Qui som?‎ > ‎Accions Sindicals‎ > ‎

MobilitzacionsMobilitzacions

 • MOBILITZEM-NOS. ARA TOCA! 18 FEBRER DEL 2021. CONCENTRACIONS A LES 12 H Durant tota la crisi del coronavirus, CCOO i UGT hem negociat amb els governs i les patronals mesures generals per protegir el conjunt de les persones i el teixit productiu ...
  Publicat a les 3 de febr. 2021, 3:15 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • 29/10/20 Mobilització europea en defensa de la sanitat “Lluitant per la salut i l’atenció més enllà de la pandèmia” CCOO dóna suport a la mobilització a nivell europeu per la sanitat, que tindrà lloc el 29 d’octubre Des de CCOO sempre, però ara amb molt més èmfasi volem ...
  Publicat a les 21 d’oct. 2020, 3:15 per Seccions Sindicals ICS CCOO
 • 1 de maig "Pels drets laborals i socials. Per la vida digna" Des de CCOO entenem que el Primer de Maig és un dia en que la gent treballadora ha de manifesta-se per reivindicar els seus drets laborals i socials: Pensions ...
  Publicat a les 7 de maig 2019, 2:08 per Seccions Sindicals ICS CCOO
S''estan mostrant les entrades 1 - 3 de 3. Mostra'n més »

Vídeo de YouTube


CCOO crida a mobilitzar-se als tres milions de treballadores i treballadors públics davant la falta de voluntat de l’Administració per negociar un acord en matèria salarial i de drets

13 de jul. 2022, 8:15 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


L’Àrea Pública de CCOO té en marxa una campanya per la defensa dels salaris i condicions de treball d’al voltant de tres milions de treballadores i treballadors del sector públic, que davant la falta de diàleg amb l’Administració s’intensificarà amb un procés de mobilització sostinguda en el temps que s’iniciarà amb una roda de premsa el pròxim dia 11 de juliol i una primera concentració convocada per al 14 de juliol enfront del Congrés dels Diputats.

Aquest sindicat, enmig d’un panorama econòmic preocupant per la imparable pujada de la inflació i la passivitat del govern per a donar resposta a les justes reivindicacions de tres milions de persones treballadores al servei de les administracions públiques, passa a l’ofensiva davant la falta de negociació d’un nou acord salarial i de condicions de treball, que garanteixi el poder adquisitiu, recuperi drets retallats en anteriors crisis i avanç en la millora substancial de la normativa i les condicions de treball en el sector públic.

L’Àrea Pública de CCOO posarà en marxa un calendari de mobilitzacions que contempla en el seu inici una convocatòria per a mitjans de comunicació el pròxim 11 de juliol, així com una primera concentració el dijous 14 de juliol, enfront del Congrés, per a denunciar aquesta falta de diàleg davant el Govern i els grups parlamentaris reunits amb motiu del debat sobre l’Estat de la Nació.

Les empleades i empleats públics han demostrat una vegada més en aquesta crisi sanitària la professionalitat i lliurament en la seva labor com a servidors públics. Des de l’Àrea Pública de CCOO no es permetrà la constant pèrdua de poder adquisitiu -com a exponent màxim basta recordar els 14 anys sense actualització dels salaris per al personal del Servei Exterior-, i s’exigeix immediatament un pacte pel manteniment del poder adquisitiu dels salaris.

Al costat d’això, i no menys important, són moltes les matèries compromeses que han de negociar-se, entre les quals destaquen el desenvolupament i actualització tant del EBEP com de l’Estatut Marc; la Llei de Funció Pública de la AGE; canvis normatius en matèria d’igualtat; així com la carrera, promoció i classificació professional; jornada de 35 hores; desbloqueig de la taxa de reposició i pla d’ocupació per al rejoveniment de les plantilles; jubilació anticipada i parcial; digitalització i modernització de les administracions públiques; reconeixement del sector públic empresarial; etc.

El 6 de juliol sortim al carrer! Salaris dignes, per un conveni just

1 de jul. 2022, 1:58 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 28 de set. 2022, 3:00 ]


Dimecres dia 6 tindrà lloc un acte conjunt de CCOO i UGT de Catalunya. Els delegats i delegades de la província de Barcelona farem un acte reivindicatiu en què quatre columnes de tots els sectors confluiran davant la seu de Foment del Treball a les dotze del matí per posar de manifest les seves reivindicacions pel que fa a negociació col·lectiva, i aportaran llum sobre la manca de voluntat negociadora de les patronals, que ara mateix fa que quatre de cada deu persones assalariades a Catalunya, 1.200.000 persones, tinguin el conveni en negociació.

