Qui som?‎ > ‎Accions Sindicals‎ > ‎Mobilitzacions‎ > ‎

7 abril Dia Mundial de la Salut. Concentració unitària

31 de març 2022, 4:24 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 6 d’abr. 2022, 7:04 ]
AMB MOTIU DEL DIA MUNDIAL DE LA SALUT

CCOO ens concentrem el proper dia 7 d’Abril a les 11h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, tot reivindicant millores per a tota la sanitat i dependència catalana

Coincidint amb el dia Mundial de la Salut, que serà aquest proper 7 d’abril, CCOO farem una concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, perquè considerem que sobren motius per reivindicar millores per a tots i totes les professionals que ens dediquem a tenir cura de la salut (pública i concertada, privada, sociosanitària, recerca, farmàcies, dependència…) i la ciutadania.

Amb motiu del Dia mundial de la Salut, CCOO ens concentrem a les 11h a la  plaça Sant Jaume de Barcelona, tot reivindicant millores per tota la sanitat i  dependència catalana. 

Ens sobren motius per sortir al carrer a defensar els nostres drets ja sigui com  a professionals o com a usuaris i usuàries. 

Reclamem conjuntament un canvi de model. La situació no permet esperar més  temps. 

Les persones treballadores juntament amb la ciutadania diguem alt i clar que  ara és el moment de començar a canviar el sistema sanitari i de la  dependència actual. Pensem que per primer cop en molts anys s'ha aprovat  per a Salut un pressupost superior als anys anteriors, encara que insuficient,  i això necessàriament ha de passar per revertir les retallades, tant pel que fa a  usuaris i usuàries com pel que fa a totes les categories professionals dels  diferents sectors que conformen el sector de les cures del nostre país. 

A més de les retallades, que van deixar el sistema sanitari i d'atenció a les  persones sota mínims, hem patit els efectes tan devastadors com a  conseqüència de la pandèmia per la covid-19. Onada darrera onada, hem vist  incrementades les llistes d'espera quirúrgiques, de proves diagnòstiques de  visites a especialistes i fins i tot de llistes d'espera per ser atès. A la vegada, el  personal que atenem a la ciutadania estem esgotats, molts contagis, moltes  baixes, sense equips de protecció a les primeres onades i sobretot sense cap  coneixement d'aquesta matèria i amb recursos humans i materials totalment  insuficients. 

I és per tot això que volem: 

més transparència al sistema de salut, saber on van els diners  destinats a cobrir les demandes dels/de les treballadors/es com del  usuaris/es. No es pot permetre cap adjudicació sense control exhaustiu.  El model econòmic ha de ser transparent i tenir molta cura amb els  diners pressupostats, no volem que s'oblidi que els diners son públics,  per tant, s'han de rendir comptes de les despeses als organismes  pertinents i a la ciutadania.

reforçar l'assistència sanitària, tot incrementant plantilles, millorant  l'accessibilitat al sistema invertint diners amb mirada de Salut, no amb  interessos opacs. També cal una adequació d’espais, disminuir ratis,  millorar condicions laborals, fer un ús racional de la tecnologia, adaptant 

la a les necessitats actuals, sense oblidar en cap moment l’assistència  personalitzada. Els mitjans tecnològics no podran mai substituir  totalment al treball humà. 

dependència/geriatria, s'ha de canviar el model ja, no es pot deixar que  monopolis, fons "buitres" siguin qui maneguin el sector sense cap  control. La COVID ens ha ensenyat una realitat que ja es coneixia als  centres, amb uns treballadors/es amb condicions laborals més que  precàries, uns ratis impossibles, etc., i uns usuaris/es que necessiten  que el departament no els oblidi i no permeti que imatges com les que  s'han vist recentment es repeteixin. Si de veritat ens creiem que al centre  del sistema de cures està la persona, no es pot permetre seguir  mantenint el sector de la dependència com el tenim al nostre país. 

recerca, teleassistència, farmàcies, son altres dels puntals de la  sanitat catalana, però solament a efectes mediàtics, la realitat és que el  seu dia a dia és un altre, és com els altres sectors, amb plantilles  esgotades, poc reconeixement laboral i que no motiven a que els joves  del nostre país vulguin fer estudis relacionats amb aquest sector. 

Amb aquest escenari no podem continuar. Tots i totes som treballadors/es  essencials, com ha quedat palès durant aquesta pandèmia, però el  departament continua sense escoltar. 

Perquè tot plegat considerem que ara toca que el Govern s'impliqui en tot el  sistema i reverteixi d'una manera clara i real les retallades: incrementar el  personal, augmentar recursos, millorar l'accessibilitat al sistema de salut,  recuperar la presencialitat als centres, revertir les privatitzacions, i evidentment  millorar les condicions laborals de tots i totes les professionals que hi treballem. 

En definitiva, millorar la qualitat de les cures que la població de Catalunya es  mereix, ja que es un dels pilars fonamentals de l'estat del benestar. 

El dia Mundial de la Salut és cosa de tothom!  

Ara toca, LA SALUT NO ÉS UN NEGOCI!


Us esperem a la plaça Sant Jaume el proper 7 d’abril de 2022 a les 11h.
Perquè el Dia Mundial de la Salut és cosa de tothom!
Ara toca, LA SALUT NO ÉS UN NEGOCI !!

Dia Mundial De La Salut

 

Ċ
Seccions Sindicals ICS CCOO,
31 de març 2022, 4:24
Comments