Qui som?‎ > ‎Accions Sindicals‎ > ‎

MobilitzacionsMobilitzacions

 • MOBILITZEM-NOS. ARA TOCA! 18 FEBRER DEL 2021. CONCENTRACIONS A LES 12 H Durant tota la crisi del coronavirus, CCOO i UGT hem negociat amb els governs i les patronals mesures generals per protegir el conjunt de les persones i el teixit productiu ...
  Publicat a les 3 de febr. 2021, 3:15 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • 29/10/20 Mobilització europea en defensa de la sanitat “Lluitant per la salut i l’atenció més enllà de la pandèmia” CCOO dóna suport a la mobilització a nivell europeu per la sanitat, que tindrà lloc el 29 d’octubre Des de CCOO sempre, però ara amb molt més èmfasi volem ...
  Publicat a les 21 d’oct. 2020, 3:15 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • 1 de maig "Pels drets laborals i socials. Per la vida digna" Des de CCOO entenem que el Primer de Maig és un dia en que la gent treballadora ha de manifesta-se per reivindicar els seus drets laborals i socials: Pensions ...
  Publicat a les 7 de maig 2019, 2:08 per Seccions Sindicals ICS CCOO
S''estan mostrant les entrades 1 - 3 de 3. Mostra'n més »

Vídeo de YouTube


25-N del 2021, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

18 de nov. 2021, 2:21 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

El proper 25 de novembre, d’11 h a 12 h, CCOO tallarem la Via Laietana per, més unides i combatives que mai, tombar el patriarcat i enderrocar les violències masclistes. 

Per aconseguir-ho, et necessitem!

Aquest 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, CCOO, com a sindicat feminista, veu amb preocupació com les violències no minven.

El confinament per causa de la pandèmia va ser molt dur per a les dones que pateixen violència en l’àmbit de la parella, ja que van veure reduït el seu espai social, van quedar tancades amb el seu maltractador i van patir abusos físics, psicològics, sexuals o econòmics. En el desconfinament hi ha hagut un repunt dels feminicidis quan els maltractadors han percebut una disminució del seu control sobre la parella. Des que va començar l’any, a Catalunya ja han estat assassinades 13 dones pel sol fet de ser dones (61 a tot l’Estat espanyol). Des del 2010 hi ha hagut 1.238 dones assassinades per homes. D’altra banda, 1 de cada 4 menors d’edat són testimonis d’aquestes situacions i un 77 % d’aquests han patit en primera persona el maltractament d’aquests violents a casa. En tot cas, però, els feminicidis només són la punta de l’iceberg de la violència contra les dones.

En aquest any 2021, el focus s’ha posat també en la violència vicària, és a dir, les agressions sobre una persona en substitució d’una altra, sobretot, la violència contra les filles i els fills amb l’objectiu d’infligir dolor i control a les seves mares. El cas de l’Anna i l’Olivia, les nenes de Tenerife assassinades pel seu pare, va fer estremir la societat de tal manera que vam aprendre a interpretar i a donar visibilitat a altres casos. Segons fonts del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), a Espanya, tot just un 3 % dels casos de violència de gènere acaba amb la suspensió del règim de visites als pares que han exercit el maltractament i només en un 5,2 % dels casos els jutges dicten la retirada de la guarda i custòdia als agressors com a mesura cautelar de protecció dels menors.

La violència envers les dones no està reservada a una cultura, regió o país específic ni a grups particulars de dones en la societat. La violència masclista representa, en qualssevol de les seves formes, àmbits i  expressions, un greu atemptat contra els drets humans, la dignitat i la llibertat de les dones.

La mutilació genital femenina segueix practicant-se a Colòmbia, l’Índia, Indonèsia, Malàisia,

el Pakistan, Sri Lanka i molts països de l’Orient Mitjà, i és un problema transfronterer que es manifesta a Catalunya també. La violació i l’ús dels cossos de les dones com a arma de guerra segueix present. El tràfic de dones creua les fronteres nacionals i és perceptible en qualsevol país del món. Cal, així mateix, tractar la prostitució com a crim organitzat, i abordar-lo des de la globalitat i la cooperació policial internacional.

