jornada està organitzada per Marea Blanca de Catalunya (de la qual CCOO forma part) i CAS (Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat), per denunciar els retards a les llistes d’espera a la sanitat pública i exigir una atenció sanitària de qualitat, així com un sistema públic que garanteixi el dret a la protecció de la salut de tota la ciutadania.

Pel que fa a xifres, a tot l’Estat espanyol, hi ha 600.000 persones pendents d’una intervenció quirúrgica, i això sense tenir en compte les llistes d’espera per a especialistes o per a proves diagnostiques.

Amb el lema “Les llistes d’espera, MATEN!” els convocants demanen a la ciutadania la seva assistència i participació. Les concentracions es faran dijous, a les 12.00 hores (Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), Hospital de la Vall d’Hebron, Hospital del Mar, Hospital de Viladecans, Hospital de Blanes i CAP Can Vidalet-CAP Bòbila), a les 17.30 hores (Hospital de Mollet) i a les 18.00 hores (Hospital de Bellvitge, Hospital Clínic-CAP Roselló, Mútua de Terrassa, Hospital Joan XXIII i Hospital de Tortosa).

CCOO recorda el compromís de la Generalitat de pagar als seus treballadors i treballadores el 20,32% pendent de la paga extra de l'any 2012 durant el primer trimestre de 2018

20 de gen. 2018, 1:16 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

 
CCOO ha recordat a l’Administració de la Generalitat el compromís adquirit de retornar als seus treballadors i treballadores el 20,32% que resta pendent de la paga de l’any 2012, que els ha anat retornant amb comptagotes des del darrer trimestre de 2016.

Aquest compromís, acordat a la Mesa General l’any 2016, està recollit a la mateixa web de la Generalitat (http://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/Retorn-de-la-paga-extra-de-2012)

El darrer termini d’aquesta devolució ha de ser abonat durant el primer trimestre d’aquest any, i és per això que CCOO ha volgut fer el recordatori que cal iniciar els tràmits oportuns per complir amb el compromís.

Resta pendent la devolució de les pagues extres de 2013 i 2014 (la catalana és la única administració pública de l’estat en aquesta situació) i d’altres drets arrabassats des del 2012.

Per a CCOO no n’hi ha prou amb recuperar tot el que han pres als empleats públics, que és molt. A més, es vol recuperar el dret a la negociació col·lectiva pel personal de la Generalitat. En aquest sentit, el passat mes de desembre el sindicat va denunciar tan el Conveni Col·lectiu per al Personal Laboral com l’Acord de Condicions de Treball del Personal Funcionari de la Generalitat.
Ara cal posar en marxa aquestes negociacions per avançar en la recuperació i la millora de les condicions de treball dels empleats públics. CCOO espera que totes les parts implicades comparteixin amb el nostre sindicat la necessitat d’aquesta millora.

La necessària millora dels serveis públics passa, entre d’altres qüestions, per la millora de les condicions de treball dels empleats i les empleades públiques.

CCOO reitera i denuncia un cop més que l'origen del col·lapse a les urgències són les retallades en salut

7 de gen. 2018, 2:06 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Efectes de l'arribada de la grip

Un any més, veiem com, amb l’arribada de la grip, els professionals de la salut i els usuaris estan patint l’efecte dels col·lapse als serveis d’urgències, tant dels hospitals com dels centres d’atenció primària.

A títol d’exemple, es donen casos on si es truca per demanar hora al metge de capçalera s’estan programant visites per a 25 dies vista. Evidentment, això fa que l’usuari acudeixi als serveis d’urgències. I d’aquí que hi hagi pacients a passadissos, amb més de 4 dies en espera d’un llit, a llocs com l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Es tracta d’una situació generalitzada i cíclica, on any rere any, a la temporada de grip, s’agreuja, però aquest no és el principal causant. Des de CCOO considerem que l’origen està en la no reversió de les retallades en salut que venim patint des de l’any 2012, amb molts menys professionals que hi treballen, llits tancats i pitjors condicions laborals, tant al sector públic com al sector privat.

A més, el nou Pla Nacional d’Urgències de Catalunya (PLANUC), que el Departament de Salut va llançar l’any passat, no està donant bons resultats a causa de la manca de pressupostos.

Tot plegat fa que la situació dels nostres hospitals i centres d’atenció primària de tot Catalunya esdevingui insostenible, i s’han viscut i es viuen, a dia d’avui, moments d’extrema angoixa per part dels professionals de la salut, ja que no poden donar un servei no només amb la qualitat que caldria, sinó fins i tot amb la dignitat que tot usuari es mereix.

Recollida de joguines i material escolar "Cap nen i nena sense joguina"

6 de des. 2017, 2:09 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

https://www.ccoo.cat/pdf_documents/2017/campanya_recollida_joguines_i_material_escolar.pdfUn any més la Xarxa d’Acció Solidària (XAS), promoguda per CCOO, entre altres entitats, inicia la campanya de Nadal 2017, sota el lema “Cap nen i nena sense joguina”. És una campanya de recollida de joguines i material escolar que acabarà el 20 de desembre.

