Qui som?‎ > ‎Accions Sindicals‎ > ‎Mobilitzacions‎ > ‎

1 de Maig

MOBILITZEM-NOS. ARA TOCA! 18 FEBRER DEL 2021. CONCENTRACIONS A LES 12 H

3 de febr. 2021, 3:09 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 3 de febr. 2021, 3:15 ]

Durant tota la crisi del coronavirus, CCOO i UGT hem negociat amb els governs i les patronals mesures generals per protegir el conjunt de les persones i el teixit productiu del país. Ara, mentre la pandèmia arriba al pic de la tercera onada, les patronals i els governs estan impedint mesures estratègiques i essencials per a la igualtat social i la distribució de la riquesa. No podem permetre que el cost de la crisi es carregui sobre la classe treballadora. 

Per això reclamem al nou Parlament de Catalunya que activi immediatament l'aprovació dels pressupostos. Cal reactivar l'economia de Catalunya per mantenir l'ocupació i generar nous llocs de treball de qualitat, reforçar el sistema sanitari i les residències de persones grans o dependents, i protegir 1.700.000 persones del risc de pobresa,  ampliant els ajuts i la renda garantida de ciutadania (RGC).

Així mateix, reclamem al Govern d'Espanya que compleixi els seus compromisos respecte de l'augment del salari mínim interprofessional (SMI) i que derogui les reformes laborals i la reforma de pensions del 2013. És necessària una llei per regular les plataformes digitals, una llei de transparència salarial i un pla de xoc contra la sinistralitat.

1) Apujar l'SMI fins al 60 % de la mitjana salarial.
2) Derogar las reformes laborals, perquè el treball s'ha de fer amb drets.
3) Derogar la llei de pensions del 2013 per a la suficiència de les pensions públiques.
4) Negociar els pressupostos de Catalunya per activar l'economia.
5) Ampliar l'RGC per evitar la pobresa.

 

BARCELONA, Delegació del Govern - Mallorca, 278

GIRONA, Subdelegació del Govern - Gran Via cantonada Av. 20 de Juny

LLEIDA, Subdelegació del Govern - Plaça de la Pau, 1

TARRAGONA, Subdelegació del Govern - Plaça Imperial Tarraco

Feu clic per veure:

- el cartell unitari de la mobilització del 18F Ara toca!
- l'octaveta unitària de la mobilització del 18F Ara toca!
- el manifest unitari de la mobilització del 18F Ara toca!

29/10/20 Mobilització europea en defensa de la sanitat “Lluitant per la salut i l’atenció més enllà de la pandèmia”

21 d’oct. 2020, 3:15 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

CCOO dóna suport a la mobilització a nivell europeu per la sanitat, que tindrà lloc el 29 d’octubre

 

Des de CCOO sempre, però ara amb molt més èmfasi volem deixar constància del nostre suport a totes i a tots els professionals del nostre país que segueixen lluitant dia a dia contra aquesta pandèmia de la COVID-19 que ens està tocant viure i que no sabem quan s'acabarà. I lamentem profundament la pèrdua de vides humanes de professionals i usuaris, algunes d'elles, possiblement evitables.

 

Hem deixat constància a totes les Meses de negociació a les que estem present, les necessitats de la ciutadania i dels que hi treballem al sistema de salut, fent denúncies respecte a les mancances viscudes, en especial al principi de la primera onada, on faltaven Equips de Protecció Individual, faltava prevenció de riscos, faltava organització empresarial, d'informació sovint contradictòria i el que és molt greu també ha estat la manca de lideratge institucional.

 

El nostre sistema públic de salut, pioner en moltes de les seves vessants hem viscut un detriment any rere any des de l'inici de les retallades ja al 2012, i que a dia d'avui no hem recuperat.  S'han omplert la boca des del Govern de l'increment pressupostari del sector, però la realitat és que el pressupost en salut per aquest 2020 segueix essent inferior al que teníem abans de l'inici de les retallades, sense tenir en compte que s'ha incrementat la cartera de serveis i que hi hagut un envelliment progressiu de la població.

 

Les nostres reunions als diferents fòrums de participació han estat de manera  setmanal,  com  per  exemple  al  Consell  de  Direcció  del  Catsalut, Consell de Direcció de l'ICS, reunions amb les patronals, meses de negociació... i hem deixat palès tot allò que des dels diferents hospital i centres de primària ens han transmès les professionals.  També reconeixem el dret a formació i a la millora de les condicions del personal MIR i resta de personal laboral en formació, en el marc de la negociació col.lectiva.

 

Som conscients, que algunes coses i llocs  on s'ha intervingut, s'han pogut millorar, però som més conscients encara de les mancances que queden per arreglar.

Tot seguit fem una crida a les Institucions i al nostre Govern i els passem els punts de millora de la sanitat pública, tant a l'ICS amb al SISCAT i tant a l'àmbit hospitalari com a l'àmbit de l'atenció primària.

 

En el cas de l'atenció primària els punts son els següents:

 

·       reforç  de tot tipus de recursos informàtics

 

·       reforç en l'atenció telefònica, ja que molt usuaris i usuàries tenen problemes per ser atesos i això ha de passar, necessàriament per un increment de contractacions de personal de gestió i serveis

 

·       instal.lació i millora de wi-fi als ambulatoris (no a tots els funciona de manera adequada).

 

·       increment contractació personal TCAI per tal de disminuir càrregues assistencials dins les seves funcions, al personal DSI. I cal treballar i  definir les tasques de les dues categories professionals.

 

·       Increment contractació personal DSI i personal mèdic ja que se'ls ha incrementat les funcions i tasques davant la pandèmia covid-19.

