Qui som?‎ > ‎Accions Sindicals‎ > ‎

CCOO reclama que el conflicte polític no es traslladi a l'àmbit laboral i exigeix la convocatòria del Consell Català de la Funció Pública

15 de set. 2017, 23:44 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 15 de set. 2017, 23:45 ]
DResultat d'imatges de 1 octubre referendumavant la convocatòria de la Mesa General de Negociació del Personal de la Generalitat per abordar la situació dels empleats i empleades públics en relació al referèndum de l’1 d’octubre, CCOO insisteix en que cal la convocatòria del Consell Català de la Funció Pública ( CCFP) per tractar-se de l’únic àmbit de representació conjunt de les administracions públiques de Catalunya. Al CCFP participen, a més de la Generalitat, l’administració local, representada per la Federació i l’Associació catalanes de municipis. La petició formal de convocatòria va ser registrada el passat 4 d’agost de manera conjunta amb UGT.

A les jornades electorals, així com els referèndums, és habitual la participació de treballadores i treballadors de la Generalitat i dels diferents ajuntaments. El conflicte polític on s’emmarca la celebració del referèndum modifica la situació d’aquests treballadors i treballadores.

CCOO reclama que Generalitat i ajuntaments ens expliquin com protegiran els seus empleats de qualsevol pressió, risc laboral o jurídic al que es puguin veure exposats en el marc de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. El sindicat exigeix que qualsevol ordre de treball que pugui tenir a veure amb el referèndum, sigui comunicada, d’ofici, per escrit, per garantir de manera rigorosa la seva efectivitat jurídica. Alhora, si cap treballador té dubtes sobre una instrucció verbal, té dret a exigir que li sigui comunicada per escrit.

CCOO mantenim la crida a institucions i partits polítics per tal que exerceixin la seva responsabilitat i que en el marc polític treballin en la solució al bloqueig democràtic i el conflicte de legitimitats que s’ha produït i que facilitin que el conjunt de la societat catalana se senti interpel·lada a poder exercir el seu dret a decidir sobre l’encaix territorial de Catalunya.

CCOO rebutja frontalment les reaccions que en tot moment el Govern del Partit Popular ha tingut i està tenint en aquest procés polític, utilitzant la judicialització en lloc del diàleg. En aquest sentit, CCOO defensarà les institucions catalanes per garantir les seves competències en el seu exercici de Govern.

Comments