Inici‎ > ‎

Comunicats


CCOO us desitja unes bones festes

22 de des. 2020, 1:11 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 22 de des. 2020, 2:15 ]

Aquest ha estat un any dur, potser com cap altre, la pandèmia ens ha posat a prova i ens ha demostrat, de nou, la vulnerabilitat dels humans.

Els professionals de la sanitat  hem patit, hem lluitat, seguim lluitant, demostrem dia a dia la vàlua de les nostre professions, amb dedicació, esforç i  sacrificis però amb una gran seguretat de que ens en sortirem, plegats.

La Secció Sindical de CCOO de la Catalunya Central , hem estat i continuem estant al costat dels companys, incansablement i en aquestes dates tant assenyalades renovem el nostre compromís, la nostra lluita i ens posem com sempre a la vostra disposició pel que pugueu necessitar.

Volem aprofitar per desitjar-vos unes bones festes i una bona entrada d'any.


Disconformitat "Procediment actuació enfront als casos nous SARS-CoV-2 en fase de mitigació"

6 de nov. 2020, 3:03 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

CCOO de Catalunya - Comunicat de Premsa

La Federació de Sanitat de CCOO mostra la seva disconformitat amb el nou "Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 en fase de mitigació"

 

Davant la recent publicació del nou protocol per al tractament dels contactes estrets amb persones COVID+ en els cas de professionals de la sanitat, des de la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya mostrem la nostra total disconformitat i oposició per considerar que no fa més que posar en risc a d’altres professionals i usuaris.

 

Fins ara, quan es detectava que un o una professional havia estat amb un contacte estret COVID+, preventivament s’aïllava al professional durant 10 dies (anteriorment, 14 dies), cosa que eliminava el risc de possibles transmissions a terceres persones (pacients, familiars, companys de feina, ciutadania...). Amb el nou protocol, en el moment en què s’estableix el contacte positiu, se li realitza la PCR al professional, i si surt negativa, immediatament segueix al seu lloc de treball, quan és àmpliament reconegut per la literatura científica que en el moment del contacte difícilment la PCR serà positiva, ja que es pot positivitzar  en dies posteriors.

 

Som coneixedors del dèficit de professionals que fa anys que arrossega el nostre sistema sanitari, però no per això hem de posar en risc als nostres professionals i molt menys que s’implementin menys mesures de seguretat que a la resta de sectors del teixit empresarial.

 

I és per tot això que demanem al Departament de Salut que hi hagi una rectificació immediata perquè considerem que no s’estaria garantint la seguretat i salut de les persones treballadores de la sanitat. No tot s’hi val.

 

 

Per a més informació:

 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

Barcelona, 3 de novembre de 2020


Avís error gratificació COVID, TCAI's i serveis penitenciaris

25 de set. 2020, 8:48 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 25 de set. 2020, 8:49 ]


Aprovació del complement de productivitat variable ICS i SISCAT

18 de set. 2020, 3:41 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 18 de set. 2020, 3:45 ]

CCOO es felicita per l’aprovació del projecte de llei que restableix el complement de productivitat variable pel personal de l’ICS i del SISCAT

 

La Federació de Sanitat valora molt positivament l’aprovació per unanimitat del projecte de Llei per restablir el complement de productivitat variable del personal estatutari de l’ICS ( Institut Català de la Salut), i del personal sanitari del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT). Aquest complement, conegut per DPO (Direcció per Objectius), és una retribució variable que s’abona cada any a l’abril com a reconeixement de l’assoliment dels objectius laborals prèviament fixats, però que no es podia fer efectiu per motius de tramitació parlamentària.

Amb l’aprovació del projecte de Llei aquest complement quedarà blindat per llei, així el personal estatutari de l’ICS ha de rebre durant el 2020 i els exercicis següents el 100% de les retribucions que estableix en concepte de complement de productivitat variable. I la bona notícia és que aquesta llei també abasta el personal sanitari del SISCAT.


Precisament, la Federació de Sanitat va reclamar això que s’aprova ara, en compareixença parlamentària en el mes de febrer.


El passat 7 de febrer de 2020, la Federació de Sanitat de CCOO de Catalunya  va ser requerida a comparèixer dins del tràmit d'Audiència Pública regulada als articles 117.2 i 211.1 del Reglament del Parlament, respecte al restabliment de les DPO tal i com es contemplava al II Acord de Mesa Sectorial de Negociació, això és al 100%.

Si bé a la Mesa General de Funció Pública ja es va acordar el restabliment del 100% per aquest 2020, i també es contemplava una partida pressupostària a l'avantprojecte de llei de pressupostos de la Generalitat, la nostra intervenció parlamentària va anar més enllà.

