Inici‎ > ‎Comunicats‎ > ‎

Posicionament de CCOO davant resolucions i notes informatives del CatSalut

5 d’ag. 2021, 1:21 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Recentment, el Departament de Salut s’ha dedicat a emetre resolucions i notes informatives relatives a les funcions i/o competències de determinades categories professionals que treballen en el sector de la salut.

En un primer lloc, atorgant funcions sanitàries al personal administratiu dels centres d’atenció primària i, fa uns dies, atorgant la funció d’administració per via parenteral de vacunes contra  la COVID-19 al personal TCAI.

Som conscients que hi ha una manca generalitzada tant de personal mèdic com de personal d’infermeria, fruit de la mala gestió que el mateix departament ha realitzat amb múltiples retallades des de fa ja més de deu anys, i no poden pretendre solucionar-les en pocs mesos, i menys d’aquesta manera.

CCOO, tot i que apostem per la professionalització de tots els col·lectius que treballen a la sanitat, no podem deixar de banda que cada categoria professional de la branca sanitària té unes competències i unes funcions assignades, que són fruit de la formació reglada per a la qual han estat formades i que ja estan regulades i recollides en els diferents projectes curriculars. 

Dit això, cap departament, ni institució, ni associació professional està habilitada per a la seva modificació.

Comments