Inici‎ > ‎Mesa Sectorial ICS‎ > ‎

Mesa sectorial 15/02/2019

17 de febr. 2019, 10:57 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 18 de febr. 2019, 9:37 ]
Proposta de calendari de Mesa Sectorial de Sanitat per al desenvolupament i potenciació dels processos de mobilitat voluntària:

En aquest punt se’ns presenta un calendari de reunions bimensuals, que és aprovat per tota la part social.

Desenvolupament de l’Acord de sortida de vaga de 29/11/2018:
Com sabeu, es tracta de l’acord de la desconvocatòria de vaga d’atenció primària del sindicat MC, però aquí tots estem d’acord que donat que es tracta de treball que afecten a l’àmbit de negociació del II Acord, que el que ha de fer l’ICS seria convocar la comissió de seguiment d’aquest I Acord i acordar allà les condicions de treball per a totes les categories professionals i ratificar-ho a la Mesa Sectorial.
ICS hi està d’acord. 
També es recorda que aquest abril es cobrarà el 75% de la DPO i a l’abril del 2020 el 100%, fruit de la Mesa General de Funció Pública.
També se’ns explica l’Acord de Govern pel que fa a l’increment retributiu de facultatius/ves i infermeres dels ACUT i ASSIR, ja que tenien una mitjana
econòmica inferior als centres d’atenció primària. No va ser així per a lesllevadores donat que la mitjana econòmica d’aquesta categoria professional era
superior a la que tenen als centres.
Davant la petició d’algun sindicat de perquè no hem denunciat el II Acord, CCOO explica que no es podia fer perquè no teníem el context ni polític ni social ni econòmic per aconseguir millores, tant era així que el Govern, mitjançant decrets es va encarregar de disminuir les millores aconseguides en aquest II Acord (DPO, carrera professional, jornada...)

Hem aprofitat per recordar que estem sense Pacte de Selecció Temporal (Borsa de Treball) amb el perjudici que està comportant per a molts professionals que no veuen el seu currículum actualitzat. La primera reunió del grup de treball per parlar-ne serà el 26 d’abril i intentaran fer una nova baremació la propera setmana.

Pel que fa a l’ajut per als àpats es donarà a tot el personal que faci atenció continuada de 12 hores o més en aquells centres que estiguin oberts 24h els 365
dies de l’any. I demanem que sigui per a totes les categories professionals. ICS diu que sí, però que està pendent d’informe jurídic per veure com ho ha d’aplicar.
El que ha quedat clar és que l’acord de desconvocatòria de vaga no ha tingut efecte, queda tot el desplegament. 
S’ha recordat novament que l’increment de les DPO ve de la Mesa General de Funció Pública.

CCOO recorda a l’ICS l’incompliment reiterat del II Acord que ara volen esmenar organitzacions sindicals no signants del mateix o que considerem de dubtosa legalitat i que no es podrà dur a terme sense l’esgotament de bona part de la plantilla mèdica. 
Fem responsable a l’ICS i al Departament de Salut de la manca de planificació en aquest sentit. I proposem prendre mesures per tal d’articular i afavorir que es creïn unitats bàsiques assistencials a l’atenció primària que inclogui metge/essa i infermer/a i personal de gestió i serveis per tal de compartir un “cupo” amb corresponsablilització de tasques que es desprenen de la seva assistència. 
Manifestem la incapacitat de l’ICS en adequar les plantilles a la realitat socioeconòmica de la població a qui ha de donar cobertura.

Torn obert de paraules:

- CCOO demanem que es faci una nova baremació de la borsa per tal de subsanar errors i actualitzar currículums dels professionals.

- CCOO també demanem expressament que volem una reducció de jornada per tornar a la que teníem al II Acord, és a dir, les 1599 diürnes i les 1445 nocturnes. Afegim que a més volem que consti expressament que els dies graciables (assumptes propis) han de restar de la jornada perquè segons l’EBEP han de tenir a consideració de jornada real efectiva de treball i que s’està produint una discriminació respecte a la resta de col·lectius de funció pública. I volem tornar als 9 dies. 
ICS diu que no hi ha estat mai, i que la reducció de jornada ho estudiarà.

- Demanem informació del concurs oposició de promoció interna de la categoria professional DSI infermeres, però encara no saben data de resolució.

- CCOO també demanem què passarà amb les proves de TCAI del 28 d’abril davant l’anunci d’eleccions generals per part del Govern Central. ICS respon que donat que es tracta d’una OPE a nivell estatal i on es va consensuar la data amb la resta de CCAA està esperant a veure què es decideix des de Madrid.

- Pel que fa als exàmens de les futures oposicions l’ICS reitera que donarà el temps indispensable per tal de realitzar la prova.

- CCOO també demanem una mesa monogràfica per tractar les condicions de treball del personal al serveis penitenciaris. Volem tractar específicament les retribucions de dissabtes, diumenges i festius, aclariment d’horaris ...ICS accepta la proposta i algun altre sindicat s’hi adhereix.

 - Reclamem els inicis i/o continuïtat dels grups de treball de personal de manteniment, de mobilitat voluntària, permisos.....

15 de febrer de 2019
Ċ
Seccions Sindicals ICS CCOO,
17 de febr. 2019, 11:50
Comments