Ens hi juguem molt, perquè l’IPC interanual se situa a Catalunya en un 8,2% i cap conveni preveu actualitzacions ni remotament properes a aquesta xifra, i en canvi són molts on, d’una manera o una altra, els treballadors i treballadores poden acabar perdent poder adquisitiu davant la intransigència de les patronals.Columna 1 – Indústria

 • 10.30 h Assemblea Plaça Sant Agustí
 • 11.30 h Carders, Via Laietana, Foment

Columna 2 – Hàbitat

 • 10.30 h Assemblea a la seu de CCOO (Via Laietana, 16)
 • 11.30 h Via Laietana, Foment

Columna 3- Serveis

 • 11.00 h Fontanella, Portal de l’Àngel, Catedral, Foment

Columna 4 – Serveis a la Ciutadania, Sanitat, Educació, Pensionistes i Jubilats, Acció Jove, Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia, Garraf, Vallès Occidental, Catalunya Central, Vallès Oriental, Maresme i Osona

 • 11.00 h Plaça Urquinaona, Via Laietana, Foment7 abril Dia Mundial de la Salut. Concentració unitària

31 de març 2022, 4:24 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 6 d’abr. 2022, 7:04 ]

AMB MOTIU DEL DIA MUNDIAL DE LA SALUT

CCOO ens concentrem el proper dia 7 d’Abril a les 11h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, tot reivindicant millores per a tota la sanitat i dependència catalana

Coincidint amb el dia Mundial de la Salut, que serà aquest proper 7 d’abril, CCOO farem una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, perquè considerem que sobren motius per reivindicar millores per a tots i totes les professionals que ens dediquem a tenir cura de la salut (pública i concertada, privada, sociosanitària, recerca, farmàcies, dependència…) i la ciutadania.

Amb motiu del Dia mundial de la Salut, CCOO ens concentrem a les 11h a la  plaça Sant Jaume de Barcelona, tot reivindicant millores per tota la sanitat i  dependència catalana. 

Ens sobren motius per sortir al carrer a defensar els nostres drets ja sigui com  a professionals o com a usuaris i usuàries. 

Reclamem conjuntament un canvi de model. La situació no permet esperar més  temps. 

Les persones treballadores juntament amb la ciutadania diguem alt i clar que  ara és el moment de començar a canviar el sistema sanitari i de la  dependència actual. Pensem que per primer cop en molts anys s'ha aprovat  per a Salut un pressupost superior als anys anteriors, encara que insuficient,  i això necessàriament ha de passar per revertir les retallades, tant pel que fa a  usuaris i usuàries com pel que fa a totes les categories professionals dels  diferents sectors que conformen el sector de les cures del nostre país. 

A més de les retallades, que van deixar el sistema sanitari i d'atenció a les  persones sota mínims, hem patit els efectes tan devastadors com a  conseqüència de la pandèmia per la covid-19. Onada darrera onada, hem vist  incrementades les llistes d'espera quirúrgiques, de proves diagnòstiques de  visites a especialistes i fins i tot de llistes d'espera per ser atès. A la vegada, el  personal que atenem a la ciutadania estem esgotats, molts contagis, moltes  baixes, sense equips de protecció a les primeres onades i sobretot sense cap  coneixement d'aquesta matèria i amb recursos humans i materials totalment  insuficients. 

I és per tot això que volem: 

més transparència al sistema de salut, saber on van els diners  destinats a cobrir les demandes dels/de les treballadors/es com del  usuaris/es. No es pot permetre cap adjudicació sense control exhaustiu.  El model econòmic ha de ser transparent i tenir molta cura amb els  diners pressupostats, no volem que s'oblidi que els diners son públics,  per tant, s'han de rendir comptes de les despeses als organismes  pertinents i a la ciutadania.

reforçar l'assistència sanitària, tot incrementant plantilles, millorant  l'accessibilitat al sistema invertint diners amb mirada de Salut, no amb  interessos opacs. També cal una adequació d’espais, disminuir ratis,  millorar condicions laborals, fer un ús racional de la tecnologia, adaptant 

la a les necessitats actuals, sense oblidar en cap moment l’assistència  personalitzada. Els mitjans tecnològics no podran mai substituir  totalment al treball humà. 

dependència/geriatria, s'ha de canviar el model ja, no es pot deixar que  monopolis, fons "buitres" siguin qui maneguin el sector sense cap  control. La COVID ens ha ensenyat una realitat que ja es coneixia als  centres, amb uns treballadors/es amb condicions laborals més que  precàries, uns ratis impossibles, etc., i uns usuaris/es que necessiten  que el departament no els oblidi i no permeti que imatges com les que  s'han vist recentment es repeteixin. Si de veritat ens creiem que al centre  del sistema de cures està la persona, no es pot permetre seguir  mantenint el sector de la dependència com el tenim al nostre país. 

recerca, teleassistència, farmàcies, son altres dels puntals de la  sanitat catalana, però solament a efectes mediàtics, la realitat és que el  seu dia a dia és un altre, és com els altres sectors, amb plantilles  esgotades, poc reconeixement laboral i que no motiven a que els joves  del nostre país vulguin fer estudis relacionats amb aquest sector. 

