Inici‎ > ‎Comunicats‎ > ‎

Mesa Sectorial. Sessió extraordinària d’1 d’abril de 2016

11 d’abr. 2016, 2:14 publicada per seccions sindicals ics ccoo   [ actualitzat el 11 d’abr. 2016, 2:31 ]
Únic punt de l’ordre del dia que s’ha tractat:

·   Trasllat Laboratori Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de

Girona (ICS) al Parc Martí i Julià (Sta.Caterina da Salt, IAS):

Abans de començar a donar-nos les explicacions sobre el punt de l’ordre del dia, han aprofitat per presentar-nos al nou responsable de  RRHH  de  l ICS,  escollit  pel  Consell  dAdministració  i  que prenia possessió del càrrec a dia d avui dia 1 d abril de 2016, Sr. Ricard Quintana. Aquest nou càrrec ha sofert un canvi de nom i passa   a   dir-se   Director   de   Persones   i   Desenvolupament Professional.

 

         Ens comuniquen que la decisió del trasllat del laboratori de l’Hospital Trueta a l’Hospital Sta.Caterina ve motivat per la necessitat  d’ampliar  el  Servei  d’Urgències.  I  que  va  ser  una decisió presa fa més de 2 anys, concretament l’any 2013, i que simplement ara la faran efectiva a partir del mes de maig de 2016. El cost de les obres dadaptació del Sta.Caterina ha estat de 2,4 milions deuros amb un fons europeu i que ara no tenen cap tipus de potestat per fer marxa enrere.


Tots  els  sindicats  hem  demanat  que  saturi  el  procés  i  els arguments de CCOO han estat els següents:o Considerem que hi ha dues premisses que són certes: que urgències del Trueta necessita                                 ampliar-se i que la decisió va ser presa al 2013 pel Gerent Martinez-Ibañez (actual   gerent                               de   la   Vall   d’Hebron   amb   lanterior Conseller Sr. Boi Ruiz).
 

 o Un cop dit això, hem manifestat, que CCOO ja des del 2013 ens hem manifestat en             contra, a totes les Juntes de Personal, amb concentracions al territori, converses amb                 diferents grups parlamentaris, i amb lAjuntament de Girona. Fins i tot, vam elaborar una         maqueta del Trueta on deia que no volíem el trasllat del laboratori. El tema es va debatre al      Parlament, però amb la majoria parlamentària  del moment va  ser  impossible  aturar la         decisió del trasllat. I que aquesta Mesa Sectorial arriba molt tard.
 
o Considerem que si bé és cert que el servei d’urgències necessita ampliar-se, CCOO al territori vam aportar els plànols i metres quadrats mesurats del sòtan i semisòtan del mateix Trueta on hi ha centenars de metres sense cap tipus d’utilització (antic espai destinat als arxius), així com altres àrees infrautilitzades.

o En cap moment vam ser escoltats, i el que sha habilitat a Sta. Caterina també és un sòtan i no entenem com l’Hospital que genera més mostres haurà de contractar els serveis d’una empresa privada que amb molta freència horària transportarà les mostres a  quilòm. de distància don shan generat. Això incrementarà notablement la despesa i que no respon simples criteris de sentit comú.

o Hem dit que el volum de mostres ve donat tant per lICS com per l’ICO ja que compartim edifici. I que hi haurà una pèrdua de qualitat assistencial perquè els facultatiu que a dia davui baixen directament a veure dins de làrea de microbiologia com creixen els cultius de les mostres biològiques i canviar si creuen oportú el tractament als pacients molt abans que els arribi els resultat, això no es podrà fer a un laboratori situat a quilòmetres de distància.

o Hem   demanat   el   cost   econòmic   que   suposarà   el transport i quina serà l’empresa adjudicatària. Encara no ho saben.

o Pel que fa al conjunt de professionals de laboratori, que són uns 70-74 (tenint en compte substituts) i, només 15 es podran quedar al Trueta a la part de laboratori durgència que quedarà. Concretament la necessitat que consideren que   és de 13 entre tècnics de laboratori i infermera a, aux. administratiu i 1 facultatiu especialista en       anàlisis   clíniques.   Tothom   continuarà   amb   la vinculació estatutària. I els criteris fixats són:

- Voluntarietat
- Idoneïtat del lloc de treball ( laboratori urg )
- Personal estatutari fix -> en cas d'empat per antiguitat

- Personal estatutari interí -> en cas d'empat per antiguitat
- Personal estatutari eventual -> en cas d'empat per antiguitat

o A més, pensem que és impresentable que a 1 mes del trasllat, el personal afectat tot just aquesta setmana se’ls comença a entrevistar i que encara no tenen el corresponent tràmit d’audiència necessari i que el que sestà informant és que tant si es queden com si marxen, canviaran les condicions de treball. Des de CCOO hem fet la demanda que tothom conservi les condicions pel que fa a jornada, horaris... igual a les que tenien abans del trasllat. LICS ens assegura que ho mantindran i que des del territori ho tractem. Així ho farem.