Inici‎ > ‎Comunicats‎ > ‎

Reclamacions paga extraordinària, jornada i carrera

8 de gen. 2013, 3:54 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 8 de gen. 2013, 3:58 ]

Les mesures aplicades per les empreses públiques de la sanitat concertada deriven de normes estatals amb rang de llei que no són directament impugnables. Per aquesta raó els serveis jurídics de CCOO van decidir que el que s’havia de fer era recórrer contra els 

actes d’aplicació de les administracions o de qualsevol entitat o empresa pública. Així mateix, els nostres serveis jurídics desaconsellen l’exercici d’accions legals de caràcter individual, ja que poden tenir efectes negatius per als interessats.

Accions que s’han dut a terme a l’àmbit de la Generalitat de Catalunya

·
 CCOO va interposar recurs contenciós administratiu contra l’Acord de Govern de 28 de febrer que reduïa en un 6% les retribucions del primer semestre de 2012 de tots els empleats públics.
· Posteriorment, CCOO va ampliar el recurs anterior per impugnar l’Acord de Govern de 29 de maig que reduïa en un 5% les retribucions de l’any 2012 de tots els empleats públics. 
· CCOO també va demanar l’ampliació del recurs contenciós administratiu quan el Govern va decidir suprimir la paga extraordinària de Nadal de tots els empleats públics.

Aquestes impugnacions constitueixen una acció jurídica de caràcter col·lectiu que defensa l’interès general de tots els empleats públics del sector públic de la Generalitat de Catalunya.

Accions que es duran a terme pròximament

· Paga extraordinària. 
El Gabinet Tècnic Jurídic està preparant un conflicte col·lectiu d’àmbit sectorial que properament es registrarà al Tribunal Laboral de Catalunya
· Jornada.
 El Gabinet Tècnic Jurídic està preparant un conflicte col·lectiu d’àmbit sectorial que properament es registrarà al Tribunal Laboral de Catalunya. 
· Carrera. S’està presentant els escrits de les empreses afectades davant el TLC i estem pendents de la resolució d’un procediment judicial que podria tenir afectació a tot el sector.

És molt important que tothom tingui clar que els nostres serveis jurídics desaconsellen qualsevol acció jurídica individual sobre aquests assumptes.

Adjuntem pdf130107 Reclamacions paga jornada[1].pdf