Amb aquest escenari no podem continuar. Tots i totes som treballadors/es  essencials, com ha quedat palès durant aquesta pandèmia, però el  departament continua sense escoltar. 

Perquè tot plegat considerem que ara toca que el Govern s'impliqui en tot el  sistema i reverteixi d'una manera clara i real les retallades: incrementar el  personal, augmentar recursos, millorar l'accessibilitat al sistema de salut,  recuperar la presencialitat als centres, revertir les privatitzacions, i evidentment  millorar les condicions laborals de tots i totes les professionals que hi treballem. 

En definitiva, millorar la qualitat de les cures que la població de Catalunya es  mereix, ja que es un dels pilars fonamentals de l'estat del benestar. 

El dia Mundial de la Salut és cosa de tothom!  

Ara toca, LA SALUT NO ÉS UN NEGOCI!


Us esperem a la plaça Sant Jaume el proper 7 d’abril de 2022 a les 11h.
Perquè el Dia Mundial de la Salut és cosa de tothom!
Ara toca, LA SALUT NO ÉS UN NEGOCI !!

Dia Mundial De La Salut

 

Aturades als centres de treball el 9 de març en solidaritat amb Ucraïna

7 de març 2022, 4:04 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Comunicat conjunt CCOO – UGT

Avui, més que mai, és imprescindible mantenir presents els principis fundadors d’Europa: pau, democràcia i solidaritat

Comissions Obreres i la Unió General de Treballadores i Treballadors reiterem la nostra condemna més enèrgica a la invasió russa d’Ucraïna. Aquest covard i il·legítim acte bèl·lic i la conseqüent guerra han de parar immediatament. Així mateix, expressem la nostra solidaritat amb la gent d’Ucraïna i especialment amb la seva classe treballadora, amb les víctimes al país i amb les i els treballadors ucraïnesos que resideixen a Espanya i que viuen amb dolor el drama de la guerra a la distància.

CCOO i UGT hem exigit que es prenguin totes les mesures necessàries perquè l’acció bèl·lica pari de manera urgent i les tropes russes es retirin del territori ucraïnès, que han ocupat violant la legalitat internacional, i es restitueixi la pau.

En el terreny humanitari, el Govern d’Espanya i la Unió Europea han d’estar a l’alçada que requereix aquesta situació, i marcar una diferència clara amb altres ocasions en què no ho han estat. Estem obligats a brindar tot el suport necessari a les persones afectades per la guerra, a la regió o on aquestes es desplacen, garantint l’establiment i la seguretat de corredors humanitaris i elaborant plans d’acollida i reubicació dins de la UE.

Així mateix, cal facilitar-los oportunitats laborals. Avui, més que mai, cal mantenir presents els principis fundadors d’Europa: pau, democràcia i solidaritat. Reafirmem el nostre compromís amb el desarmament a tot el món i amb la signatura del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears a nivell global, garant de pau i la llibertat a nivell mundial.

CCOO i UGT ens solidaritzem també amb el poble rus que reclama la fi de la guerra i que de manera valenta es manifesta contra les actuacions del seu govern i que està sent represaliat, detingut i empresonat per exercir drets tan fonamentals com el de llibertat d’opinió o manifestació, així com amb la classe treballadora que també pagarà un alt preu per l’aposta bèl·lica del seu govern.

CCOO i UGT cridem l’atenció sobre el vergonyós i irresponsable joc de forces polítiques disruptives i de tall autoritari que han emergit a tot el món i significativament a Europa, i que han passat del coqueteig a Putin, a bramar amb més força els seus missatges antieuropeistes i colpejar els tambors de guerra amb la bandera nacional. El nacionalpopulisme de què fa gala l’extrema dreta és un risc per a la democràcia i la seva exacerbació una conseqüència més de la guerra. La classe treballadora catalana, així com la mundial, ens reconeixem només en un món sense guerres i en assolir la pau justa i duradora, també a través de la justícia social.

Fem, per tot això, una crida als i les treballadores de Catalunya que el DIMECRES 9 DE MARÇ es manifestin de manera silenciosa a l’entrada dels seus centres de treball de 12:00 a 12:05 hores, solidaritzant-nos així amb el poble de Ucraïna, demanant l’alto el foc i la immediata retirada de tropes russes del país.

25-N del 2021, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

18 de nov. 2021, 2:21 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

El proper 25 de novembre, d’11 h a 12 h, CCOO tallarem la Via Laietana per, més unides i combatives que mai, tombar el patriarcat i enderrocar les violències masclistes. 

Per aconseguir-ho, et necessitem!