La violència sexual és esfereïdora també al nostre país. Catalunya és el territori on es perpetren més violacions múltiples de tot l’Estat. El 57,3 % de dones de més de 16 anys han patit violència de gènere algun cop a la vida.

És fonamental erradicar  l’assetjament  sexual o per raó de sexe en l’esfera laboral i implementar mesures de suport i protecció a les víctimes de violència contra les dones. Ens preocupa especialment la situació de les treballadores de la llar que, en moltes ocasions, conviuen i resten soles amb els agressors.

La deshumanització de les dones i la normalització de la violència i el poder com a formes d’excitació es promouen en la nostra cultura mitjançant la pornografia, tot i que  també  hi ha moltes formes de publicitat on s’utilitza la cosificació de la dona i  la hipersexualització de les nenes.

Les dones víctimes de violència temen denunciar perquè, sovint, els processos policials i jurídics les qüestionen i les menystenen, s’allarguen innecessàriament i protegeixen poc. La revictimització és violència institucional i té, com tota la violència contra les dones, un biaix de classe i d’origen.

El rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort. Tant, que la ultradreta, representant política del masclisme, s’ha vist impulsat a fer bandera de la dominació de la dona, a defensar el patriarcat i a atacar el moviment feminista.

CCOO reivindica el seu lloc com a agent actiu contra tots els tipus de violència contra les dones. Les sindicalistes i els sindicalismes estem compromesos en contra de totes aquestes violències i estem cridats a intervenir-hi a favor de les víctimes, per la igualtat i per la justícia.

CONCRETAMENT, EXIGIM:

 • L’increment dels recursos públics per a la negociació i la implementació dels plans d’igualtat.
 • L’actuació decidida i amb dotació específica de recursos per a la Inspecció de Treball a les empreses que incompleixen les seves obligacions respecte dels protocols d’assetjament i els plans igualtat.
 • Més recursos per a la recuperació i l’acompanyament de les víctimes, especialment en l’àmbit laboral.
 • El compromís polític i econòmic del Departament d’Educació amb la coeducació.
 • La ratificació del Conveni 189 de l’OIT, en relació amb les condicions de les treballadores de la llar i les cures, a més de la implantació i el seguiment del Conveni 190.
 • L’estudi i la publicació de dades certes sobre violència vicària perquè no romangui invisible davant l’opinió pública, així com mesures legislatives per evitar-la i sancionar-la.
 • Un canvi de procediment en els processos policials i jurídics perquè protegeixin amb eficàcia i celeritat les dones i no les revictimitzin.

En definitiva,  necessitem  un  compromís,  real i efectiu de tota la societat per erradicar les violències que encara avui dia patim les dones perquè les següents generacions de dones puguin viure en un món més segur, més lliure, més just i sense por.

AMB TU TENIM MÉS FORÇA!
25 de novembre
d’11.00 a 12.00 hores
Via Laietana, 16 de Barcelona

I a la tarda manifestació de les entitats feministes, a partir de les 18.30 hores al Passeig de Gràcia amb Avinguda Diagonal.

Feu clic per veure el cartell “Prevenció, proactivitat, ORGANITZACIÓ i acció” o el manifest del 25-N del 2021 en format pdf

Contra totes les violències masclistes: recursos, prevenció i acció.

#25nPrevencióiAcció

Manifestacions dels treballadors i treballadores de l’Àrea Pública

9 de nov. 2021, 7:34 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

CONTINUEM LLUITANT PELS TEUS DRETS.  

El proper dia 12 de novembre i de forma descentralitzada es duran a terme concentracions a les 4 províncies de Catalunya en defensa d'uns serveis públics de qualitat per a tota la ciutadania. Les concentracions seran davant les Subdelegacions del Govern.

Per a CCOO, és absolutament imprescindible augmentar la despesa pública als serveis que garanteixen drets de ciutadania. Cal assegurar el finançament de la sanitat, els serveis socials, l’educació i la dependència. També és necessari millorar la resta de serveis de les administracions públiques, clarament minvats durant el període d’austeritat extrema, invertir en matèria de logística i infraestructura, garantir la cohesió social i territorial, i fer una aposta més gran per la inversió en R+D+I, la digitalització i la formació i la qualificació dels empleats i empleades públics. Requeriran una dedicació especial els serveis públics que atenen les persones migrants i refugiades.

