Inici‎ > ‎Comunicats‎ > ‎

CCOO denuncia que la Generalitat fomenta l'atur al sector sanitari

22 d’ag. 2014, 3:05 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

El Govern declara d'interès públic treballar a dos llocs de treball a la sanitat pública

El Govern de la Generalitat ha aprovat un Acord de Govern mitjançant el qual declara d’interès públic que el personal diplomat universitari d’infermeria (DUI) pugui ocupar dos llocs de treball al sector públic. En l’Acord no s’estableix cap límit a les retribucions totals que es poden percebre amb càrrec als pressupostos públics. El Govern justifica la mesura per la “tendència a l’envelliment de la població infermera a Catalunya” i per “no agreujar el dèficit de les plantilles actuals”. Les dades es basen en informes del Col•legi d’Infermeria i del sindicat SATSE.

Aquest Acord es fa amb absolut menyspreu del Pla d’Ordenació de Recursos Humans de l’Institut Català de la Salut (ICS), on es recullen dades que reflecteixen la realitat del sector sanitari. El Govern també menysprea les dades que el propi Govern ha facilitat recentment al Parlament de Catalunya, les quals evidencien un augment continuat de l’atur registrat de professionals sanitaris.

El Govern de la Generalitat ha reduït el pressupost sanitari, ha incrementat la jornada a tot el SISCAT, ha tancat centres, ha reduït els permisos, ha reduït personal... mesures totes que han suposat una disminució de la contractació, tant estructural com per a substitucions. Tot això ha incrementat l’atur del personal del sector sanitari en general i del personal d’infermeria en particular. A l’ICS, per exemple, actualment hi ha apuntats a la borsa de treball més de 3.000 DUI que no estan ocupant cap plaça a l’empresa. En tot el SISCAT són molts més. Mentrestant, el Govern parla de dèficit de plantilles.

CCOO refusa aquest Acord de Govern que afavoreix una minoria de treballadors, alguns dels quals poden treballar a dos llocs perquè el Govern, incomplint la Llei, els permet treballar només dues hores a l’ICS, i perjudica una majoria que no poden accedir a cap lloc de treball o només poden aspirar a contractacions precàries. Un cop més, la Conselleria de Salut està posant els interessos d’uns quants per sobre de l’interès públic que representa i que hauria de defensar.


Comments