Inici‎ > ‎Comunicats‎ > ‎

CCOO denuncia que ni els usuaris ni els treballadors poden suportar més retallades a la sanitat pública

20 de maig 2014, 4:46 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 20 de maig 2014, 4:46 ]


El Govern de la Generalitat continua retallant

Aquests dies hem vist com els treballadors i treballadores de l’Hospital de Bellvitge s’han manifestat contra una nova reducció del pressupost de l’hospital, la qual suposarà una reducció de la jornada i el sou del personal eventual, una disminució de l’activitat i un deteriorament de la qualitat de l’atenció i de les condicions laborals del personal.

El que succeeix a l’Hospital de Bellvitge no és un cas aïllat; és un exemple del que està succeint a tota la sanitat pública catalana. S’està retallant el pressupost dels centres de l’ICS i de la XHUP; en el cas de la XHUP es pretén fer d’amagat i donant instruccions perquè es faci recaure tot els pes de la retallada sobre els treballadors i treballadores “sense que es noti massa”.

Des que el Govern de la Generalitat fa dos anys va reconèixer que amb les retallades a sanitat havien tocat os, Boi Ruiz no ha parat de reduir els pressupostos sanitaris públics concentrant les retallades en l’atenció sanitària i en les condicions laborals de treballadors i treballadores, al mateix temps que atenia demandes corporatives que estan suposant una despesa injustificable.

Mentre a la sanitat pública es retallen any rere any els pressupostos, estem veient com clíniques privades que estaven en situació crítica estan revifant i fent grans obres que s’estan pagant gràcies als ingressos provinents de l’augment de la contractació amb el Servei Català de la Salut. Cada vegada està més clar que el conseller de Salut Boi Ruiz ha optat per descapitalitzar la sanitat pública, mentre s’erigeix en salvador de clíniques privades. Al mateix temps que s’augmenta la contractació amb clíniques privades, s’està produint una infrautilització de recursos en els centres del SISCAT (Sistema Integral de Salut de Catalunya) amb el conseqüent increment de costos i malbaratament de recursos públics.