Inici‎ > ‎Comunicats‎ > ‎

CCOO critica l'informe de la Generalitat que aconsella retallar places de funcionaris

9 de maig 2013, 11:16 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 9 de maig 2013, 11:23 ]
Experts de la Generalitat proposen prescindir de la majoria de funcionaris

Avui publica el diari El País les notícies sobre l'estudi de la Comissió d'Experts designada pel Govern català per elaborar un informe sobre la reforma de l'Administració pública. Els sindicats no hem conegut aquest informe a través de l'Administració.

Les conclusions no deixen lloc a sorpreses: ara toca laboralitzar, procés en què algunes corporacions locals porten anys dedicades i que tan magnífics resultats ha aportat al clientelisme polític.

Entre les idees que sorgeixen, segons El País, l'aposta per “internalitzar la intel·ligència, externalitzar el tràmit” i reservar els llocs de treball a "funcions necessàries per a contractar, supervisar i gestionar serveis públics a través del mercat”. En definitiva, si se'ns permet la ironia, cal expulsar els treballadors que realitzen el treball directe, i mantenir els contractistes i els possibles comissionistes. Sobta el llenguatge que utilitzen per dir que la selecció ha de tenir en compte “el mèrit i la flexibilitat”, conceptes que no semblen aliens a la desregulació i precarització de les condicions de treball en el sector privat. Com també quan parlen de la “uniformitat salarial”, i de “mecanismes àgils de mobilitat”.

També, com sempre, anticipant interessos ocults dels treballadors, “els experts admeten que les propostes suposen canvis profunds" en el statu quo, que previsiblement generaran resistències.

Amb el que publica la premsa que diuen els experts es torna a un model de funció pública anterior a la construcció dels estats moderns. Posen punt i final a la neutralitat de les administracions i pot significar la confiança política i personal sigui el principi per l'accés i la promoció a la funció pública.

La millora del funcionament de l'Administració, a la qual nosaltres volem dedicar tots el esforços que calgui, no pot lligar-se a la transformació de l'usuari en client, del servei públic en negoci privat, del dret a la inamobilitat de la condició de funcionari que garanteix la seva independència i que exigeix una justificació objectiva per a una eventual destitució, per la flexibilitat i la confiança cap al i del qui governa.

CCOO volem negociar tota mesura que pugui significar una millora de les administracions públiques i ho volem fer a partir de propostes concretes i no d'informes “d'experts”.

El nostre posicionament serà el de garantir serveis públics suficients i eficients, els drets dels usuaris i l'accés i la promoció a la funció pública a partir dels principis de mèrit i transparència i no d'amiguisme o confiança política.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

Comments