Inici‎ > ‎Comunicats‎ > ‎

CCOO lamenta la decisió del Parlament de rebutjar la paga extraordinària per COVID-19 al personal de neteja dels centres sanitaris

23 de jul. 2021, 10:20 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 23 de jul. 2021, 10:28 ]

El  Parlament de Catalunya va rebutjar ahir amb els vots contraris d’ERC, Junts i VOX, estendre a la resta de treballadors i treballadores de serveis com els de neteja, la paga extra per COVID-19 que amb motiu de la pandèmia ha rebut el personal sanitari


Un cop més veiem com els treballs que han estat essencials en la pandèmia són invisibles per unes administracions que tenen una visió clientelar i classista del treball. 

La pandèmia de la COVID-19 ha tornat a posar de manifest les contradiccions d’aquesta societat.  El sector de la neteja de les instal·lacions sanitàries, tot i ser una activitat qualificada i essencial per poder garantir el dret efectiu a la salut, no ha tingut el reconeixement ni la paga que sí que han rebut els professionals sanitaris.

CCOO de Construcció i Serveis seguim reivindicant la visualització i el reconeixement social i laboral dels treballs de neteja, com de tants altres que resulten invisibles als ulls de la societat i en especial de l’administració de la Generalitat de Catalunya i que durant tota aquesta pandèmia han estat a primera línia en la lluita contra el coronavirus, fent una feina imprescindible als hospitals, els CAP, les residències i altres centres de treball.

La reivindicació d’equiparació porta en l’agenda sindical des de l’any 2020 i es va constatar amb la vaga de neteja de centres sanitaris i sociosanitaris de Catalunya del 30 d’abril de 2021, amb l’objectiu d’exigir la gratificació pagada al personal sanitari i sociosanitari. Les treballadores i els treballadors de la neteja també han estat a la primera línia davant la COVID-19.

CCOO lamentem profundament la postura d’ERC i Junts, com a partits del govern, la manca de voluntat de diàleg i les reticències a seure per tal d’atendre aquesta qüestió, fets que es materialitzen en la votació d’ahir.

Ja n’hi ha prou de ser treballadores i treballadors invisibles per a l’Administració. Ja n’hi ha prou de classisme institucional. Perquè Som Essencials!

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 23 de juliol de 2021

Comments