Inici‎ > ‎L'ICS‎ > ‎

noticies ics

La FSS-CCOO presenta al·legacions a la modificació de l’Estatut Marc perquè no frena la temporalitat en Sanitat

publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

FSS-CCOO presenta al·legacions a la modificació de l'Estatut Marc
LA FEDERACIÓ DE SANITAT I SECTORS SOCIOSANITARIS DE CCOO (FSS-CCOO) PRESENTA AL·LEGACIONS A LA MODIFICACIÓ DE L’ESTATUT MARC QUE EL MINISTERI DE SANITAT PRETÉN FER , JA QUE CONSIDERA ABSOLUTAMENT INACCEPTABLE EL MANTENINT DE LA FIGURA DEL “EVENTUAL” EN LA NORMA I LA CAPACITAT DE LES ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES SANITÀRIES DE CONTINUAR CONTRACTANT PERSONAL EVENTUAL QUAN “SIGUI NECESSARI PER A GARANTIR EL FUNCIONAMENT PERMANENT I CONTINUAT DELS CENTRES SANITARIS”, SENSE CAP MENA DE CONTROL I FACILITANT QUE EN ELS PRÒXIMS ANYS ES TORNIN A REPETIR LES ALTÍSSIMES I INASSUMIBLES XIFRES DE TEMPORALITAT ACTUALS.

CCOO denuncia que la taxa de temporalitat en el sector sanitari ha acabat sent una cosa estructural i prova d’això és l’execució de la Llei 20/2021, que en el sector sanitari suposarà la convocatòria de més de 70.000 places en tot el Sistema Nacional de Salut (SNS), segons dades recaptades per aquest sindicat amb la informació facilitada per les Comunitats Autònomes. La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública, estableix que la realitat d’ocupabilitat en el sector públic ha mostrat un constant i sostingut augment de la taxa d’ocupació temporal.

Així mateix, un dels principals problemes que es produeixen en l’àmbit sanitari és la falta de regularitat de les convocatòries i procediments de selecció de personal per a la cobertura de vacants amb caràcter definitiu. Per aquesta raó, la modificació de l’Estatut Marc hagués d’evolucionar al mateix nivell que el desenvolupament del EBEP i donar una redacció similar a la norma general aplicada a la resta d’Administracions Publiques, perquè no es tornin a produir en l’SNS les altíssimes taxes de temporalitat actuals.

La FSS-CCOO considera que s’està perdent una oportunitat per a a frenar d’una vegada per sempre l’escalada de temporalitat en l’SNS, i acabar amb la inseguretat i precarietat que han sofert les i els professionals temporals en Sanitat durant dècades. Una situació que, no obstant això, no recull la proposta d’Estatut Marc actual, ja que les Administracions Sanitàries no l’entenen o no existeix voluntat per a regular les mesures que permetin que la situació actual no es torni a repetir.

De la mateixa manera, CCOO destaca que és urgent i necessària l’actualització i reforma d’altres apartats de l’Estatut Marc, entre els quals el sindicat vol prioritzar tot el concernent als sistemes d’accés, promoció i trasllats, reclassificació professional, incorporació del nomenament de relleu per a possibilitar la jubilació parcial, incorporació de noves categories, adequació de la normativa en matèria de teletreball, conciliació, etc.

Són moltes les tasques pendents i la FSS-CCOO demanarà que es cristal·litzi, de manera immediata, el compromís del Ministeri de Sanitat de convocar a l’Àmbit Negociador per a abordar totes aquestes qüestions.

Canvis en la baremació de borsa de treball ICS

20 de maig 2022, 7:09 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO


Nou acord de millores laborals per als treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya, abril 2022

22 d’abr. 2022, 10:28 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 22 d’abr. 2022, 10:36 ]

Pas a pas i més lent del que voldríem, però anem avançant.

A la Mesa General de Negociació de la Generalitat d’aquest dimecres, 20 d’abril, hem signat un acord de millores laborals per a les treballadores de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, hem creat un grup de treball per a la negociació de la implementació de la Llei de reducció de la temporalitat, que començarà a treballar ja aquest dilluns. La feina d’un sindicalisme rigorós i responsable va donant fruits per anar recuperant drets arrabassats i per acabar amb l’abús de temporalitat a les administracions públiques.

Acord de millores laborals

Hem arribat a un acord, tant les CCOO com la UGT, d’una sèrie de millores que venim treballant des de fa mesos al grup de treball constituït per l’Acord de desembre del 2018, en el marc de la desconvocatòria de vaga que ens va permetre recuperar les pagues extres robades.

Així, avui hem arribat a millores en flexibilitat horària, el gaudiment parcial dels permisos relacionats amb naixements, afegir permisos per a la reproducció assistida, absència del lloc de treball en determinades proves invasives i compactació de la reducció de jornada per conciliació. També hem acordat criteris interpretatius sobre l’horari per a consultes mèdiques, l’inici del permís per hospitalització i intervenció quirúrgica, l’equiparació de graus d’afinitat i consanguinitat també per a les famílies enllaçades, la inclusió del cònjuge o parella de fet en els permisos per conciliació, els permisos en el cas de famílies monoparentals i la disposició d’espais de cotreball a l’Administració.