 

·       homogeneïtat de criteris pel que fa a la realització de proves PCR.  Com a exemple dir que al professorat que han tingut contacte amb alumnes positius, hi ha alguns centres on és el personal que es desplaça al centre educatiu, i en d'altres, és el professorat que s'adreça a l'ambulatori.

 

·       cal millorar s'assistència presencial als ambulatoris, ja que hi ha pacients que tenen problemes amb les consultes telemàtiques.

 

·       millora contractació de reforç al personal dels PAC i ACUT, ja que han asumit trucades que es derivaven a 061, dins del seu horari i sense increment de professionals.

 

·       cal increment dels gestors, ja que si fan horari escolar de 9 a 17h, amb només mitja hora per al dinar, superen les hores contractades.

 

·       el pressupost no pot ser un problema a l'hora de les contractacions de personal ja que aquesta pandèmia ha posat en evidència la realitat que es viu a l'atenció primària des de fa anys, des de l'inici de les retallades al 2012.

 

·       valorar la implementació del programa de Watsapp per intranet a la resta de Catalunya (ja instal.lat a Barcelona).

 

·       cal que el Departament de Salut confiï i empoderi l'atenció primària com es mereix i valori més a tots els seus professionals que inverteixen molt per tal que sigui resolutiva. A tall d'exemple i segons una enquesta del Col.legi de Metges, diu que un 31,7% dels seus representats s'han plantejat en algun moment deixar la professió.

 

En el cas de l'atenció hospitalària els punts son els següents:

 

·       increment de contractació de totes les categories professionals.

 

·       reforços permanents en àrees de pacients covid ja que treballar amb aquest tipus de pacients suposa una sobreesforç físic i mental sense precedents.

 

·       disposar d'amplis estocs d'EPI, de tot tipus.

 

·       tenir previst zones per a llits crítics i/o semicrítics.

 

·       provisió de respiradors, bombes d'infusió...

 

·       realitzar proves PCR a professionals de manera periòdica.

 

·       millora de ràtios del personal d'infermeria, per tal d'adequar-los a les necessitats dels pacients i adequar-los a la resta de països europeus.

 

·       el personal de l'ICS (hospital i primària) en concret no disposa ni dels permisos, ni d'altres drets que si tenen la resta d'empleats i empleades públics de la Generalitat de Catalunya, quan haurien d'estar sota el mateix paraigua de les negociacions a la Mesa General de Funció Pública.

 

·       disposar de permisos de conciliació que la situació de la pandèmia requereix.

 

·       tenir contactes permanent i promocionar els proveïdors locals, que son els que ens han donat suport per a subministraments de material  quan van fallar els mercats internacionals, i els nostres professionals treballaven embolicats amb bosses d'escombraries.

 

·       establir un temps  com a jornada efectiva de treball en concepte d'enllaç de torn (cabalcament o solapament). Les professionals per risc biològic perden cada dia un temps des de que s'acaba l'assistència directa als pacients i el moment en què poden sortir de l'hospital ja que han de fer dutxa, canvi d'uniforme... i suposa una pèrdua diària del temps lliure.

 

En definitiva, aquesta crisi ha deixat palès el que venim denunciant any rere any des de l'inici de les retallades, i és que els diferents governs ens han deixat un sistema sanitari públic infrafinançat, amb precarietat laboral, amb elevadíssimes llistes d'espera, amb una fuita de professionals a l'estranger, i que cal una actuació urgent de caire institucional, i fins a on arribem seguirem a totes les meses de negociació, consells... per denunciar tot allò que calgui i que la situació del moment necessiti.

 

No podem oblidar-nos de la nostra defensa cap als treballadors i treballadores de la sanitat privada, que han estat també a primera línia ja que alguns centres van ser intervinguts en lluita contra la pandèmia, però ara, tampoc han rebut la gratificació que s'ha donat a la resta de la sanitat (malgrat no a totes les categories professionals).

 

Per tot plegat i davant la lluita unitària per una defensa sanitat pública que s'està portant a terme a nivell d'Europa, s'han consensuat unes concentracions per al proper dia 29 d'octubre de 2020.

 

CCOO ens unirem a aquesta concentració de tots els països europeus, i esperem que la resta de forces sindicals ho facin també. És moment d'unir-nos i ser més forts.

 

I és per això que la concentració a Catalunya serà: El 29 d’octubre, a les 12 hores, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, davant el Govern de la Generalitat

 

Federació de Sanitat

1 de maig "Pels drets laborals i socials. Per la vida digna"

30 d’abr. 2019, 9:51 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 7 de maig 2019, 2:08 ]


Des de CCOO entenem que el Primer de Maig és un dia en que la gent treballadora ha de manifesta-se per reivindicar els seus drets laborals i socials: Pensions, Sanitat, Educació, Dependència, Habitatge, Igualtat entre dones i homes... son temes que ens afecten directament en la qualitat de vida de les persones i al seu salari en diferit.


És per això que des de la Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Maresme i Osona fem una crida a la participació a la manifestació del proper 1 de maig de 2019 a les 11:30h a Barcelona, que partirà de Ronda Sant Pere cantonada amb Passeig de Gràcia.


Aquest any, participarem amb una pancarta pròpia amb el lema "Pels drets laborals i socials. Per la vida digna" i ens acompanyaran diverses associacions i entitats de sanitat, de pensionistes i feministes del nostre territori.


El punt de trobada de CCOO Vallès Oriental, Maresme i Osona a la manifestació serà a les 11:15h a la Ronda Sant Pere, 18. veure google mapsPodeu descarregar-vos 
- el manifest de CCOO de Catalunya i UGT per a l'1 de Maig, 'Primer les persones' 
- el full informatiu de l'1 de Maig del 2019 en català
- el full informatiu de l'1 de Maig del 2019 en castellàVídeo de YouTube

1-3 of 3