La campanya es fa, com en anys anteriors, en coordinació amb l’associació Sonrisas. Les joguines poden ser noves o de segona mà en bon estat i no poden ser sexistes o bèl·liques.

Tant les joguines com el material escolar es pot portar als punts de recollida habilitats en diferents locals del sindicat CCOO al territori:


Horari:
de dilluns a dijous de 9h a 14h
i de 15h a 19h
divendres de 9h a 14h
Horari:
de dilluns a dijous de 9h a 13h
i de 15h a 19h
divendres de 9h a 13h
Horari:
de dilluns a dijous de 9h a 13h
i de 16h a 19h
divendres de 9h a 13h
Horari:
dilluns i dimecres de 17h a 19h

També us animem a organitzar la recollida a la vostra empresa o centre de treball.
Amb aquestes iniciatives la XAS vol fomentar la solidaritat obrera i popular, que és part de la tradició i dels valors del moviment sindical i concretament de CCOO de Catalunya.

Drets dels treballadors i treballadores davant les eleccions del 21 de desembre

20 de nov. 2017, 8:14 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Permisos retribuïts i no recuperables

FotoCCOO de Catalunya ha editat un full informatiu, en català i castellà, que recull els drets dels treballadors i les treballadores davant les eleccions al Parlament de Catalunya del dijous 21 de desembre.

Al mateix temps, el sindicat s'adhereix a la campanya iniciada per la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) perquè el 21-D sigui considerat no laborable, no recuperable i retribuït, aconseguint així el dret de vot i facilitant la conciliació.

Feu clic per veure el full informatiu de CCOO de Catalunya sobre els drets dels treballadors i treballadores davant les eleccions del 21 de desembre

Manifestació #18N contra les agressions feixistes

12 de nov. 2017, 1:37 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Prou impunitat! Defensem la convivència en la diversitat

CCOO de Catalunya i el Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers del sindicat s'han adherit al manifest contra les agressions feixistes que hem viscut al llarg de les últimes setmanes. Davant l'augment preocupant de les accions violentes per part de grups feixistes que han gaudit d’una impunitat inacceptable, al Congrés espanyol el PP va impedir una declaració institucional de condemna de les greus agressions feixistes a València del passat 9 d’octubre.

El PP i diverses organitzacions convocants tampoc han denunciat les agressions feixistes al voltant de recents i importants manifestacions a Barcelona.

El feixisme creix a Europa: l’FPÖ amenaça d'entrar al Govern d’Àustria i Le Pen podria guanyar les properes presidencials a França. Ara l’extrema dreta amenaça de tornar a sortir del clavegueram a casa nostra.

La societat catalana està immersa en debats importants. Fem aquests debats de manera democràtica i cívica. Però no donem oxigen a l’extrema dreta, sota cap concepte ni sota cap bandera.

Els punts de vista i els sentiments nacionals hi caben tots. Però el feixisme no és un punt de vista ni un sentiment nacional: és un crim contra la humanitat en potència.

Totes les forces democràtiques i progressistes s’han d’unir en un crit unànime: "No passaran!".

Per tot això, ajuntem-nos, persones de totes les edats, de totes les procedències, de totes les sensibilitats, en aquesta manifestació unitària contra la presència de grups feixistes a casa nostra i arreu.

Celebrem i defensem la riquesa i la diversitat de la nostra societat.Manifestació: Dissabte 18 de novembre · 12h · Via Augusta - Ganduxer · FGC Bonanova

Formulari d'adhesió: http://bit.ly/2AiwegG


Esdeveniment al Facebook: https://www.facebook.com/events/752661924919372/

Esdeveniment al Twitter: https://twitter.com/UnitatvsRacisme/status/927900638666723329

Web: http://bit.ly/2zk1jn8

Mobilització pels drets i les llibertats

7 de nov. 2017, 3:43 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 7 de nov. 2017, 3:58 ]


CCOO i UGT considerem que la ciutadania d’aquest país s’enfronta a polítiques autoritàries molt greus per part del Govern del PP, que és responsable d’un conflicte polític, institucional i, ara, impròpiament jurídic.


CCOO i UGT, com a organitzacions més representatives de la classe treballadora, estem concernits per la conculcació de drets i llibertats que estem vivint, i per això organitzem una MOBILITZACIÓ PELS DRETS I LES LLIBERTATS, i manifestem la voluntat de col·laborar amb els espais unitaris i inclusius que treballin en el mateix sentit. La resposta ha de ser de cívica i ha d’involucrar el conjunt de la ciutadania.

Demanem a l’afiliació de tots dos sindicats l’exercici actiu de la ciutadania cívica, crítica i lliure, i la participació en debats en els seus àmbits d’organització i que, en conseqüència, prenguin personalment les decisions polítiques que creguin convenients. CCOO i UGT són espais plurals políticament i independents de qualsevol força política i per això entenem la diversitat d’opcions de les persones afiliades com una riquesa i un orgull.

