Inici‎ > ‎Comunicats‎ > ‎

El Govern bloqueja les negociacions a la Mesa General de la Funció Pública en negar-se a incloure les demandes sindicals a la Llei de pressupostos per al 2015

25 de nov. 2014, 3:21 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 25 de nov. 2014, 3:25 ]

Després de tres reunions de la Mesa General de la Funció Pública, el Govern ha portat la negociació a una situació de bloqueig per la seva incapacitat de fer propostes i de respondre les que hem fet els sindicats de  forma unitària.

 

En la primera reunió de la Mesa, el Govern es va comprometre amb els sindicats a fer efectives totes les pagues del 2015 i retornar la jornada i el salari del personal interí al 100%. En les meses següents, el Govern ha estat incapaç de fer cap altra proposta i fins i tot posa en dubte que el personal interí pugui cobrar el mes de gener si no hi ha pressupostos aprovats.

 

CCOO ha recordat al Govern el que els empleats i empleades públiques de la resta de comunitats autònomes i de l’Administració de l’Estat ja cobren totes les pagues des del 2013 i que totes les persones interines cobren el 100%, excepte a Catalunya.

 

Les propostes que hem fet els sindicats i a les quals el Govern no dona resposta es poden resumir en:

 

  • Abonar els 44 euros de la paga del 2012 descomptats de forma no legal tal com reconeixen moltes sentències judicials; el Govern central pagarà els seus treballadors i  habilita les comunitats autònomes per fer-ho.
  • Recuperar el Fons d’Acció Social per compensar situacions de necessitat de treballadors i treballadores, especialment els de salaris més baixos.

  • Establir un calendari de negociacions per recuperar les pagues del 2013, del 2014 i el que queda pendent del conjunt de les retallades.

  • Crear ocupació pública per reduir la taxa de personal interí i temporal. Actualment el percentatge de personal interí és de prop del 21% i la temporalitat entre el personal laboral és del 61%. Aquestes xifres dupliquen en un cas i multipliquen per sis en un altre els propis compromisos de les administracions que estimen que la taxa màxima de provisionalitat no hauria de superar el 10%.

  • Equiparar els permisos per la conciliació de la vida laboral, la familiar i la personal de tots els treballadors i treballadores de la Generalitat i deixar de discriminar en negatiu els que requereixen de substitució per la seva feina.

CCOO adverteix el Govern que la seva incapacitat per aprovar una proposta de pressupostos a temps o la falta de capacitat per acordar amb els grups parlamentaris no pot anar en contra de les retribucions i les condicions de treball dels treballadors i treballadores de la Generalitat.

 

CCOO exigeix al Govern la negociació real d’aquestes reivindicacions i que, ja sigui per la via de l’aprovació de la Llei de pressupostos o per la de mesures de crèdits extraordinaris, les faci efectives a partir de l'1 de gener del 2015.

 

CCOO condemna la manca de sensibilitat del Govern, que no paga el que correspon als treballadors i treballadores, però en canvi vol crear la figura del directiu públic per contractar les seves amistats, cosa que significarà més despesa i menys transparència en l’accés a la funció pública.