Inici‎ > ‎Convocatòries ICS‎ > ‎

CCOO exigeix un examen únic per a la segona convocatòria de la prova d'infermeria familiar i que s'ajusti a les competències d'aquestes professionals

21 de des. 2021, 2:03 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 23 de des. 2021, 1:44 ]
La FSS-CCOO ha registrat avui, 15 de desembre, un escrit dirigit a la Direcció General d'Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat després que des de determinades instàncies es qüestionés com es va organitzar la prova d'infermeria familiar i comunitària del passat 11 de desembre i es llancessin ombres sobre la seva validesa.

En aquest escrit, CCOO manifesta que:

 1. L'examen realitzat el dia 11 de desembre és vàlid amb caràcter general i, per consegüent, no n'estimem oportuna l'anul·lació ni la repetició.

 2. L'elecció de les matèries objecte de les preguntes de la prova, la redacció de les  preguntes d'examen i de les respostes deixa molt que desitjar, perquè no s'han prioritzat prou les matèries principals de l'àmbit teòric i pràctic de la infermeria de família i comunitària; a més la redacció del qüestionari és sovint confusa i poc clara, la qual cosa és impropi d'una prova d'aquesta importància, a la qual se sabia que hi concorrerien desenes de milers de persones.

 3. Els comportaments irregulars o poc ètics que hagin pogut produir-se per un grup minoritari d'opositors durant la realització de l'exercici de cap manera es poden considerar com a generalitzats ni llançar ombres sobre l'honestedat de la immensa majoria de les persones que van concórrer a la prova després de molts mesos d'estudi i preparació. És l'Administració, en tot cas, la que ha de vetllar per posar en marxa els procediments i els mitjans necessaris per prevenir en el futur que aquests fets puguin tornar-se a repetir.

 4. La segona convocatòria, que s'ha de realitzar abans d'octubre del 2022, s'ha de publicar com més aviat millor i s'ha de conèixer amb antelació àmplia la data de l'examen.

 5. És imprescindible que per a la segona convocatòria es realitzi un examen únic i no diverses modalitats a diferents hores, i que s'implementin els mecanismes de control necessaris per prevenir eventuals comportaments fraudulents o mancats d'ètica.

 6. Instem l'Administració que vetlli perquè els continguts de la prova que encara resta per realitzar s'ajustin millor a les matèries més comunament abordades per les professionals en l'exercici de les seves competències en l'àmbit de l'atenció primària de salut, i no es desvirtuï així el sentit d'una prova extraordinària com aquesta.


ACTUALITZACIÓ

El Ministerio ha emés nota informativa sobre el desenvolupament de la prova objectiva per l'accés a l'especialitat al títol d'infermeria Familiar i comunitària. Que a continuació adjuntem


Comments