Inici‎ > ‎Mesa Sectorial ICS‎ > ‎

Mesa Extraordinaria 2 juliol

6 de jul. 2018, 23:57 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO
 
A la Sessió extraordinària d'ahir dia 2 de juliol, l'unic punt tractat va ser:

 Les Bases generals que regulen els processos selectius per a l’accés a la condició de personal estatutari de l’ICS: 

Després de la petició de simplificar els processos selectius, ja que la història ens demostra cada procés dura com a mínim més de 2 anys, i que en proporció l’últim concurs-oposició del torn lliure de només 340 places no està resolt, no ens volem ni imaginar ara que hi ha una oferta pública extraordinària amb més de 10.000 places ofertades, la durada d’aquest procés.

 L’ICS ha fet una proposta que tant CCOO, com Satse, com UGT, com Metges de Catalunya hi hem estat d’acord (Catac ha estat en contra de la totalitat de la reunió) i és que se simplifiquen les proves, que quedarien de la següent manera:

  • S’agruparà en un únic exercici tant la prova tipus test com la del supòsit pràctic, on caldrà una nota mínima de 5 a cada prova. Posteriorment també, a la mateixa jornada es farà la prova competencial. Tant la part teòrica com la part pràctica serien amb respostes tancades tipus test. 
  •  La puntuació de la prova serà la suma de la puntuació obtinguda en cada un dels dos exercicis (sempre que se superi el 5 a cada part) 
  • Amb caràcter general, la primera prova l’ha de superar un nombre de persones igual al 300%, però que en funció de l’oferta i la demanda es podrà treure mitjançant la convocatòria específica

El que també hem demanat però no ha estat acceptat és que les respostes no restin ja que això tranquil·litza molt a l’opositor. També s’ha demanat que s’eliminés del tot el 300%, però ICS contesta que només ho eliminarà en aquelles categories professionals que hi hagi molts més aspirants o que places convocades 

Tot i no ser objecte de negociació, se’ns comenta que si hi ha consens, es poden simplificar els barems de les categories professionals A1 i A2 (excepte facultatius especialistes que es regulen amb normativa pròpia) 

  • La modificació important ha estat en la categoria professional d’infermer/a (DSI), que en el cas de la formació que era de 30 punts de màxim, ara quedarien 10 per a la formació reglada i 20 per a la formació continuada. De tal manera que s’elimina el subtopall de 8 punts per a la formació de cursos, tallers i seminaris. 

Veure quadres: 

  • Només es puntua tenir el doctorat (s’elimina el premi extraordinari per doctorat). 
  • Només puntua tenir l’especialitat (s’elimina la menció especial i la menció extraordinària). 
  • No es diferencia la puntuació de presentació de comunicacions, pòsters, ponències si són nacionals o internacionals. Aquí hem estat en contra CCOO i Metges de Catalunya, ja que considerem que la complexitat i de vegades l’idioma i el cost és molt superior en ser internacional. UGT i Satse volen unificar el criteri i ICS ha desempatat. 
  • El temari transversal, per a totes les categories professionals, passarà de 11 temes a 7, tot i que hem demanat que s’acoti més per tal de facilitar l’estudi 
Comments