Inici‎ > ‎Comunicats‎ > ‎

El Govern té com objectiu: Desmantellar la Sanitat Pública!

19 de juny 2014, 8:05 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 19 de juny 2014, 8:07 ]
EL CANVI DE MODEL SANITARI QUE ESTÀ PROPICIANT EL GOVERN DE LA GENERALITAT, TÈ COM OBJECTIU DESMANTELLAR LA SANITAT PÚBLICA. 
 
La reforma sanitària que està duent a terme el Govern de la Generalitat al marge i a esquenes de la població en general i dels treballadors i treballadores de la sanitat esta desmantellant la Sanitat Pública 
 
L’OBJECTIU PRIORITARI ES ESBORRAR L’ICS DE LA SANITAT CATALANA 
 
L’ICS és el principal proveïdor de serveis sanitaris públics a Catalunya, amb una eficiència , eficàcia i qualitat més que contrastada i reconeguda internacionalment , per assolir aquest objectiu des de el Departament de Salut construeixen arguments per qüestionar-ho, criticar el seu funcionament, i fer tot el possible per contribuir al seu desprestigi i així justificar el seu desmantellament. 
 
Malgrat totes les retallades que ha patit l’ ICS en els darrers anys ha aconseguit mantenir un alt nivell de qualitat assistencial gràcies a l’ esforç de tots els seus treballadors i treballadores que han patit les polítiques de retallades dutes a terme pel Govern de la Generalitat, juntament amb els usuaris i usuàries 
 
La estratègia es clara 
 
• Reducció dràstica del finançament de l’ ICS, disminuint el pressupost al voltant d’un 10 % 
 
• Disminució de la activitat de l’ ICS, amb tancaments de llits disponibles, disminució de la activitat quirúrgica, de l’atenció primària amb tancaments d’unitats i centres sanitaris deixant a part de la població sense atenció  
sanitària en hores determinades. Aquesta situació comporta un perjudici per a la població que veiem impotents com canvien les regles del joc dia a dia, ara tanquen serveis d’urgències dels CAP, augmenten les llistes d’espera als centres públics, derivacions per a les intervencions o probes diagnostiques a centres privats, fins i tot fora de la seva comarca. 
 
• Per als professionals de la sanitat aquestes estratègies comporten un deteriorament considerable de les condicions de treball, increments de la jornada per als treballadors /es fixos de plantilla, augment de les càrregues de treball, increment progressiu de la precarietat laboral, reducció de les plantilles i contractacions a temps parcials als treballadors/es eventuals. 
 
Els objectius encara son més clars: 
 
Desmantellament de l’ ICS i la Sanitat Pública en general 
 
• Deteriorar l’ ICS sistemàticament per manca de recursos, reduint de forma constant el pressupost, degradant les condicions dels professionals i l’assistència de la ciutadania. 
 
CCOO exigeix a tots els grups parlamentaris el seu posicionament en defensa de la sanitat pública, del modelsanitari actual, i EXIGIM al Govern transparència i que no s’apliquin més retallades que afectin el nivell, l’equitat i la qualitat dels serveis sanitaris a Catalunya. 

Les retallades en sanitat ja han tocat el moll de l’ os ! 
 
EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA COMISSIONS OBRERES CONVOCA A EL DIMECRES DIA 25 DE JUNY , A LES 9 H DAVANT DEL PARLAMENT DE CATALUNYA. 

RETALLAR EN SANITAT MATA !