Espanya ha de recuperar la despesa social anterior a la crisi per anar-nos apropant als països del nostre entorn i, sobretot, per garantir els drets de ciutadania que la crisi ha posat en risc, amb copagaments o dificultats d’accés als serveis públics, entre d’altres.

Pel que fa a les condicions laborals, CCOO recriminem al Govern l’incompliment dels compromisos contrets amb el sindicat. Cal complir la resta de matèries que encara estan pendents de resoldre del II Acord per a la millora de l’ocupació pública del 2018, i, més recentment, de l’Acord del 5 de juliol del 2021. Cal constituir la Comissió de Seguiment de l’acord, així com el que recull l’apartat tercer, que inclou la negociació d’un tercer acord bianual, per continuar millorant l’ocupació pública i les condicions de treball i salarials.

Una tasca imprescindible que s’ha d’emprendre per aconseguir la recuperació dels drets arrabassats a més de tres milions d’empleats i empleades públics amb l’excusa de la crisi econòmica, als quals, en concret, se’ls ha de garantir:

 • Salaris: cal continuar fent avenços en la recuperació del poder adquisitiu perdut per les empleades i empleats públics durant la crisi. Concretament, s’han perdut entre 11 i 18 punts de capacitat de compra, i fins ara només se n’han recuperat 4. El Govern va imposar, sense negociació, una pujada salarial del 0,9 % el 2021 i ara, al Projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat del 2022, una del 2 %.

L’Àrea Pública de CCOO no avala aquest tipus de pujada perquè s’allunya dels objectius marcats de recuperació del poder adquisitiu: se segueix desvinculant de l’IPC i, per tant, ni tan sols se situa en el manteniment dels salaris, com sí que s’ha garantit per a les pensions o la pujada per sobre de l’IPC per a les pensions més baixes. És una mesura que, a més, és ineficient per poder incrementar la demanda interna, necessària per a l’increment del PIB del país.

 • Fons addicionals: s’han de recuperar, garantint-ne la posada en marxa i el compliment, i s’han d’incrementar per reduir o eliminar la bretxa salarial de gènere. També s’han de preveure partides suficients que donin resposta a les justes demandes per, entre d’altres, abordar les deficiències i les adaptacions a les Relacions de llocs de treball, la carrera professional, la qualificació i la classificació professional, així com la valoració de llocs de treball, que s’ha de traslladar als convenis col·lectius i/o acords. S’ha de matisar de manera fefaent que els fons addicionals són part de les retribucions i, per tant, el seu repartiment és de compliment obligat.
 • Ocupació: hem de recuperar l’ocupació pública perduda i emprendre el necessari rejoveniment de les plantilles. Es tracta d’una necessitat imperiosa tenint en compte l’edat avançada, propera a la jubilació, d’un percentatge altíssim de les plantilles. En cas contrari, es posa en qüestió la continuïtat dels serveis públics amb una prestació eficaç, de qualitat i universal.

Així mateix, cal endegar els canvis necessaris per al correcte desenvolupament dels processos de modernització i digitalització de les administracions públiques sense que això suposi una pèrdua d’ocupació, en desenvolupament del component 11 del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

 • Estabilització de l’ocupació: conforme s’ha recollit en el nou Acord de 5 de juliol del 2021, juntament amb els anteriors del 2017 i del 2018, la temporalitat s’ha de situar per sota del 8 % a tot el sector públic a finals del 2024, compromís contret igualment al Pla de recuperació, transformació i resiliència acordat amb la Unió Europea. Aquests processos s’han de fer amb les màximes garanties jurídiques, com entenem que passarà en el tràmit parlamentari després de la convalidació del Reial decret llei 14/2021, per aconseguir els objectius de donar estabilitat a les plantilles i posar fi al flagell que suposa la temporalitat.

Aquests processos han de preveure la totalitat del sector públic empresarial, així com els centres de recerca, no només en llocs estructurals sinó en tots aquells que també han de ser considerats com a tals i que, majoritàriament, estan coberts de manera alegal, il·legal o en frau de llei, a través de figures com programes, obra i servei, etc.

