Inici‎ > ‎Comunicats‎ > ‎

CCOO s'oposa a la venda dels hospitals públics

11 de febr. 2013, 9:45 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 14 de febr. 2013, 3:07 ]

CCOO exigeix la publicació del document a què fa referència la informació publicada avui a “El País”

FotoCCOO s’oposa a les intencions que, segons publica avui “El País”, té el Govern de la Generalitat de Catalunya de privatitzar 18 hospitals públics. CCOO creiem imprescindible que tota la informació disponible estigui a l’abast de la ciutadania i exigim la publicació del document a què fa referència “El País” i que es facin públics tots els possibles conflictes d’interès de tota la cúpula del Departament de Salut, ja que una de les possibles beneficiàries d’aquesta privatització seria l’empresa de la qual era vicepresident l’anterior president del Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut. 

De la informació publicada, també es dedueix que la grandària i la suposada rigidesa de l’ICS sempre han estat una excusa per justificar el que ara s’ha fet públic. És curiós que ara es plantegi la privatització dels centres que no són de l’ICS i que tenen formes de gestió més flexibles, gaudeixen de més autonomia i tenen personal que està sotmès a la legislació laboral. Tots els centres, inclosos els de l’ICS, tindrien molta més autonomia i flexibilitat si deixessin de ser un botí electoral i es professionalitzés la gestió de totes les seves estructures. 

Com bé diu “El País”, un projecte d’aquest tipus, com ja s’ha vist en altres experiències properes, té com a únic objectiu la privatització dels guanys i la socialització de les pèrdues. 

També seria intolerable que tot plegat fos, com diuen des del Departament de Salut, només un exercici teòric, un entreteniment pagat amb els diners dels contribuents.