Podeu veure l’acord signat en relació amb mesures socials, laborals i de flexibilització i/o conciliació de la vida laboral i familiar.

Les CCOO ens considerem satisfetes d’aquest pas en la millora dels nostres drets laborals, tot i que insistim en la necessitat de continuar treballant per recuperar drets arrebassats i construir-ne de nous. El Govern assumeix que continuarem treballant en totes aquestes qüestions.

Comentar que fa a flexibilitat horària i criteris de les consultes mèdiques i absències per motius de salut, en el cas del personal de l’ICS estem exclosos i comencem a treballar per tal de modificar el Decret 56/2012, de 29 de maig, sobre jornada i horaris de treball del personal funcionari al servei de l’Administració de la Generalitat, que és on se’ns exclou expressament al seu article 2.

Nova instrucció amb motiu de la crisi sanitària.

El Govern ens ha comunicat la proposta d’instrucció per adaptar-nos a la nova situació sanitària. Les CCOO, com sempre hem fet, no analitzem qüestions tècniques que corresponen als especialistes en salut pública. Així, ens hem centrat en exigir que la Generalitat doti de mascaretes FPP2 per a tot el personal vulnerable. El Secretari de Funció Pública ha considerat que no existeix aquesta mancança en aquests moments, amb el que tothom que estigui afectat ho pot exigir al seu lloc de treball.

Com que la nova instrucció elimina el teletreball realitzat durant aquests anys i torna, de facto, al Decret acordat al mes de febrer del 2019, les CCOO exigim tornar a negociar-lo per incorporar tota l’experiència adquirida en aquest dos anys de pandèmia.

En els cas d’hospitals i centres sanitaris, seguiran amb l’obligatorietat, i serà regulat específicament en aquests àmbits.

Aplicació de la llei per acabar amb la temporalitat.

Per concretar la reunió realitzada amb la Consellera de Presidència el 7 d’abril passat, avui s’ha constituït formalment un grup de treball per negociar l’aplicació d’aquesta important llei. El grup es començarà a reunir ja el proper dilluns i CCOO estem elaborant la nostra plataforma reivindicativa, en la que també inclourem la mobilitat del personal fixe, i de la que us anirem informant puntualment. Aquest grup començarà treballant l’Oferta Pública d’Ocupació, que ha d’estar publicada abans de l’u de juny, mentre es van treballant les bases de les convocatòries, per a les que tenim el 31 de desembre de 2022 com a data límit de publicació.

Les CCOO hem compartit el volum global d’unes 59.000 places a convocar per arribar al 8% de temporalitat. Ara ens falta tenir les dades desglossades pels diferents col·lectius i departaments.

Finalment, en l’apartat de torn obert, les CCOO hem situat la necessitat de negociar el Decret 56/2012, de 29 de maig, sobre jornada i horaris de treball del personal funcionari al servei de l’Administració de la Generalitat per evitar que determinats col·lectius quedin sistemàticament exclosos d’alguns acords d’aquesta Mesa General, com ens passa sovint amb l’ICS.

Novetats en els Increments retributius i la presa de possessió plaça estatutària fixa ICS estant de baixa laboral

6 d’abr. 2022, 8:54 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 6 d’abr. 2022, 9:25 ]

A partir del primer d'abril es produeixen canvis en relació als increments retributius en les persones treballadores que es troben en situació de baixa, i de la mateixa manera es defineix el criteri d'aquelles persones en situació d'IT o excedència per la possessió de la plaça estatutària fixa a l'ICS.


Constitució de la comissió negociadora del III Acord de la Mesa Sectorial de negociació de sanitat, 18 de març de 2022

28 de març 2022, 10:39 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

III Acord, constitució comissió negociadora del III Acord de la Mesa Sectorial de negociació de sanitatDesprés de la denúncia del II Acord de la Mesa sectorial de Negociació de sanitat per part dels 3 sindicats que en formàvem part, aquest 18 de març ens hem reunit en Mesa Sectorial Extraordinària per tal d’obrir la negociació i pactar-ne com ens organitzem així com el calendari de les properes reunions.

A aquesta primera reunió també ha assistit la Directora Gerent, Sra. Yolanda Lejardi.

CCOO hem exposat que l’obertura d’aquesta negociació del III Acord ens agafa amb un moment de desgast físic i psíquic de tots i totes les professionals de l’ICS, però que malgrat el moment post pandèmia per la Covid-19, agafem la negociació amb molta il·lusió i voluntat negociadora. També hem demanat que la part de l’empresa tingui la mateixa voluntat negociadora així com un pressupost suficient per aconseguir les millores que fa anys que esperem.

Des de CCOO també hem exposat que, tot i que avui estem només a l’inici, CCOO no signarà cap Acord que no millori quantitativament i qualitativament les condicions de treball de totes les categories professionals de l’ICS, ja que tothom és necessari.