CCOO i UGT hem fet propostes concretes de negociació per a la resolució del conflicte que exclouen posicionament unilaterals i rígids.

CCOO i UGT ens manifestem per la llibertat de CUIXART, SÀNCHEZ, JUNQUERAS, BASSA, BORRÀS, FORN, RULL, MUNDÓ, TURULL i ROMEVA.

CCOO i UGT reclamem al Senat la retirada de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya.

Per això CONVOQUEM:

8 Novembre: concentracions a les 12 h i a les 18 h a tots els pobles i ciutats
10 Novembre: presentació iniciativa jurídica
11 Novembre: donem suport a la manifestació convocada per ANC i Òmnium conjuntament amb la Taula per la Democràcia
15 Novembre: a les 12 h concentració davant les seus de CCOO i UGT, o davant dels ajuntaments
22 Novembre: a les 12 h concentració davant les seus de CCOO i UGT, o davant dels ajuntaments
29 Novembre: a les 12 h concentració davant les seus de CCOO i UGT, o davant dels ajuntaments


Feu clic per descarregar-vos:

- el cartell 'Llibertat! Us volem a casa'
- el calendari de mobilitzacions pels drets i les llibertats

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 7 de novembre de 2017 


CCOO i UGT denunciem la desproporció processal que ha suposat la presó incondicional dels membres cessats del Govern de la Generalitat

3 de nov. 2017, 10:10 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 3 de nov. 2017, 10:10 ]

Des de CCOO i UGT hem manifestat durant tot el conflicte relacionat amb el procés nacional a Catalunya, la necessitat d’abordar els problemes polítics des de la política i no des de la judicialització.

 

El fiscal general de l’Estat ha obert causes de sedició per als líders de les entitats Òmnium i ANC i per rebel·lió, sedició i malversació de fons públics als membres del Govern, al·legant causes jurídicament qüestionables per motivar les querelles i utilitzant arguments desproporcionats, al nostre parer.  Això significa un cop molt fort a la tensió d’un conflicte tant complex com aquest.

 

Les administracions catalanes estan funcionant amb normalitat i sense resistència evident després de l’aplicació del  155 aprovat pel Senat i que va ser aplicat pel Govern de l’Estat.

 

Tots  els partits polítics a Catalunya i el cessat President de la Generalitat han acceptat concórrer  a les eleccions convocades per Mariano Rajoy per al proper dia 21 de desembre.


Amb aquests fets, CCOO i UGT entenen totalment desproporcionada la decisió del fiscal i la jutgessa de dictaminar presó incondicional als membres cessats del Govern de la Generalitat.

 

Per això demanem la seva posada en llibertat de manera immediata.

 

Catalunya necessita recuperar la normalitat social, política i econòmica i el marc d’eleccions és un pas més per obrir el camí per resoldre el conflicte políticament. És un greu error interferir jurídicament en aquest procés i fer-ho amb la desproporció que s’ha fet. Preservar el marc jurídic de convivència s’ha de fer en favor dels interessos del conjunt de la ciutadania, cosa que no s’ha fet en aquesta ocasió.

 

És moment per rebaixar tensions i utilitzar el diàleg i la negociació per arribar a acords. És moment per a la política, per als partits, per a les propostes, per a la participació ciutadana, per a la democràcia.

 

Des d’UGT i CCOO defensem aquests espais com el millor camí per recuperar la normalitat, estabilitzar les institucions i l’economia, per defensar els drets dels treballadors i les treballadores, i per exercir plenament la democràcia.

 

CCOO i UGT, amb els seus Gabinets Jurídics, treballaran la tramitació de les denúncies i reclamacions corresponents, als estaments polítics i judicials, tant a l’Estat com a Europa.

 

UGT i CCOO som organitzacions plurals i diverses, com la societat catalana, i seguirem apostant per espais inclusius que permetin defensar els drets socials i nacionals del conjunt de treballadors i treballadores.


LLIBERTAT!!Assessorament per a treballadors i treballadores de la Generalitat

3 de nov. 2017, 9:57 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Foto


Les empleades i els empleats públics fan una feina cabdal per mantenir en funcionament l’Administració i els serveis públics d’aquest país, garants de la cohesió social i sense estar al servei de cap govern ni partit, sinó del conjunt de ciutadans i ciutadanes de Catalunya.CCOO rebutgem que aquests treballadors i treballadores siguin utilitzats com a moneda de canvi en qualsevol confrontació política, actual o futura, i rebutgem que puguin sentir-se ostatges d’un conflicte polític que ha de ser resolt des de la política.

Davant l’actual situació d’incertesa política, que pot generar dubtes entre els treballadors i les treballadores de la Generalitat de Catalunya, CCOO hem establert un servei d’assessorament laboral i jurídic específic per atendre les consultes de la nostra afiliació en relació amb aquesta qüestió.

A les persones no afiliades que tinguin consultes, se les derivarà a la delegada o al delegat sindical del seu centre de treball.

Feu clic per omplir el formulari i realitzar les vostres consultes

1-10 of 122