Inici‎ > ‎Noticies‎ > ‎

Tot esperant la sentència

30 de set. 2019, 2:59 publicada per Seccions Sindicals ICS CCOO   [ actualitzat el 30 de set. 2019, 3:04 ]
Editorial Núm. 330 - dilluns, 30 de setembre 2019 LLuita Digital @

Tot esperant la sentència

Un esdeveniment que, sens dubte, tindrà una forta repercussió a Catalunya durant els propers dies és la sentència del judici del procés a polítics i activistes socials independentistes, que tot apunta que es farà pública la primera quinzena d’octubre. Caldrà veure’n els continguts i quines conseqüències tindrà per a la convivència i l’estabilitat del país, i, sobretot, quina resposta social i política es donarà al seu veredicte. 

CCOO ha tornat a reclamar que el conflicte polític es resolgui des de la política i no des de l’àmbit de la justícia, i també ha demanat, un cop més, l’alliberament dels presos i les preses. 

Una enquesta recent demostra que, a Catalunya, el 80 % de la ciutadania aposta pel diàleg per resoldre el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol, i a Espanya ja són el 59 % dels ciutadans i les ciutadanes els que consideren que el problema només es resoldrà parlant entre els governs i les forces polítiques. Fins i tot un 40 % dels espanyols i les espanyoles veurien el referèndum com la solució. 

CCOO reclama amplis consensos a Catalunya per trobar una sortida amb garanties a aquest conflicte. Certament, les darreres detencions i actuacions policials, les campanyes mediàtiques i els enfrontaments dialèctics que cada dia pugen de to, no ajuden en absolut a rebaixar la tensió. Els propers mesos, indubtablement, seran clau per a la història política i social de Catalunya.


Comments