Inici‎ > ‎Mesa Sectorial ICS‎ > ‎

Mesa Sectorial 30 novembre 2018

5 de des. 2018, 23:43 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 17 de febr. 2019, 11:02 ]
Punts tractats a la sessió d’avui: 
Només d’entrar a la mesa, ens passen un document que té format de decret per l’aplicació del vot electrònic a les futures eleccions sindicals de 2019. 
Donat que és un tema que vam manifestar des de funció pública que no hi estàvem d’acord, tots els sindicats ens hem aixecat i hem sortit. Ara fa unes hores rebem un mail que diu que tenim 7 dies per presentar al·legacions.
 Ja ens hem posat en contacte amb organització CONC i dilluns ho tractarem. 
Abans de començar a tractar els punts ens fan entrega del document signat ahir com a conseqüència de la vaga a primària de Metges de Catalunya on, com ja veureu el 90% del redactat ja estava aconseguit abans de la vaga, en part perquè no depenen de l’ICS ja que són temes de la Mesa General de la Funció Pública i pressupostaris. 
Penseu que abans de l’inici de la vaga, el Gerent Sr. Argimon va enviar un mail massiu a tots i totes les professionals d’atenció primària amb la proposta de millores. 
CCOO hem recordat que altres temes com ara la carrera professional, necessàriament penja del II Acord (que Metges de Catalunya no va signar), i que per tant, caldria convocar la comissió de seguiment i tractar-ho allà. La resta sindicats amb presència avui a la mesa sectorial coincidim a què és una declaració d’intencions i que ara cal traslladar a la comissió de seguiment del II Acord ja que s’ha vulnerat la negociació. 

 Proposta d’acord de Mesa Sectorial de Sanitat per al desenvolupament i potenciació dels processos de mobilitat voluntària: 

En aquest punt comentem allò que ja vam dir al grup de treball i que vam comentar a la reunió de seccions sindicals. Considerem que hi havia 2 canvis substancials en relació al document inicial. 
Un era sobre l’afectació de totes les vacants que es produïssin al moment d’entrada en vigor i l’altre sobre el requisit del nivell de català com una exigència i no com un mèrit. 
Recordem que CCOO vam demanar un informe jurídica ja que consideràvem que aquesta exigència era 2 per a l’obtenció de la plaça estatutària fixa, però no per a un trasllat ja que havia de ser obert a tot el SNS. 
L’ICS no el té, però es compromet a obtenir-lo. Malgrat això, diu que rebaixa de nou les pretensions i només demanaria el català per als professionals de fora de Catalunya. 

 Denúncia del Pacte de Borsa de Treball de l’any 2010: 

Com ja us hem informat, davant de la denúncia, deixa d’estar en vigor a partir de 1 de gener de 2019. L’ICS a dia d’avui, no sap si farà una instrucció amb unes bases de manera temporal fins a la negociació d’un nou pacte, o prorrogaria el mateix. De moment no es farà cap nova baremació i ens informen tenen previst canviar l’empresa d’informàtica i treure un nou concurs. 

 Informació sobre convocatòries:

 Al document annex podeu veure:
  •  L’estat actual de les convocatòries Aclarir que respecte a TCAI i INFERMERS/ERES, es comprometen a treure llistat definitiu abans de finals d’any, de tal manera que podran sol·licitar els nivells de carrera professionals que els pertoqui. Aclarir també que a la OPE 2017, el català que ja estigui validat de totes les categories, no caldrà fer res, però aquells que no ho tinguin, caldrà entrar-ho el més aviat possible, ja que al gener estaran cridats a fer la prova de català aquelles persones que no el tinguin. En el cas de metges especialistes d’hospital, hauran de presentar tants currículums com hospitals es presentin.
 La futura oferta pública de concurs-oposició que es publicaria abans de final d’any. Respecte al personal de manteniment, es farà un grup de treball per veure com es podran convocar a nivell d’estudis assolits. La convocatòria seria publicada al 2019, un cop finalitzat el grup de treball.  

 Adhesió d’UGT a l’acord de la mesa sectorial de 24 d’octubre de 2017, pel que s’estableixen criteris sobre el personal estatutari adscrit a les UAU d’atenció primària de l’ICS:

 Simplement això, UGT van dir que no i ara demanen adherir-se. 

 Informació sobre els acords de Govern relatius a: 

Criteris sobre el personal estatutari adscrit a les Unitats d’atenció a Ciutadà a l’atenció primària de l’ICS / Eximir el requisit de la nacionalitat per accedir a la condició de personal estatutari en la categoria de facultatiu especialista de les especialitats i àmbits territorials deficitaris: 
En el cas dels facultatius extracomunitaris, ja vam informar que s’havia aprovat a Acord de Govern (CCOO vam intervenir a la comissió de salut del Parlament per tal de desencallar el tema). 
En el cas del zeladors a les UAC d’atenció primària, està pendent però ens informen que es farà aviat, abans de final d’any per tal que puguin accedir a la carrera professional. 30 de novembre de 2018


Ċ
Seccions Sindicals ICS CCOO,
6 de des. 2018, 0:22
Ċ
Seccions Sindicals ICS CCOO,
5 de des. 2018, 23:43
Ċ
Seccions Sindicals ICS CCOO,
5 de des. 2018, 23:43
Comments