CCOO no volíem que el restabliment del 100% de les DPO fos només per aquest 2020, sinó que el nostre requeriment als diferents grups parlamentaris és que es blindés aquesta qüestió en una Llei, per tal de garantir el seu cobrament en anys successius, sense la necessitat de renegociar-ho de nou cada any. Objectiu que ha estat assolit.

Comparteix aquesta notícia:
https://www.ccoo.cat/noticia/232739/ccoo-es-felicita-per-laprovacio-del-projecte-de-llei-que-restableix-el-complement-de-productivitat-variable-pel-personal-de-lics-i-del-siscat

 Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

Barcelona, 17 de setembre de 2020
Pagament extraordinari Generalitat COVID-19

16 de set. 2020, 9:07 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 18 de set. 2020, 3:47 ]

CCOO exigeix rectificar la normativa de pagament extraordinari de la Generalitat per a les persones treballadores que han estat en primera línia contra la COVID-19.


Cal incloure totes les persones treballadores en primera línia

 

Milers de treballadores i treballadors han estat i són a primera línia de la lluita contra la COVID-19. La pandèmia ha obligat a intensificar la seva càrrega de treball i la seva responsabilitat de manera molt important. En reconeixement d’aquesta situació i després de la reivindicació sindical, el Govern de la Generalitat va aprovar el Decret Llei 24/2020 de 16 de juny i recentment la resolució 2193/2020 del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que el desenvolupa.

 

Si bé és cert que aquestes normes estableixen una certa compensació per a un contingent important de treballadores i treballadores, de manera injusta moltes i molts altres han estat exclosos de la seva percepció.

 

El col·lectiu de persones treballadores de la neteja, la seguretat, la restauració,  serveis socials, atenció domiciliària i centres d’atenció a menors tutelats, de dones víctimes de violència de gènere, de persones sense llar, de persones amb discapacitat intel·lectual i altres que han posat tot el seu esforç extraordinari a la lluita per la salut comunitària i l’organització de dispositius d’emergència resten sense cap consideració o reconeixement.

 

Denunciem aquesta discriminació, així com la dificultat per la no col·laboració d’algunes empreses en complimentar els certificats necessaris per poder accedir a l’ajut extraordinari en el cas del personal de residències.

 

CCOO continuem instant al Govern de la Generalitat a promoure la millora de les condicions laborals i, especialment, salarials, de les persones que treballen en aquests àmbits, millorant la dotació pressupostària per fer front a les contingències derivades de la COVID-19 i sempre vinculades a la repercussió directa per als treballadors i treballadores del sector.

 

CCOO considerem que cal un replantejament immediat per part del Govern de la Generalitat que traslladi a normativa la real concreció de la compensació econòmica extraordinària per fer-la arribar a tots els col·lectius que han tingut, tenen i tindran un paper decisiu en la lluita per la salut i la vida de les persones i contra la pandèmia. Exigim una rectificació ja.

 

 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

Barcelona, 16 de setembre de 2020


Manifest 11 de setembre CCOO

8 de set. 2020, 4:36 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


CARTA A LA CONSELLERIA DE SALUT, gratificació econòmica COVID-19

29 de jul. 2020, 3:42 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 29 de jul. 2020, 3:43 ]


Manifest 1 Maig

29 d’abr. 2020, 10:05 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOOCCOO guanya les eleccions sindicals a l'Institut Català de la Salut (ICS)

1 d’abr. 2019, 9:31 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

CCOO ha guanyat les eleccions sindicals celebrades en els centres de treball de l’Institut Català de la Salut (ICS), els dies 26 i 27 de març, i torna a ser la primera força sindical a l’ICS. 

Els resultats donen 71 representants per a CCOO, 69 per a Metges de Catalunya, 62 per a UGT, 61 per a SATSE, 50 per a CATAC, 26 per a CSC, 25 per a CGT, 18 per a CSIF, i altres es reparteixen la resta de delegats i delegades.

Amb aquests resultats, el sindicalisme de classe torna a ser la força sindical més votada en les eleccions sindicals a la sanitat pública catalana. CCOO agraeix la confiança posada en aquest sindicat per part de milers de treballadors i treballadores de la salut de Catalunya, i reconeix la tasca realitzada per l’equip de la Federació de Sanitat de CCOO. Aquest equip continuarà treballant dia a dia a favor de la millora de les condicions de vida i treball del col·lectiu de treballadores i treballadors de l’ICS.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 28 de març de 2019 

1-10 of 237