Aquest 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, CCOO, com a sindicat feminista, veu amb preocupació com les violències no minven.

El confinament per causa de la pandèmia va ser molt dur per a les dones que pateixen violència en l’àmbit de la parella, ja que van veure reduït el seu espai social, van quedar tancades amb el seu maltractador i van patir abusos físics, psicològics, sexuals o econòmics. En el desconfinament hi ha hagut un repunt dels feminicidis quan els maltractadors han percebut una disminució del seu control sobre la parella. Des que va començar l’any, a Catalunya ja han estat assassinades 13 dones pel sol fet de ser dones (61 a tot l’Estat espanyol). Des del 2010 hi ha hagut 1.238 dones assassinades per homes. D’altra banda, 1 de cada 4 menors d’edat són testimonis d’aquestes situacions i un 77 % d’aquests han patit en primera persona el maltractament d’aquests violents a casa. En tot cas, però, els feminicidis només són la punta de l’iceberg de la violència contra les dones.

En aquest any 2021, el focus s’ha posat també en la violència vicària, és a dir, les agressions sobre una persona en substitució d’una altra, sobretot, la violència contra les filles i els fills amb l’objectiu d’infligir dolor i control a les seves mares. El cas de l’Anna i l’Olivia, les nenes de Tenerife assassinades pel seu pare, va fer estremir la societat de tal manera que vam aprendre a interpretar i a donar visibilitat a altres casos. Segons fonts del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), a Espanya, tot just un 3 % dels casos de violència de gènere acaba amb la suspensió del règim de visites als pares que han exercit el maltractament i només en un 5,2 % dels casos els jutges dicten la retirada de la guarda i custòdia als agressors com a mesura cautelar de protecció dels menors.

La violència envers les dones no està reservada a una cultura, regió o país específic ni a grups particulars de dones en la societat. La violència masclista representa, en qualssevol de les seves formes, àmbits i  expressions, un greu atemptat contra els drets humans, la dignitat i la llibertat de les dones.

La mutilació genital femenina segueix practicant-se a Colòmbia, l’Índia, Indonèsia, Malàisia,

el Pakistan, Sri Lanka i molts països de l’Orient Mitjà, i és un problema transfronterer que es manifesta a Catalunya també. La violació i l’ús dels cossos de les dones com a arma de guerra segueix present. El tràfic de dones creua les fronteres nacionals i és perceptible en qualsevol país del món. Cal, així mateix, tractar la prostitució com a crim organitzat, i abordar-lo des de la globalitat i la cooperació policial internacional.

La violència sexual és esfereïdora també al nostre país. Catalunya és el territori on es perpetren més violacions múltiples de tot l’Estat. El 57,3 % de dones de més de 16 anys han patit violència de gènere algun cop a la vida.

És fonamental erradicar  l’assetjament  sexual o per raó de sexe en l’esfera laboral i implementar mesures de suport i protecció a les víctimes de violència contra les dones. Ens preocupa especialment la situació de les treballadores de la llar que, en moltes ocasions, conviuen i resten soles amb els agressors.

La deshumanització de les dones i la normalització de la violència i el poder com a formes d’excitació es promouen en la nostra cultura mitjançant la pornografia, tot i que  també  hi ha moltes formes de publicitat on s’utilitza la cosificació de la dona i  la hipersexualització de les nenes.

Les dones víctimes de violència temen denunciar perquè, sovint, els processos policials i jurídics les qüestionen i les menystenen, s’allarguen innecessàriament i protegeixen poc. La revictimització és violència institucional i té, com tota la violència contra les dones, un biaix de classe i d’origen.

El rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort. Tant, que la ultradreta, representant política del masclisme, s’ha vist impulsat a fer bandera de la dominació de la dona, a defensar el patriarcat i a atacar el moviment feminista.

CCOO reivindica el seu lloc com a agent actiu contra tots els tipus de violència contra les dones. Les sindicalistes i els sindicalismes estem compromesos en contra de totes aquestes violències i estem cridats a intervenir-hi a favor de les víctimes, per la igualtat i per la justícia.

CONCRETAMENT, EXIGIM:

 • L’increment dels recursos públics per a la negociació i la implementació dels plans d’igualtat.
 • L’actuació decidida i amb dotació específica de recursos per a la Inspecció de Treball a les empreses que incompleixen les seves obligacions respecte dels protocols d’assetjament i els plans igualtat.
 • Més recursos per a la recuperació i l’acompanyament de les víctimes, especialment en l’àmbit laboral.
 • El compromís polític i econòmic del Departament d’Educació amb la coeducació.
 • La ratificació del Conveni 189 de l’OIT, en relació amb les condicions de les treballadores de la llar i les cures, a més de la implantació i el seguiment del Conveni 190.
 • L’estudi i la publicació de dades certes sobre violència vicària perquè no romangui invisible davant l’opinió pública, així com mesures legislatives per evitar-la i sancionar-la.
 • Un canvi de procediment en els processos policials i jurídics perquè protegeixin amb eficàcia i celeritat les dones i no les revictimitzin.

