Inici‎ > ‎Noticies‎ > ‎

CCOO celebra que les treballadores de la neteja dels centres sanitaris també cobrin la paga COVID-19

21 de des. 2021, 3:06 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO
El sindicat manté la reivindicació des del 2020 i ara pot ser una realitat perquè presumiblement està inclosa en la Llei d’acompanyament dels pressupostos.


CCOO de Catalunya celebra la notícia apareguda avui a la premsa, en què presumiblement la Llei d’acompanyament de pressupostos tindrà el compromís i els recursos suficients per estendre la paga COVID-19 que van cobrar els professionals sanitaris a les treballadores de neteja dels centres sanitaris.

La reivindicació d’equiparació és una demanda sindical que mantenim des de l’any 2020, i que si finalment es concreta serà fruit d’un procés de mobilització, assemblees de les treballadores del sector, que va culminar en una jornada de vaga de neteja als centres sanitaris i sociosanitaris de Catalunya el passat 30 d’abril del 2021.

Ara cal que la mesura es faci efectiva, i que per part dels sindicats més representatius del sector de neteja s’acordin els elements relatius a la quantia, el pagament i totes aquelles qüestions que se’n puguin derivar.

Les treballadores i els treballadors de la neteja han estat a la primera línia davant la COVID-19 i hem estat invisibles per a l’Administració. La concreció d’aquesta paga no només és un element de justícia social, sinó que és la constatació que l’Administració ha tingut amb els treballadors i les treballadores de neteja dels centres sanitaris una actitud de classisme institucional.

Des de CCOO de Catalunya seguim reivindicant la visualització i el reconeixement social i laboral dels treballs de neteja, com de tants altres que resulten invisibles als ulls de la societat i en especial de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Perquè som essencials!
Comments