Inici‎ > ‎Comunicats‎ > ‎

Signats Dos Acords Referents al retorn de la paga extra del 2013 i la reducció de la Temporalitat al 8%

16 de juny 2017, 14:33 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 24 de juny 2017, 3:28 ]
CCOO destaca la seva satisfacció per la signatura de dos acords a la Mesa General de Negociació del Personal de la Generalitat

 Comunicat de l’Àrea Pública de CCOO de Catalunya


Per l’Acord de reducció de la temporalitat, estabilització de l'ocupació i consolidació de llocs de treball. 
Es tracta del primer gran acord en molts anys per la reducció de la temporalitat i per l'estabilització i consolidació de les plantilles. Aquest acord ha de permetre, en un termini de 3 anys, reduir la taxa de temporalitat en l'ocupació a l'Administració de la Generalitat fins al 8%. Actualment estem en taxes superior al 30%.

Per l’Acord (parcial) de recuperació de drets i condicions de treball: en primer lloc, incorporació de nous supòsits d'incapacitat temporal amb la percepció del 100% de les retribucions. 
D'altra banda, retorn d'un mínim del 10% de la paga de 2013 durant l'any 2018. 
Significa reconeixement del deute i iniciar el retorn del total que ens deuen de les pagues extres dels anys 2013 i 2014 el proper any 2018, quan sempre ens havien manifestat que no seria abans de 2019 (per motius pressupostaris).

Aquest acord de recuperació de drets és parcial i concreta que abans del 30 de setembre d'aquest any reprendrem la negociació de la calendarització del retorn de la quantitat total que ens deuen de les pagues extres i de la resta de condicions laborals que ens van ser retallades durant els anys forts de la crisis.


CCOO manifestem la nostra satisfacció pels acords i per haver desencallat la negociació que estava aturada en perjudici dels treballadors i les treballadores de la Generalitat. És un primer pas. 
 Seguirem pressionant i negociant per la recuperació de tot el que ens deuen i per la millora de les nostres condicions de treball. Aquests acords ens animen a seguir avançant en aquesta tasca.
Comments