En definitiva,  necessitem  un  compromís,  real i efectiu de tota la societat per erradicar les violències que encara avui dia patim les dones perquè les següents generacions de dones puguin viure en un món més segur, més lliure, més just i sense por.

AMB TU TENIM MÉS FORÇA!
25 de novembre
d’11.00 a 12.00 hores
Via Laietana, 16 de Barcelona

I a la tarda manifestació de les entitats feministes, a partir de les 18.30 hores al Passeig de Gràcia amb Avinguda Diagonal.

Feu clic per veure el cartell “Prevenció, proactivitat, ORGANITZACIÓ i acció” o el manifest del 25-N del 2021 en format pdf

Contra totes les violències masclistes: recursos, prevenció i acció.

#25nPrevencióiAcció

Manifestacions dels treballadors i treballadores de l’Àrea Pública

9 de nov. 2021, 7:34 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

CONTINUEM LLUITANT PELS TEUS DRETS.  

El proper dia 12 de novembre i de forma descentralitzada es duran a terme concentracions a les 4 províncies de Catalunya en defensa d'uns serveis públics de qualitat per a tota la ciutadania. Les concentracions seran davant les Subdelegacions del Govern.

Per a CCOO, és absolutament imprescindible augmentar la despesa pública als serveis que garanteixen drets de ciutadania. Cal assegurar el finançament de la sanitat, els serveis socials, l’educació i la dependència. També és necessari millorar la resta de serveis de les administracions públiques, clarament minvats durant el període d’austeritat extrema, invertir en matèria de logística i infraestructura, garantir la cohesió social i territorial, i fer una aposta més gran per la inversió en R+D+I, la digitalització i la formació i la qualificació dels empleats i empleades públics. Requeriran una dedicació especial els serveis públics que atenen les persones migrants i refugiades.

Espanya ha de recuperar la despesa social anterior a la crisi per anar-nos apropant als països del nostre entorn i, sobretot, per garantir els drets de ciutadania que la crisi ha posat en risc, amb copagaments o dificultats d’accés als serveis públics, entre d’altres.

Pel que fa a les condicions laborals, CCOO recriminem al Govern l’incompliment dels compromisos contrets amb el sindicat. Cal complir la resta de matèries que encara estan pendents de resoldre del II Acord per a la millora de l’ocupació pública del 2018, i, més recentment, de l’Acord del 5 de juliol del 2021. Cal constituir la Comissió de Seguiment de l’acord, així com el que recull l’apartat tercer, que inclou la negociació d’un tercer acord bianual, per continuar millorant l’ocupació pública i les condicions de treball i salarials.

Una tasca imprescindible que s’ha d’emprendre per aconseguir la recuperació dels drets arrabassats a més de tres milions d’empleats i empleades públics amb l’excusa de la crisi econòmica, als quals, en concret, se’ls ha de garantir:

 • Salaris: cal continuar fent avenços en la recuperació del poder adquisitiu perdut per les empleades i empleats públics durant la crisi. Concretament, s’han perdut entre 11 i 18 punts de capacitat de compra, i fins ara només se n’han recuperat 4. El Govern va imposar, sense negociació, una pujada salarial del 0,9 % el 2021 i ara, al Projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat del 2022, una del 2 %.

L’Àrea Pública de CCOO no avala aquest tipus de pujada perquè s’allunya dels objectius marcats de recuperació del poder adquisitiu: se segueix desvinculant de l’IPC i, per tant, ni tan sols se situa en el manteniment dels salaris, com sí que s’ha garantit per a les pensions o la pujada per sobre de l’IPC per a les pensions més baixes. És una mesura que, a més, és ineficient per poder incrementar la demanda interna, necessària per a l’increment del PIB del país.

 • Fons addicionals: s’han de recuperar, garantint-ne la posada en marxa i el compliment, i s’han d’incrementar per reduir o eliminar la bretxa salarial de gènere. També s’han de preveure partides suficients que donin resposta a les justes demandes per, entre d’altres, abordar les deficiències i les adaptacions a les Relacions de llocs de treball, la carrera professional, la qualificació i la classificació professional, així com la valoració de llocs de treball, que s’ha de traslladar als convenis col·lectius i/o acords. S’ha de matisar de manera fefaent que els fons addicionals són part de les retribucions i, per tant, el seu repartiment és de compliment obligat.
 • Ocupació: hem de recuperar l’ocupació pública perduda i emprendre el necessari rejoveniment de les plantilles. Es tracta d’una necessitat imperiosa tenint en compte l’edat avançada, propera a la jubilació, d’un percentatge altíssim de les plantilles. En cas contrari, es posa en qüestió la continuïtat dels serveis públics amb una prestació eficaç, de qualitat i universal.