En cap cas no s’ha de permetre l’amortització de les places i s’ha de complir amb l’adaptació de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, ja materialitzada conforme a l’Acord de 5 de juliol i altres normes d’aplicació, de manera que s’eviti el frau o l’abús en la contractació temporal, que es reflecteixin clarament les sancions dissuasòries davant aquests abusos i que s’eviti qualsevol tipus de discriminació entre personal fix i temporal.

És necessari eliminar qualsevol limitació en la taxa de reposició per fer realment efectiva i duradora la reducció de la temporalitat a menys del 8 % de les plantilles a tots els sectors públics i permetre la recuperació de l’ocupació pública perduda.

 • Mesa d’interlocució del sector públic empresarial i dels centres d’investigació del sector públic: és imprescindible crear-la com a espai de diàleg, tot respectant la negociació col·lectiva en cada àmbit, així com per a l’avaluació, la consideració i/o negociació d’aquelles iniciatives, conflictes i propostes que siguin oportunes per donar resposta a desenes de milers de treballadores i treballadors d’aquests sectors.
 • Administració local: impulsar la negociació d’un acord marc per a l’Administració local tot respectant el dret a la negociació col·lectiva en cada àmbit. És urgent la derogació de la Llei 27/2013, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local.
 • Jornada: recuperar i estendre la jornada de 35 hores, amb les adaptacions oportunes als diferents sectors per fer-la realment efectiva i desvinculant-la dels objectius de dèficit, una qüestió encara pendent a moltes administracions públiques i al sector públic empresarial.
 • Igualtat: cal aprovar els plans d’igualtat així com mesures de corresponsabilitat i conciliació, a més dels protocols d’assetjament sexual i per raó de sexe.
 • Classes passives: s’ha d’operar un increment substancial dels havers reguladors dels grups de l’A2 a l’E, per evitar que se segueixi deteriorant la qualitat de les pensions de les classes passives.
 • Estatut bàsic de l’empleat públic: a més de la modificació duta a terme per a l’adaptació de la Directiva comunitària 1999/70 després de la signatura de l’Acord de 5 de juliol, resulta necessari i urgent abordar la resta de desenvolupament de l’Estatut, pendent des de la seva publicació el 2007. Ens referim tant a la garantia del compliment dels acords com a la millora de l’accés a l’ocupació pública, l’obligatorietat de resoldre les ofertes d’ocupació pública, l’agilitació dels processos selectius, amb convocatòries amb caràcter anual que prevegin especialment les places vacants ocupades per personal temporal, la provisió i la promoció interna, la carrera professional, l’avaluació de l’acompliment, la qualificació i la classificació professional, la culminació de la disposició transitòria tercera, la mobilitat interadministrativa, la regulació del teletreball, etc.
 • Servei exterior: cal recuperar el poder adquisitiu i exigir de ple dret la negociació col·lectiva. No es pot permetre més que faci dotze anys que no hi ha cap actualització salarial. D’altra banda, cal facilitar el desenvolupament democràtic dels processos d’eleccions sindicals endegats en aquests moments.

Feu clic per veure el  manifest ‘Continuem treballant pels teus drets’ o el cartell de les Manifestacions dels treballadors i treballadores de l’Àrea pública


30-6-21, MÉS QUE MAI SANITAT PÚBLICA: SÍ O SÍ, ATENCIÓ PRIMÀRIA

28 de juny 2021, 12:19 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 29 de juny 2021, 2:38 ]

Manifest

Aquest mes estrenem govern i ens acomiadem de la fase més dura de la pandèmia. Ens preparem per recuperar les nostres vides i també els nostres serveis que han quedat trastocats per la pandèmia i les mesures econòmiques i socials que ha comportat. El sistema sanitari i els seus professionals han fet un esforç enorme per atendre les noves necessitats que s’han presentat, però a costa de deixar-ne de banda moltes altres necessitats, perquè partíem d’un sistema debilitat per un baix finançament públic i la dinàmica de mercantilització que les polítiques capitalistes d’austeritat han imposat els últims anys imposen sistemàticament. La part del sistema que més ha patit ha estat l’Atenció Primària de Salut que ha hagut d’assumir noves funcions amb menys recursos.