REGISTRE CARTA DISCONFORMITAT RESOLUCIÓ ADOPCIÓ MESURES EXCEPCIONALS COVID-19

23 de des. 2021, 1:23 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Aquest 21/12/21 des de CCOO  hem resgistrat i enviat a la Direcció de l'ICS carta manifestant la nostra disconformitat vers la Resolució que han fet relativa al pagament de les hores extres i sol·licitem que sigui d'aplicació per a tot el personal de l'ICS en igualtat de condicions.Campanya ordinària carrera professional 2022

30 de nov. 2021, 1:19 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

Periòde d'inscripció obert del 1 al 31 de desembre

Segons el que es va negociar al II Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat, la carrera professional es “defineix com un sistema d’incentivació y motivació dels i les professionals i de reconeixement del seu nivell de desenvolupament professional i fixa l’últim trimestre de l’any com el període en què s’ha d’obrir el termini de presentació de les sol·licituds”.

La carrera professional permet al professional progressar de manera individualitzada a diferents nivells, prèviament definits, com reconeixement al desenvolupament professional en termes d'activitat assistencial, de coneixements i de compromís amb l'organització i vol contribuir a la millora en la qualitat assistencial.

En data 1 de desembre  comença la campanya ordinària 2022 per als nivells 1, 2, 3 i 4. Les sol·licituds podran presentar-se durant tot el mes de desembre fins el 31 de desembre i “exclusivament per via telemàtica a traves del mòdul de ‘carrera professional’ de l’aplicació Sistema de Gestió de Recursos Humans (SGRH)”.    

http://www.portalics.rrhh/sgrh (Intranet)

http://wsa.ics.gencat.net/sgrh (Internet)

Cal demanar-la totes aquelles persones que assoleixin un primer o un nou nivell , TANT EL PERSONAL FIX COM EL PERSONAL INTERÍ (fruit de les sentència guanyades al Tribunal Suprem per CCOO).

Important: Període de l'1 al 31 de desembre de 2021.

Per a facilitar-vos la tasca, us adjuntem diferents documents que poden ser del vostre interès i us poden a ajuda a aclarir dubtes

Esquema requisits carrera professional 2022.pdf

Promoció interna i carrera professional I.pdf

Guia Informativa ICS Carrera professional.pdf

II_Acord_de_condicions_de_treball_del_personal_estatutariCARRERA PROFESSIONAL.pdf

DOGC convocatòria CP per al 2022, 25.11.2021.pdf

Cartell carrera professional 2022.pdf

Informació relativa a l'ingrés de les nòmines

28 de jul. 2021, 8:56 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 28 de jul. 2021, 9:00 ]

La nostra Gerència Territorial de la Catalunya Central fa arribar informació als treballadors relativa a l'ingrés de les nómines:

"Davant les reiterades consultes sobre les dates d’abonament de la nòmina al personal que presta serveis a l’Institut Català de la Salut, us fem les següents consideracions:
 
* La data límit de pagament per ingressar la nòmina és el darrer dia del mes.

* Si alguna entitat bancaria ingressa la nòmina abans del darrer dia del mes respon a una política empresarial i no és decisió de la nostra Gerència Territorial o de l’Institut Català de la Salut, motiu pel qual l’ingrés de la nòmina d’un professional respecte a un altre company pot ser diferent en funció de la entitat  bancària on s’ingressi la nòmina.


 Per totes aquestes raons la unitat de retribucions no podrà donar resposta a consultes plantejades sobre aquesta qüestió atès que no depèn d’aquest institut  la data efectiva de l’ingrés de les nòmines  al compte bancari del nostre personal."


Resolució de mesures complementàries de 19 de juliol de 2021

23 de jul. 2021, 11:08 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 24 de jul. 2021, 0:12 ]

La directora gerent de l’Institut Català de la Salut, Yolanda Lejardi ha signat  la Resolució de 19 de juliol de 2021, sobre l’adopció de mesures excepcionals en matèria de recursos humans per fer front a la situació d’emergència sanitària derivada de la pandèmia de COVID-19,per la qual s’estableixen directrius entorn l’adopció de mesures excepcionals en matèria de règim de personal per fer front a la situació d’emergència sanitària derivada de la pandèmia de COVID-19, de 19 de juliol de 2021, tal i com preveu l’article 59.1 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l’Estatut Marc del personal estatutari dels serveis de salut, i que desenvolupa el que preveu la Circular del CatSalut.


Convocatòria Primària-DUI-2010 - Barem provisional

12 de juny 2017, 13:38 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO

S’ha publicat la Diligència del Tribunal Qualificador de la Convocatòria per cobrir places vacants de la categoria Diplomat/ada sanitari/ària d’Infermeria d’Atenció Primària P-2010, per la qual es dona publicitat dels resultats provisionals de la valoració dels mèrits de la fase de concurs oposició i s’obre un termini de 10 dies, que s’iniciarà el dia 13 de juny de 2017 i finalitzarà el dia 26 de juny de 2017, ambdós inclosos, per tal que les persones aspirants que figuren a l’annex d’aquesta diligència puguin presentar les reclamacions que considerin oportunes.Podeu accedir a aquesta informació al document clicant el següent enllaç :http://convocatories.ics.extranet.gencat.cat/fitxer/471


1-10 of 10