Així mateix, cal endegar els canvis necessaris per al correcte desenvolupament dels processos de modernització i digitalització de les administracions públiques sense que això suposi una pèrdua d’ocupació, en desenvolupament del component 11 del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

 • Estabilització de l’ocupació: conforme s’ha recollit en el nou Acord de 5 de juliol del 2021, juntament amb els anteriors del 2017 i del 2018, la temporalitat s’ha de situar per sota del 8 % a tot el sector públic a finals del 2024, compromís contret igualment al Pla de recuperació, transformació i resiliència acordat amb la Unió Europea. Aquests processos s’han de fer amb les màximes garanties jurídiques, com entenem que passarà en el tràmit parlamentari després de la convalidació del Reial decret llei 14/2021, per aconseguir els objectius de donar estabilitat a les plantilles i posar fi al flagell que suposa la temporalitat.

Aquests processos han de preveure la totalitat del sector públic empresarial, així com els centres de recerca, no només en llocs estructurals sinó en tots aquells que també han de ser considerats com a tals i que, majoritàriament, estan coberts de manera alegal, il·legal o en frau de llei, a través de figures com programes, obra i servei, etc.

En cap cas no s’ha de permetre l’amortització de les places i s’ha de complir amb l’adaptació de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, ja materialitzada conforme a l’Acord de 5 de juliol i altres normes d’aplicació, de manera que s’eviti el frau o l’abús en la contractació temporal, que es reflecteixin clarament les sancions dissuasòries davant aquests abusos i que s’eviti qualsevol tipus de discriminació entre personal fix i temporal.

És necessari eliminar qualsevol limitació en la taxa de reposició per fer realment efectiva i duradora la reducció de la temporalitat a menys del 8 % de les plantilles a tots els sectors públics i permetre la recuperació de l’ocupació pública perduda.

 • Mesa d’interlocució del sector públic empresarial i dels centres d’investigació del sector públic: és imprescindible crear-la com a espai de diàleg, tot respectant la negociació col·lectiva en cada àmbit, així com per a l’avaluació, la consideració i/o negociació d’aquelles iniciatives, conflictes i propostes que siguin oportunes per donar resposta a desenes de milers de treballadores i treballadors d’aquests sectors.
 • Administració local: impulsar la negociació d’un acord marc per a l’Administració local tot respectant el dret a la negociació col·lectiva en cada àmbit. És urgent la derogació de la Llei 27/2013, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local.
 • Jornada: recuperar i estendre la jornada de 35 hores, amb les adaptacions oportunes als diferents sectors per fer-la realment efectiva i desvinculant-la dels objectius de dèficit, una qüestió encara pendent a moltes administracions públiques i al sector públic empresarial.
 • Igualtat: cal aprovar els plans d’igualtat així com mesures de corresponsabilitat i conciliació, a més dels protocols d’assetjament sexual i per raó de sexe.
 • Classes passives: s’ha d’operar un increment substancial dels havers reguladors dels grups de l’A2 a l’E, per evitar que se segueixi deteriorant la qualitat de les pensions de les classes passives.
 • Estatut bàsic de l’empleat públic: a més de la modificació duta a terme per a l’adaptació de la Directiva comunitària 1999/70 després de la signatura de l’Acord de 5 de juliol, resulta necessari i urgent abordar la resta de desenvolupament de l’Estatut, pendent des de la seva publicació el 2007. Ens referim tant a la garantia del compliment dels acords com a la millora de l’accés a l’ocupació pública, l’obligatorietat de resoldre les ofertes d’ocupació pública, l’agilitació dels processos selectius, amb convocatòries amb caràcter anual que prevegin especialment les places vacants ocupades per personal temporal, la provisió i la promoció interna, la carrera professional, l’avaluació de l’acompliment, la qualificació i la classificació professional, la culminació de la disposició transitòria tercera, la mobilitat interadministrativa, la regulació del teletreball, etc.
 • Servei exterior: cal recuperar el poder adquisitiu i exigir de ple dret la negociació col·lectiva. No es pot permetre més que faci dotze anys que no hi ha cap actualització salarial. D’altra banda, cal facilitar el desenvolupament democràtic dels processos d’eleccions sindicals endegats en aquests moments.

