Inici‎ > ‎Comunicats‎ > ‎

ELS SINDICATS ENS TANQUEM A LA MESA GENERAL

25 de febr. 2013, 9:13 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 25 de febr. 2013, 9:21 ]
Els responsables de Funció Pública volen portar demà a acord de Govern la reducció salarial anual equivalent a l'import d'una paga per a tot el personal dels serveis públics. 
Els sindicats hem reiterat que no prenguin cap mesura fins que disposem i negociem es dades necessàries per a l'elaboració dels pressupostos 2013. D'aquesta manera, els representants dels treballadors i les treballadores podríem fer propostes alternatives a les retallades de salaris i llocs de treball, com fem amb el conjunt d'empreses.  
En concret, demanem: 

- El text concret que portaran demà a Acord de Govern 
- L'afectació en percentatge de salari anual per a cada col.lectiu 
- L'objectiu de dèficit de la Generalitat 
- Liquidació pressupostària de 2012 
- Previsió d'ingressos 2013 
- Partida necessària per a salaris d'empleats públics, pagaments delegats i concertats o administracions vinculades 
- Deute, creditors i tipus d'interès 
- Creditors de serveis i infraestructures 
- Dades internes de la despesa en funció pública 

Els sindicats volem que les nostres propostes, un cop documentades, puguin arribar al Parlament, on s'han de prendre, de manera democràtica, les decisions que necessita Catalunya. 
La part sindical exigim que demà el govern no aprovi cap mesura de reducció salarial, i, per mostrar la nostra voluntat de negociació seriosa i compromesa amb la viabilitat de Catalunya i el benestar de la seva ciutadania,  decidim romandre indefinidament a la Mesa General de la Funció pública de Catalunya, en espera de les dades que hem demanat i de l'inici d'una negociació real i seriosa que afecta centenars de milers de treballadors i treballadores. Per a nosaltres la reunió no ha finalitzat. 

INCAPACITATS TRANSITÒRIES.

Hi haurà dret a la percepció del 100% de les retribucions en els supòsits en què la situació d’IT impliqui una intervenció quirúrgica o una hospitalització, encara que aquestes tinguin lloc en un moment posterior a l’inici de la IT, sempre i quan es correspongui a un mateix procés patològic. 
Les intervencions quirúrgiques que donin lloc a aquest 100% de les retribucions son aquelles que requereixin de repòs domiciliari sempre i quan derivin de tractaments inclosos a la cartera bàsica dels serveis del sistema nacional de salut. 
Així mateix, hi hauria dret a la percepció del 100% de les retribucions en els supòsits d’IT derivats de processos oncològics. 
Es manté el grup de treball creat per acord de la Mesa General de 20.09.2012, especialment per analitzar la possibilitat d’adoptar altres mesures socials que requereixen d’una especial protecció. 
Aquestes mesures tindran efectes retroactius des del 15 d’octubre de 2012.  
AQUESTA TARDA A LES 17:00H TOTES I TOTS A GOVERNACIÓ (Via 
Laietana, 26 de 
Barcelona)
ELS NOSTRES DRETS ESTAN EN JOC!!!