Inici‎ > ‎Comunicats‎ > ‎

CCOO Sanitat contra els brindatges dels sous dels directius de la sanitat catalana

31 d’oct. 2013, 10:22 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 31 d’oct. 2013, 10:28 ]

Dos dies després que el Govern de la Generalitat anunciés a la Mesa de Negociació que a 2014 continuaran les retallades als empleats públics; retallades que el Govern va intentar vendre com una garantia de manteniment del poder adquisitiu, quan en realitat va anunciar que el Govern ha decidit treure novament una paga als empleats públics i prorrogar la decisió de reduir un 15% la jornada i el sou del personal interí; pocs dies després que Josep Maria Padrosa, Director del Servei Català de la Salut (SCS), hagués de comparèixer al Parlament per donar explicacions dels contractes milionaris que l’SCS ha adjudicat a empreses de les quals Padrosa era apoderat (va dir que no sabia que era apoderat d’aquestes empreses, la qual cosa ens ajuda a fer-nos una idea del personatge que guia els destins de la sanitat catalana). I, un dia abans que molt treballadors de la sanitat concertada sabessin que avui no cobraran tota la mensualitat perquè l’SCS no paga. Doncs, bé, després d’aquestes notícies, ens assabentem que la Direcció de l’SCS té la intenció de blindar el sous dels seus directius perquè no es vegin tan perjudicats per les retallades.


El CatSalut ha tingut la poca vergonya de voler transformar part de la retribució variable dels seus directius en retribució fixa, amb la finalitat que les retallades siguin menys perjudicials per als VIP de l’Administració, els quals són nomenats a dit amb criteris partidistes, que per als treballadors i treballadores que són nomenats atenent a criteris de mèrit i capacitat i que cada dia s’esforcen perquè les retallades afectin al menys possible als ciutadans.

Els que retallen els sous dels empleats públics i els serveis sanitaris, incrementant les llistes d’espera, deteriorant l’atenció sanitària i donant negoci als seus amics, al mateix temps estan intentant blindar els seus sous. Tot molt semblant al que va succeir a les caixes: mentre els directius les enfonsaven, s’augmentaven i blindaven els sous.

Barcelona, 31 d’octubre de 2013

Veure en pdf