Feu clic per veure el  manifest ‘Continuem treballant pels teus drets’ o el cartell de les Manifestacions dels treballadors i treballadores de l’Àrea pública


30-6-21, MÉS QUE MAI SANITAT PÚBLICA: SÍ O SÍ, ATENCIÓ PRIMÀRIA

28 de juny 2021, 12:19 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 29 de juny 2021, 2:38 ]

Manifest

Aquest mes estrenem govern i ens acomiadem de la fase més dura de la pandèmia. Ens preparem per recuperar les nostres vides i també els nostres serveis que han quedat trastocats per la pandèmia i les mesures econòmiques i socials que ha comportat. El sistema sanitari i els seus professionals han fet un esforç enorme per atendre les noves necessitats que s’han presentat, però a costa de deixar-ne de banda moltes altres necessitats, perquè partíem d’un sistema debilitat per un baix finançament públic i la dinàmica de mercantilització que les polítiques capitalistes d’austeritat han imposat els últims anys imposen sistemàticament. La part del sistema que més ha patit ha estat l’Atenció Primària de Salut que ha hagut d’assumir noves funcions amb menys recursos.

La població hem vist com s’han tancat alguns CAP i la meitat dels consultoris locals, alguns dels quals, inexplicablement, segueixen sense obrir amb greus repercussions pel que fa a l’accés de la població als aquests serveis sanitaris bàsics, en especial per a les persones grans i amb més problemes de salut. Hem perdut la figura de la metgessa i la infermera referents perquè ara ens atenen professionals que no coneixem i que canvien cada vegada és una de diferent. Molts centres continuen amb poques visites presencials perquè es fa servir de manera abusiva la consulta telefònica o telemàtica. En ocasions, hem d’esperar dues o tres setmanes per a ser visitades presencialment. Les demores per a les proves i exploracions, així com per a les consultes als hospitals, s’han allargat de manera inacceptable. Tot això repercuteix en més patiment i un empitjorament de la, pitjor qualitat de l’atenció i menys de la resolució dels problemes de salut. Perquè l’Atenció Primària és beneficiosa quan és accessible i longitudinal, realitzada per una mateixa professional amb la qual es creen vincles de confiança.

Les mesures que ha posat en marxa el Departament de Salut han estat bàsicament de personal administratiu per a tasques COVID, però hem vist com en comptes de restablir el funcionament dels CAP i consultoris i reforçar-los per assumir noves funcions (vacunes, seguiments, residències…) s’han obert altres dispositius (centres de vacunació) o dedicat recursos a altres línies de serveis internalitzats, com el 061 i el SEM. L’Atenció Primària no és una prioritat per als governs ni per als diferents grups de poder que operen en la sanitat perquè genera poc negoci. El pacte de govern que han signat JuntsxCat i ERC i Junts per Catalunya contempla un increment de 5.000 milions d’euros per a sanitat, però només 300 milions per a l’Atenció Primària en els propers tres anys.

Als nous governants i responsables sanitaris els reclamem que entomin amb caràcter urgent i prioritari l’Atenció Primària com a servei imprescindible per a la població i per al sosteniment i permanència d’un sistema sanitari públic, universal i de qualitat. Per això reclamem una Atenció Primària que garanteixi els atributs que li donen sentit i la participació efectiva de la població ciutadania en les decisions de política sanitària en tots els nivells i instàncies. En concret:

1. Reobertura de tots els CAP i Consultoris locals. Cap consultori tancat. No a l’abandonament de les comunitats en el medi rural.
2. Recuperació de les visites presencials a criteri de pacient. No a les barreres d’accés a les visites que agreugen la ja penosa bretxa digital que expulsa generacions de persones majors o sense mitjans o formació on line. 
3. Recuperació de la metgessa i la infermera de referència. No a les agendes úniques, consultes d’urgències, unitats d’atenció domiciliària, unitats de crònics i altres formes que trenquen la longitudinalitat.
4. Millora dels equipaments tecnològics per a comunicació telefònica i telemàtica per resoldre consultes administratives o de seguiment a criteri de pacient i professional.
5. Redimensionament dels Equips d’Atenció Primària en funció de la població a atendre, incloses les persones que viuen en residències. Condicions dignes per a totes les treballadores i treballadores del sector que permeti acabar amb les diferents formes de precarietat laboral existents i incrementant dels recursos humans, necessaris per a garantir una atenció de qualitat
6. Destinar el 25% del pressupost de Salut per als Equips d’Atenció Primària.
7. Garantir els serveis de suport als Equips d’Atenció Primària per a una òptima atenció a la ciutadania: comunicació fluïda amb serveis hospitalaris, implantació a tot el territori del Programa de Salut Mental de Suport a la Primària, rehabilitació, podologia i altres.
8. Capacitar l’Atenció Primària dins del sistema: que la professional de referència pugui decidir un ingrés hospitalari o sociosanitari, prioritzar una exploració o una visita d’especialitat.
9. Posar en marxa Consells de Participació en cada Àrea Bàsica de Salut amb representació de pacients i ciutadania com a instrument per millorar la transparència, la qualitat dels serveis i la gestió dels centres. Les decisions dels Consells de Participació han de tenir caràcter vinculant.
10. Programes d’atenció comunitària per a un enfocament globalitzador dels problemes de salut, intervenint en els condicionants socials de la salut.

