Qui som?‎ > ‎Accions Sindicals‎ > ‎

#23m Sanitat en Lluita!!

16 de maig 2013, 13:24 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 19 de des. 2013, 4:44 ]


PEL DRET A LA SALUT , PER UNES CONDICIONS DE TREBALL DIGNES:

NI PRIVATIZACIONS ,NI RETALLADES!

El nostre sistema sanitari està seriosament amenaçat per la disminució del pressupost que s’hi destina i per la intenció del govern de privatitzar els serveis sanitaris, utilitzant com a excusa la crisi i la cerca d’una pretesa major eficiència.

Volem un servei de salut, públic, d’accés universal, igual per a totes les persones, eficient, de qualitat i sense esperes. Un autèntic Servei Nacional de Salut (SNS),finançat amb impostos basats amb la progressivitat fiscal aplicada a la riquesa.

No acceptem unes llistes d’espera per a proves i operacions que no fan mes que créixer causant importats perjudicis i posant en risc la vida de qui les necessita.

Defensem dotacions de plantilles suficients i amb condicions professionals i de treball dignes per garantir l’eficiència i la qualitat del servei i atendre de forma adequada les necessitats sanitàries de la població catalana.

L’increment de la jornada, que vol imposar el Departament de Salut, comportaria acomiadar professionals, incrementar la carrega de treball de la resta i significaria riscos importants per la salut laboral dels treballadors i treballadores i la bona atenció a la població.

Les retallades salarials ,sumades a l’increment de la jornada, precaritzen les condicions de treball dels treballadors i treballadores de l’ICS i de la XHUP i degraden l’atenció als usuaris.

EXIGIM:

- L’aturada i reversió del procés privatitzador de la sanitat. No volem externalitzacions de serveis ni la fragmentació de l’Institut Català de la Salut.

- Acabar amb les llistes d’espera.

- Que la utilització de proves diagnòstiques, tractaments i medicaments, estigui basada en el coneixement dels professionals de salut i no en els interessos especulatius empresarials

- L’augment del pressupost i els recursos per a l’atenció primària i hospitalària,per a garantir la sostenibilitat i la qualitat del SNS.

- El Manteniment de les plantilles i de les condicions professionals i laborals.

- Que no s’ incrementi de jornada, ni es retallin els salaris ni la resta de drets.

— PEL DEL DRET A LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

— EN DEFENSA DE L’OCUPACIÓ I DE LES NOSTRES CONDICIONS DE TREBALL

— PER UNA ATENCIO SANITARIA DE QUALITAT

 Dia 23 de maig #23M jornada de lluita pels convenis col·lectius


El mateix dia 23 els sectors d’indústria i transport de mercaderies han convocat vaga, vista la situació general s’ha donat cobertura legal perquè totes les empreses afectades, amb convenis caducats i en ultractivitat, es puguin afegir a la vaga si així ho decideixen els treballadors i treballadores.

La Federació de sanitat de CCOO de Catalunya CONVOCA:

  • concentracions
  • assemblees informatives als centres de treball 
  • distribució d’octavetes a treballadors/es i usuaris/es 
  • recollida de signatures per uns pressupostos socials 
  • manifestació sectorial de sanitat, 17.30h Balmes/ Gran Via
per incorporar-nos a la

  • manifestació unitària a les 18h Pl. Catalunya/Pg. de Gràcia

¡mobilitza’t !!!!!!!