La població hem vist com s’han tancat alguns CAP i la meitat dels consultoris locals, alguns dels quals, inexplicablement, segueixen sense obrir amb greus repercussions pel que fa a l’accés de la població als aquests serveis sanitaris bàsics, en especial per a les persones grans i amb més problemes de salut. Hem perdut la figura de la metgessa i la infermera referents perquè ara ens atenen professionals que no coneixem i que canvien cada vegada és una de diferent. Molts centres continuen amb poques visites presencials perquè es fa servir de manera abusiva la consulta telefònica o telemàtica. En ocasions, hem d’esperar dues o tres setmanes per a ser visitades presencialment. Les demores per a les proves i exploracions, així com per a les consultes als hospitals, s’han allargat de manera inacceptable. Tot això repercuteix en més patiment i un empitjorament de la, pitjor qualitat de l’atenció i menys de la resolució dels problemes de salut. Perquè l’Atenció Primària és beneficiosa quan és accessible i longitudinal, realitzada per una mateixa professional amb la qual es creen vincles de confiança.

Les mesures que ha posat en marxa el Departament de Salut han estat bàsicament de personal administratiu per a tasques COVID, però hem vist com en comptes de restablir el funcionament dels CAP i consultoris i reforçar-los per assumir noves funcions (vacunes, seguiments, residències…) s’han obert altres dispositius (centres de vacunació) o dedicat recursos a altres línies de serveis internalitzats, com el 061 i el SEM. L’Atenció Primària no és una prioritat per als governs ni per als diferents grups de poder que operen en la sanitat perquè genera poc negoci. El pacte de govern que han signat JuntsxCat i ERC i Junts per Catalunya contempla un increment de 5.000 milions d’euros per a sanitat, però només 300 milions per a l’Atenció Primària en els propers tres anys.

Als nous governants i responsables sanitaris els reclamem que entomin amb caràcter urgent i prioritari l’Atenció Primària com a servei imprescindible per a la població i per al sosteniment i permanència d’un sistema sanitari públic, universal i de qualitat. Per això reclamem una Atenció Primària que garanteixi els atributs que li donen sentit i la participació efectiva de la població ciutadania en les decisions de política sanitària en tots els nivells i instàncies. En concret:

1. Reobertura de tots els CAP i Consultoris locals. Cap consultori tancat. No a l’abandonament de les comunitats en el medi rural.
2. Recuperació de les visites presencials a criteri de pacient. No a les barreres d’accés a les visites que agreugen la ja penosa bretxa digital que expulsa generacions de persones majors o sense mitjans o formació on line. 
3. Recuperació de la metgessa i la infermera de referència. No a les agendes úniques, consultes d’urgències, unitats d’atenció domiciliària, unitats de crònics i altres formes que trenquen la longitudinalitat.
4. Millora dels equipaments tecnològics per a comunicació telefònica i telemàtica per resoldre consultes administratives o de seguiment a criteri de pacient i professional.
5. Redimensionament dels Equips d’Atenció Primària en funció de la població a atendre, incloses les persones que viuen en residències. Condicions dignes per a totes les treballadores i treballadores del sector que permeti acabar amb les diferents formes de precarietat laboral existents i incrementant dels recursos humans, necessaris per a garantir una atenció de qualitat
6. Destinar el 25% del pressupost de Salut per als Equips d’Atenció Primària.
7. Garantir els serveis de suport als Equips d’Atenció Primària per a una òptima atenció a la ciutadania: comunicació fluïda amb serveis hospitalaris, implantació a tot el territori del Programa de Salut Mental de Suport a la Primària, rehabilitació, podologia i altres.
8. Capacitar l’Atenció Primària dins del sistema: que la professional de referència pugui decidir un ingrés hospitalari o sociosanitari, prioritzar una exploració o una visita d’especialitat.
9. Posar en marxa Consells de Participació en cada Àrea Bàsica de Salut amb representació de pacients i ciutadania com a instrument per millorar la transparència, la qualitat dels serveis i la gestió dels centres. Les decisions dels Consells de Participació han de tenir caràcter vinculant.
10. Programes d’atenció comunitària per a un enfocament globalitzador dels problemes de salut, intervenint en els condicionants socials de la salut.

