Qui som?‎ > ‎Accions Sindicals‎ > ‎

Setmana Europea de la Mobilitat 2021

19 de set. 2021, 3:32 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 19 de set. 2021, 3:34 ]
COO de Catalunya, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, proposem per a aquest any iniciatives i activitats per fer més sostenible i equitativa la mobilitat quotidiana.

La mobilitat basada en el vehicle privat, de combustió, té un impacte negatiu en el medi ambient, en la salut pública i en la qualitat de vida a viles i ciutats. A més ocupa una part molt gran de l’espai públic i en determina els usos, i deixa de banda la majoria de la població.

Aquesta mobilitat insostenible també exclou d’oportunitats de feina les persones que no disposen de cotxe propi, majoritàriament, joves, immigrants, dones i persones amb ocupacions precàries. I quan hi ha opcions de transport públic aquest servei no sempre s’adapta suficientment a les necessitats de les persones usuàries en temps de trajecte, en freqüència i en comoditat.

La mobilitat al servei de la majoria s’ha de cobrir amb transport públic i de manera intermodal. La demanda de desplaçaments per treballar, per estudiar, per al lleure i per relacionar-se és una necessitat bàsica que no pot dependre de tenir un vehicle propi. Cal que les nostres necessitats de mobilitat es puguin cobrir de manera sostenible i amb un transport públic assequible. Cal dedicar el gruix dels recursos públics a la mobilitat quotidiana de la majoria i no en infraestructures al servei de les elits i dels viatges de llarga distància.

Cal fer la mobilitat sostenible i justa, i és millor encara reduir-ne la necessitat. Fer-ho implica repensar els usos de l’espai urbà. Cal posar fi a la segregació d’activitats i fer de les ciutats llocs on convisquin els usos residencial, logístic, de serveis i industrial. Aquesta visió, que suposa revertir l’urbanisme dels darrers anys basat en el baix preu i en l’abundància dels combustibles fòssils, ocuparà part de les nostres reflexions en els actes de la SEM2021.

Jornada “Mobilitat sostenible i treball”

El 28 de setembre de 2021, CCOO ha organitzat la jornada “Mobilitat sostenible i treball” que es podrà seguir de forma presencial a Via Laietana (cal inscripció) o a través de la retransmissió en directe a través de YouTube.


Ċ
Seccions Sindicals ICS CCOO,
19 de set. 2021, 3:32
Comments