Sense una Atenció Primària forta no hi pot haver un Sistema Públic de Salut de qualitat, equitatiu i resolutiu. Ens hi va la salut i la vida.

Marea Blanca
Juny 2021

Descarregar el Manifest Manifest Marea Blanca 30-6.pdf

Veure els cartells Cartells Marea Blanca 30.6.21.pdf

#AraTocaSanitat, 21 de Juny Concentració per la Sanitat

15 de juny 2021, 2:26 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Hem lluitat contra la pandèmia, hem sofert les retallades, ens hem deixat la pell.

Ara ens toca a nosaltres. 

#AraTocaSanitat

Ens veiem el pròxim 21 de juny a Plaça Sant Jaume a les 11h.

SEM: Prou repressió sindical

15 de juny 2021, 2:10 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

CCOO denuncia que la direcció de l’empresa pública SEM (Sistemes d’Emergències Mèdiques) ha acomiadat improcedentment un treballador de la sala de coordinació sanitària de l’edifici 112 de Reus. Aquest treballador, a més és delegat del Comitè d’empresa del SEM pel nostre sindicat.

El SEM al·lega motius laborals quan en realitat creiem que els motius són de repressió sindical. Considerem que l’acomiadament és un acte de coacció vers el dret sindical després d’haver consultat a la Direcció sobre unes contractacions presumiblement irregulars en saltar-se la borsa de treball.

La Direcció del SEM justifica l’acomiadament per accions que considera que vulneren la Llei Orgànica de Protecció de dades, quan és pràctica habitual en les diferents sales de Coordinació sanitària de Catalunya.

Aquest no és el primer acomiadament d’un professional proper a CCOO ja que fa mesos que, es va acomiadar de manera improcedent un altre treballador que anava a la nostra candidatura.

CCOO ha demanat a la Consellera de Salut i al seu Consell d’Administració la readmissió immediata del professional.

El proper dimarts 15 de Juny de 2021 de 13:30h a 15:00h, us convoquem a una concentració en protesta per l'acomiadament d'un treballador i delegat de CCOO del SEM Tarragona a la Seu Corporativa del SEM, al Carrer Pablo Iglesias 101-115 de l'Hospitalet de Llobregat.

Esperem que ens acompanyeu en aquesta reivindicació.


Qualsevol dia ens podria tocar algú de nosaltres.

Recordeu mantenir distància, mascareta i rentat de mans.

Adjuntem Cartell TotsSEMAugust.pdf


1 de Maig de 2021, El país està en deute amb la gent treballadora

1 de maig 2021, 4:27 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 1 de maig 2021, 4:31 ]

CCOO de Catalunya sortirà al carrer aquest 1 de Maig amb el lema ‘El país està en deute amb la gent treballadora. Ara toca’.

Després de més d’un any de crisi sanitària i econòmica, moltes persones es troben avui en situació de necessitat. El reconeixement als treballadors i treballadores s’ha de concretar en la millora de les seves condicions de treball. El país té un deute amb la seva gent treballadora.

Una vegada iniciada la vacunació, és urgent posar en marxa l’agenda social pendent i compromesa amb els agents socials i amb la ciutadania. És el que toca i és el que exigim.

 Concentració a Barcelona

Via Laietana (davant de Correos)
11.30 h

Concentració a Tarragona
Rambla Nova (davant del monument dels Despullats)
11.00 h

Concentració a Lleida
Seu Vella (davant de la Porta dels Apòstols)
12.00h

Concentració a Girona
Plaça del Vi (davant de l’ajuntament)
12.00 h

Concentració a Igualada
Passeig Jacint Verdaguer (a l’alçada del Carrer Sant Magí)
11.00 h

Concentració a Terrassa
Avda. Josep Tarradellas (a l’alçada de la Plaça Lluis Companys)
12.00 h

Concentració a Tortosa
Plaça dels Sindicats
12.00 h

 

Feu clic per veure:

– el cartell de CCOO de Catalunya amb motiu de l’1 de Maig de 2021: ‘El país està en deute amb la gent treballadora’
– el cartell de CCOO de Catalunya amb motiu de l’1 de Maig de 2021: ‘El país està en deute amb la gent treballadora’ (en format horitzontal)

– el cartell de CCOO de Catalunya i UGT amb motiu de l’1 de Maig de 2021: ‘El país està en deute amb la gent treballadora’
– el cartell de CCOO de Catalunya i UGT amb les dades de la concentració de Barcelona
– el manifest de CCOO de Catalunya i UGT amb motiu de l’1 de Maig de 2021: ‘El país està en deute amb la gent treballadora’

     

1-10 of 12