Inici‎ > ‎Comunicats‎ > ‎

CCOO presentem demanda al Tribunal Contenciós Administratiu contra una resolució del CATSALUT

3 d’ag. 2021, 2:04 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO
La resolució atribueix noves funcions al personal administratiu dels centres d'atenció primària. Desde CCOO considera que vulnera la negociació col·lectiva i extralimita les funcions d'aquest personal

Amb data 25 de maig del 2021, el CATSALUT va emetre la resolució SLT/1611/2021, per la qual s’establia una prova pilot a la regulació de les funcions de suport al personal sanitari que ha de desenvolupar determinat personal administratiu en centres d’atenció primària.    

Es tracta d’una resolució dictada per la Conselleria de Salut, signada per l’anterior consellera, on es dotava de funcions pròpies de categories sanitàries al personal administratiu d’atenció primària. Entre aquestes funcions destaquem la de: “detectar alertes seguint el protocol clínic establert i informar-ne als professionals sanitaris i a les persones ateses” .També enumera els centres on es durà a terme aquesta prova pilot i que, concretament es tractaria de 9 centres de l’ICS i 7 centres de la sanitat concertada.

Des de CCOO considerem que s’ha vulnerat la negociació col·lectiva als dos àmbits i que, a més, es descriuen funcions no pròpies del personal administratiu ja que a aquest personal no se li exigeix cap tipus de formació reglada per a la vinculació contractual i, per descomptat, ni reconeixement professional ni retributiu. 

Cal fer esment també que CCOO ja vam fer la pertinent queixa a la Mesa Sectorial de l’ICS (per als centres afectats) així com vam adreçar una carta a la Conselleria de Salut demanant la retirada de l’esmentada resolució, sense haver obtingut resposta. I és per tot això que presentem aquesta demanda que en sol·licita la nul·litat.

Des de CCOO apostem per la professionalització del personal administratiu, però amb un reconeixement professional i retributiu.

Comments