Sense una Atenció Primària forta no hi pot haver un Sistema Públic de Salut de qualitat, equitatiu i resolutiu. Ens hi va la salut i la vida.

Marea Blanca
Juny 2021

Descarregar el Manifest Manifest Marea Blanca 30-6.pdf

Veure els cartells Cartells Marea Blanca 30.6.21.pdf

#AraTocaSanitat, 21 de Juny Concentració per la Sanitat

15 de juny 2021, 2:26 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Hem lluitat contra la pandèmia, hem sofert les retallades, ens hem deixat la pell.

Ara ens toca a nosaltres. 

#AraTocaSanitat

Ens veiem el pròxim 21 de juny a Plaça Sant Jaume a les 11h.

SEM: Prou repressió sindical

15 de juny 2021, 2:10 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

CCOO denuncia que la direcció de l’empresa pública SEM (Sistemes d’Emergències Mèdiques) ha acomiadat improcedentment un treballador de la sala de coordinació sanitària de l’edifici 112 de Reus. Aquest treballador, a més és delegat del Comitè d’empresa del SEM pel nostre sindicat.

El SEM al·lega motius laborals quan en realitat creiem que els motius són de repressió sindical. Considerem que l’acomiadament és un acte de coacció vers el dret sindical després d’haver consultat a la Direcció sobre unes contractacions presumiblement irregulars en saltar-se la borsa de treball.

La Direcció del SEM justifica l’acomiadament per accions que considera que vulneren la Llei Orgànica de Protecció de dades, quan és pràctica habitual en les diferents sales de Coordinació sanitària de Catalunya.

Aquest no és el primer acomiadament d’un professional proper a CCOO ja que fa mesos que, es va acomiadar de manera improcedent un altre treballador que anava a la nostra candidatura.

CCOO ha demanat a la Consellera de Salut i al seu Consell d’Administració la readmissió immediata del professional.

El proper dimarts 15 de Juny de 2021 de 13:30h a 15:00h, us convoquem a una concentració en protesta per l'acomiadament d'un treballador i delegat de CCOO del SEM Tarragona a la Seu Corporativa del SEM, al Carrer Pablo Iglesias 101-115 de l'Hospitalet de Llobregat.

Esperem que ens acompanyeu en aquesta reivindicació.


Qualsevol dia ens podria tocar algú de nosaltres.

Recordeu mantenir distància, mascareta i rentat de mans.

Adjuntem Cartell TotsSEMAugust.pdf


1 de Maig de 2021, El país està en deute amb la gent treballadora

1 de maig 2021, 4:27 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 1 de maig 2021, 4:31 ]

CCOO de Catalunya sortirà al carrer aquest 1 de Maig amb el lema ‘El país està en deute amb la gent treballadora. Ara toca’.

Després de més d’un any de crisi sanitària i econòmica, moltes persones es troben avui en situació de necessitat. El reconeixement als treballadors i treballadores s’ha de concretar en la millora de les seves condicions de treball. El país té un deute amb la seva gent treballadora.

Una vegada iniciada la vacunació, és urgent posar en marxa l’agenda social pendent i compromesa amb els agents socials i amb la ciutadania. És el que toca i és el que exigim.

 Concentració a Barcelona

Via Laietana (davant de Correos)
11.30 h

Concentració a Tarragona
Rambla Nova (davant del monument dels Despullats)
11.00 h

Concentració a Lleida
Seu Vella (davant de la Porta dels Apòstols)
12.00h

Concentració a Girona
Plaça del Vi (davant de l’ajuntament)
12.00 h

Concentració a Igualada
Passeig Jacint Verdaguer (a l’alçada del Carrer Sant Magí)
11.00 h

Concentració a Terrassa
Avda. Josep Tarradellas (a l’alçada de la Plaça Lluis Companys)
12.00 h

Concentració a Tortosa
Plaça dels Sindicats
12.00 h

 

Feu clic per veure:

