Inici‎ > ‎Notícies Dona‎ > ‎

CCOO acollirà l’Exposició ‘NuesTRANS Vidas Importan’

1 d’oct. 2021, 2:16 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO
En el marc de cada octubre del col·lectiu trans, l’Àmbit LGTBI+ de CCOO de Catalunya promourà l’exposició“NuesTRANS vidas importan”, que es podrà visitar des del 5 (inauguració) fins al 15 d’octubre a l’Espai l’Assemblea de CCOO de Catalunya. 

Aquesta exposició serà itinerant i s’exposarà més endavant als diferents territoris. “NuesTRANS vidas importan” és un projecte interactiu d’ATA (Associació Trans Andalusia) - Sylvia Rivera que barreja l’art de la il·lustració amb l’audiovisual. Aquest llenguatge possibilitarà la connexió amb els segments més joves de la població a través d’una ciutadania participativa i diversa mitjançant les vivències de persones trans en diferents àmbits personals, com ara l’amor, les amistats i la família, els estudis, l’àmbit laboral, la infància, etc. 
Aquestes quinze vivències volen mostrar referents reals i positius per naturalitzar les vides trans. Relats en clau positiva per desconstruir tòpics iper esborrar prejudicis que s’associen a les vides trans i que, per tant, les estigmatitzen i els impossibiliten un desenvolupament humà en totes les seves dimensions, amb concrecions, entre d’altres, com:“dificultats per trobar parella”, “els homes no pareixen”, “les famílies ens rebutgen”, “és impossible treballar”… Encara hi ha certa veritat en aquestes afirmacions avui dia. L’exposició té com a objectiu enfortir que aquestes situacions vagin desapareixent amb la visibilitat, l’empoderament de les persones trans i els canvis socials i culturals, que es concreten en un major coneixement de les realitats trans, el respecte i un gran suport al fet que les persones trans siguin iguals en drets. 

L’exposició consta d’una obra interactiva amb quinze il·lustracions que aniran acompanyades de quinze vídeos. Les il·lustracions estan realitzades en tècnica digital i, posteriorment, han estat impreses en les seves dimensions originals, de 96 × 81 cm. Els vídeos es narren en primera persona des de l’experiència personal. Aquests estan pujats a YouTube i s’hi tindrà accés mitjançant un codi QR que acompanyarà la il·lustració. Les il·lustracions i els vídeos han estat realitzats per Izhan Alcántara (Er Reverte). 

Per a CCOO de Catalunya, defensar els drets humans i els de les persones trans és molt important i un compromís assumit per les seves polítiques LGTBI+. 

Us convidem a visitar l’exposició al nou espai de CCOO i també a la seva inauguració, que tindrà lloc el proper 5 d’octubre a les 18 h, amb la intervenció de Mar Cambrollé, presidenta de l’ATA - Sylvia Rivera.

Comments