Qui som?‎ > ‎Accions Sindicals‎ > ‎Mobilitzacions‎ > ‎

Concentració en defensa de la sanitat i el sector de la dependència

28 de des. 2022, 1:30 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

El dimecres 14 de desembre ens vam concentrar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona amb Marea Blanca i UGT per tal de defensar la sanitat i el sector de la dependència de Catalunya. 

A l’acte, en què es va llegir el manifest, van intervenir-hi els dos secretaris generals dels sindicats, els secretaris de les respectives federacions de Sanitat i els portaveus de Marea Blanca. En declaracions a la premsa abans de començar la concentració, Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, va manifestar que “el sistema de salut ha de corregir totes les mancances i les retallades que va patir en tot el procés de deteriorament de la crisi financera, el qual s’ha agreujat durant tota la crisi pandèmica”. També va manifestar Concentració en defensa de la sanitat i el sector de la dependència que “aquesta estructura de salut a Catalunya ha deixat a la cua del nostre país la inversió per habitant, després de la comunitat de Madrid”, i va recordar que “hem de fer una carrera important els darrers anys per poder corregir aquesta tendència sobre els recursos que el Govern de la Generalitat dedica al sistema de salut, per tal de poder garantir la seva qualitat i la seva universalitat, amb accés en condicions d’igualtat per al conjunt de la ciutadania”. En les seves declaracions, Pacheco va tornar a incidir sobre la necessitat que el 7,5 % del PIB català pugui dedicar-se al sistema de salut, que avui en dia no arriba al 6 % i se situa en el 5,8 %. “Som a 3.500 milions de diferència del que recomana Europa que ha de ser la despesa en temes de salut”, va dir. I va afegir: “Ho hem de fer tot en aquest pressupost? Segurament no es pot fer tot de cop. Però hem de començar a incrementar partides de la despesa per poder anar retallant aquesta diferència. I ho hem de fer de manera desagregada, no regant indiscriminadament el sistema sense criteri, sinó mirant on és més necessari fer-ho. El sistema de salut, després de la COVID-19, està particularment tensat a l’atenció primària. 

Per això ens sumem a la reivindicació d’usuaris i usuàries que plantegen que el 25 % del pressupost en salut es destini a l’atenció primària.” La intervenció de Pacheco va acabar amb la reclamació de millors condicions de treball per a tots els professionals del sistema, sense distingir entre els col·lectius professionals ni els àmbits d’actuació. “Tenim el marc dels convenis col·lectius bloquejats, i el mateix passa al SISCAT, a la concertada, la qual també tenim bloquejada, igual que la pública, l’ICS, que està immersa en un procés de negociació etern, llastrat pels canvis continus que s’estan produint al Departament de Salut. 

La dignitat de les condicions de treball dels professionals de salut és també la dignitat a l’atenció de les persones”, va apuntar el secretari general de CCOO de Catalunya. 
Ċ
Seccions Sindicals ICS CCOO,
28 de des. 2022, 1:30
Comments