– el cartell de CCOO de Catalunya amb motiu de l’1 de Maig de 2021: ‘El país està en deute amb la gent treballadora’
– el cartell de CCOO de Catalunya amb motiu de l’1 de Maig de 2021: ‘El país està en deute amb la gent treballadora’ (en format horitzontal)

– el cartell de CCOO de Catalunya i UGT amb motiu de l’1 de Maig de 2021: ‘El país està en deute amb la gent treballadora’
– el cartell de CCOO de Catalunya i UGT amb les dades de la concentració de Barcelona
– el manifest de CCOO de Catalunya i UGT amb motiu de l’1 de Maig de 2021: ‘El país està en deute amb la gent treballadora’

     

MOBILITZEM-NOS. ARA TOCA! 18 FEBRER DEL 2021. CONCENTRACIONS A LES 12 H

3 de febr. 2021, 3:03 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 3 de febr. 2021, 3:06 ]

Durant tota la crisi del coronavirus, CCOO i UGT hem negociat amb els governs i les patronals mesures generals per protegir el conjunt de les persones i el teixit productiu del país. Ara, mentre la pandèmia arriba al pic de la tercera onada, les patronals i els governs estan impedint mesures estratègiques i essencials per a la igualtat social i la distribució de la riquesa. No podem permetre que el cost de la crisi es carregui sobre la classe treballadora. 

Per això reclamem al nou Parlament de Catalunya que activi immediatament l'aprovació dels pressupostos. Cal reactivar l'economia de Catalunya per mantenir l'ocupació i generar nous llocs de treball de qualitat, reforçar el sistema sanitari i les residències de persones grans o dependents, i protegir 1.700.000 persones del risc de pobresa,  ampliant els ajuts i la renda garantida de ciutadania (RGC).

Així mateix, reclamem al Govern d'Espanya que compleixi els seus compromisos respecte de l'augment del salari mínim interprofessional (SMI) i que derogui les reformes laborals i la reforma de pensions del 2013. És necessària una llei per regular les plataformes digitals, una llei de transparència salarial i un pla de xoc contra la sinistralitat.

1) Apujar l'SMI fins al 60 % de la mitjana salarial.
2) Derogar las reformes laborals, perquè el treball s'ha de fer amb drets.
3) Derogar la llei de pensions del 2013 per a la suficiència de les pensions públiques.
4) Negociar els pressupostos de Catalunya per activar l'economia.
5) Ampliar l'RGC per evitar la pobresa.

 

BARCELONA, Delegació del Govern - Mallorca, 278

GIRONA, Subdelegació del Govern - Gran Via cantonada Av. 20 de Juny

LLEIDA, Subdelegació del Govern - Plaça de la Pau, 1

TARRAGONA, Subdelegació del Govern - Plaça Imperial Tarraco

Feu clic per veure:

- el cartell unitari de la mobilització del 18F Ara toca!
- l'octaveta unitària de la mobilització del 18F Ara toca!
- el manifest unitari de la mobilització del 18F Ara toca!


1 de maig "Pels drets laborals i socials. Per la vida digna"

16 de maig 2019, 1:54 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Des de CCOO entenem que el Primer de Maig és un dia en que la gent treballadora ha de manifesta-se per reivindicar els seus drets laborals i socials: Pensions, Sanitat, Educació, Dependència, Habitatge, Igualtat entre dones i homes... son temes que ens afecten directament en la qualitat de vida de les persones i al seu salari en diferit.


És per això que des de la Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona fem una crida a la participació a la manifestació del proper 1 de maig de 2019 a les 11:30h a Barcelona, que partirà de Ronda Sant Pere cantonada amb Passeig de Gràcia.


Aquest any, participarem amb una pancarta pròpia amb el lema "Pels drets laborals i socials. Per la vida digna" i ens acompanyaran diverses associacions i entitats de sanitat, de pensionistes i feministes del nostre territori.


El punt de trobada de CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona a la manifestació serà a les 11:15h a la Ronda Sant Pere, 18. veure google mapsPodeu descarregar-vos 
- el manifest de CCOO de Catalunya i UGT per a l'1 de Maig, 'Primer les persones' 
- el full informatiu de l'1 de Maig del 2019 en català
- el full informatiu de l'1 de Maig del 2019 en castellàVídeo de YouTube

1-8 of 8